Resor till Alcochete

På Tagusflodens bredd hittar du den fina staden Alcochete som dessutom ligger nära ett naturreservat och varifrån du lätt kan besöka Portugals charmerande huvudstad Lissabon bara genom att korsa Vasco da Gama bron. Boka din resa till Alcochete med Escapeaway i dag!

Den härliga gamla staden Alcochete ligger påd en södra bredden av floden Tagus, nära Tagusmynningens naturreservat, med utsikt till Portugals huvudstad Lissabon. Stadens grundande kan dateras tillbaka till 600-talet, efter att morerna erövrade Lissabon. Namnet Alcochete kommer från det arabiska namnet för torkugn, då många sådana har funnits i området. Alcochete var ett viktigt refugium för kungligheter, både João I och João II spenderade långa perider här, för att vila och slappna av. Kung Manuel föddes här år 1469.

Salt har länge varit en av huvudindustierna här, och saltodlingar kan fortfarande ses norr och söder om staden.

Sevärdheter

Byggt på mitten av 1500-talet, utgör Misericordiakyrkan en del av palatset där Kung Manuel I föddes. Idag huserar den museet för helig konst. Alcochetes gotiska(sen-gotiska kyrka byggdes för att ära Johannes Döparen och klassificerades senare som nationellt monument. Invändigt finns två intressanta kakelbelagda paneler från 1700-talet, medan två sällsynta målningar från tidigt 1500-talet kan ses i ett av uthusen.

Upplevelser i närheten av Alcochete

Tagusmynningens naturreservat täcker ett bidsträcktområde med saltodlingar, små öar och vattendrag. Utöver alla flamingos som flockas här på vår och höst, är det ett populärt område för flyttfåglar och andra intressanta arter. Hela reservatets fågel- och djurliv, inklusive vilka tjurar och hästar, kan upplevas på arrangerade båtturer.

Du bor också nära städer som Sesimbra och Setubai, som både är perfekta att besöka på en dagsutflykt och framförallt om du älskar att äta god fisk. Sesimbra har för övrigt en härlig strand och det samma gäller den kust som heter Costa Caparica, som ligger ganska nära.

Så bokar du resan till Alcochete

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Alcochete som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter till Lissabon flygplats från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Alcochete, bara de som fått fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om storstadssemester till Lissabon
>> Läs mer om flexibla paketresor till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Alcochete