Resor till Alcabideche

I Lissabon-regionen, mellan de vackra Sintrabergen och charmerande Cascais på, ligger Alcabideche. Staden har ett bra läge för många spännande utflykter till både Lissabon och de fina stränderna mellan Estoril och Cascais.

Mitt emellan Cascais och Sintra på Estorilkusten, utgör den lilla staden Alcabideche ("vattenkälla" på arabiska) centrum i distriktet med samma namn. Förutom alla vindmöllor i traditionell stil, är Alcabdeche också känd för att vara födelsestaden för den arabiske diktaren Ibn Muqana, som föddes här år 1042. Här bor cirka 45.000 människor, och det är därför en stad som kam erbjuda allt som kan tänkas behöva för en trevlig semester: restauranger, shopping och mycket mer.

Alcabideche flyter samman med Lissabon-förorten Estoril, vilket understryker närheten till huvudstaden. Den västra gränsen av kommunen utgörs av Atlanten, och den norra halvdelen är en del av naturparken Sintra-Cascais, som bjuder på både UNESCO-sevärdheter och en enastående natur med vackra stränder och dramatiska klippor.

>> Läs mer om resor till Lissabonkusten med Escapeaway

Sevärdheter

Det mesta i staden ödelades under det stora jordskalvet år 1755, men det finns fortfarande spår från Alcabideches gamla kyrka, varav vissa delar kan dateras tiil 1400- och 1500-talet. I staden hittar du också den berömda racer-banan, Autodromo do Estoril, som mellan 1984 och 1996 var värd för det portugisiska Formel 1 Grand Prix, där legenden Alain Prost vann hela tre gånger.

Upplevelser i närheten av Alcabideche

Besökare som bor i Alcabidecheområdet, har en bra utgångspunkt för sightseeing-turer till Sintra och Lissabon, för inköp i närliggande Cascai shoppingcenter, för racing på Estoril motorbana, och för besök på stränderna vid Cascais och Estoril, som ligger skönt i lä. Mot väst ligger den berömda stranden Guincho, som bland annat är populär för surfing. Här kan du också besöka Europas västligaste punkt, Cabo da Roca. Från närliggande Cascais och Monte Estoril station, kan du ta tåget in till Lissabon, en stad full av upplevelser.

Sintra är en otroligt spännande stad, där du t.ex. hittar den medeltida borgen Moor på toppen av Serra sa Sintra. Härifrån har du en otrolig utsikt över staden och dalen. På motsatt backtopp finns en annan sevärdhet, nämligen slottet Peña som byggdes som sommarresidens till Kung Ferdinand i mitten av 1800-talet. Sedan revolutionen år 1910 har slottet tillhört staten, och är nu ett nationellt monument och museum.

Så hittar du en resa till Alcabideche

Det är enkelt att hitta en resa till Alcabideche, så staden endast ligger cirka en halvtimmes bilfärd från Lissabons internationella flygplats. Använd sökmotorn för att söka bland våra handplockade hotell i Alcabideche, och på resten av Lissabonkusten. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från flygplatserna i Sverge eller Danmark, och lägg eventuellt till en hybil i paketet. Det samlade paketet är täckt av resegaranti. Så reser du till Alcabideche med Escapeaway!

>> Läs också om weekendresor till Lissabon
>> Så bokar du ett lyxhotell i Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Alcabideche