Resor till Carcavelos

Väster om Lissabon, mitt emellan huvudstadens centrum och kuststaden Cascais, ligger den kosmopoliska staden Carcavelos vid havet, framförallt populär för sin långa sandstrand.Strandpromenaden i Carcavelos domineras av ett jättestort fort, Forte de São Julião da Barra, som tjänade som fängelse för politiska fångar på 1700- och 1800-talen. En rad jesuiter, liberala och andra hamnade i de mörka fängelsekällarna här. Carcavelos var en gång i tiden känd för sitt starka, söta vita vin, som blev berömt år 1782, då kungen av Portufal skickade en låda som gåva till kejsaren av Kina.

Med garanti för små till mediumstora vågor, är Carcavelos den unga surfarens paradis, framförallt på sommaren. Varje torsdag avhålls också en jättestor marknad i staden, där du kan hitta billiga kvalitetskläder. Marknaden tar plats mellan tågstationen och centrum.

Upplevelser i närheten av Carcavelos

Viande på en sandbacke vid Tagusflodens mynning, står fyrtornet Bugio, som består av ett runt stenort med ett centralt torn. Urpsrungligen framställt i trä påbörjades det att byggas under João IIIs regeringstid på 1600-talet. Beläget i centrum av den närliggande staden Oeras, ligger det eleganta palatset Marques de Pombal från 1700-talet. Det är värt att besöka för sina valv, halvcirkelformade flyglar och egendomliga kinesiska dekorationer.

Ja, och så har du naturligtvis nära till Portugals huvudstad Lissabon, som du enkelt kan nå med tåget som kör längs kusten. Tar du tåget motsatt väg, mot väst, kommer du till de två kända semesterorterna Estroil och Cascais, och det är i dessa två städer du hittar störst urval av hotell, restauranger och nattliv.

Hideaways är specialister på resor till Lissabonkusten där du bor på noga utvalda hotell på din semester.

Boka billiga resor till Carcavelos online

Använd sökmotorn från Escapeaway när du ska hitta billiga resor till Carcavelos. Vi söker automatiskt efter de bästa semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell i Carcavelos. Gemensamt för alla är att de ligger i topp när det gäller bra omdömen både från våra egna gäster och från gäster i andra länder. Samtidigt har och får du friheten att söka på valfria resdatum, valfri reslängd och nätets bästa priser på både flyg och inkvartering.

Vi har med andra ord gjort det mesta av arbetet åt dig - nu ska du bara bestämma när du vill resa till Carcavelos - och med vem. Det finns möjlighet att resa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamns flygplats. Sökmotorn jämför automatiskt de bästa priserna på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och kombinerar dem med våra noga utvalda semesterbostäder i Carcavelos. Alla resans delar sätts därefter samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil eller transfer (transport tur/retur mellan flygplatsen och ditt hotell) i paketet för den bästa och mest flexibla upplevelsen när du ankommer till resmålet.

Trevlig resa!

>> Läs mer om billiga resor till Portugal här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Carcavelos