Resor till Azeitão

I den södra delen av Lissabon-regionen hittar du den lilla mysiga staden Azeitão. Staden ligger alldeles intill Naturparken Arrabidá med härliga stränder och vacker natur. Härifrån är det heller inte långt till charmerande städer som Sesimbra och Setúbal. Boka din resa till Azeitão med Escapeaway i dag!

Bland olivträd och korkekar, har Azeitão lagt sig tillrätta som en vacker liten landsort på den gamla vägen mellan Setúbal och Lissabon, vid foten av Serre ad Arrábida. Vi befinner oss i Lissabonregionen och staden är en perfekt bas för utflykter i detta område av Portugal.

Det är lätt att resa till Azeitao eftersom staden som redan nämnt ligger ganska nära Lissabon och den internationella flygplatsen. Hos Escapeaway är vi specialister på resor till Azeitao och andra resmål i området där du bor på noga utvalda hotell under din semester. Välkommen till Portugal!

Portugals bästa fårost

Trots palats, vackra fontäner och smala gator och gränder, är Azeitão mest känd för sina viner, oliver och krämiga fårostar - varav den sistnämnda anses vara en av de bästa i landet.

Sevärdheter

Vid ingången till Azeitão stor det stora, klassiska palatset som tillhör familjen Tavoras, en av de stora, kända famljerna i Portugal. Deras vapensköld togs bort på order av Marques de Pombal då hertigen av Aveiro arresterades inne i palatset för påstådd medverkan i komplotten att mörda Kung José. Han blev sedermera avrättad.

Mitt i Azeitão, ligger José Maria da Fonseca-källaren, som producerar regionens berömda muskatvin, och ett brett urval av populära röd- och vitviner. Källaren är öppen för besökare hela året runt.

Upplevelser i närheten av Azeitão

Bara 2 kilometer bort står Quinta da Bacalhoa, som anses vara en av de vackraste herrgårdarna i Portugal. Byggd av Kung Manuel I för att verka som sommarpalats till han mor, köptes det år 1528 av sonen till den store ledaren i Indien, Afonso de Albuquerque. Med sina melonkupoler och italienska loggior, samt en trädgård med sällsynta Azulejo-paneler från 1500-talet, är det en vacker syn! Den bästa stranden i regionen ligger 12 km söderut vid Portinho da Arrabida, och bjuder på kristallklart vatten och många små restauranger vid havet, som serverar grillande sardiner - ett måste att testa.

Serra da Arrabidas stora kalkstenshögdrag är hemstad för världens äldsta nu levande exemplar av Medelhavs-plantor. Arrabida Naturpark är unik för sin ovanliga jord och dess mikroklimat - båda ovanliga i denna del av Europa. Mer än 1000 plantor är registrerade här.

Boka en billig resa till Azeitão

Välj först om du vill resa till Azeitão från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Azeitão som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och dessutom till ett pris du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Alcochete
>> Boka en billig storstadssemester i Lissabon

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Azeitão