Resor till Lissabon-regionen

Portugals ljusa huvudstad är en bägare till brädden fylld av historiska sevärdheter, museer i världsklass och ett i övrigt rikt kulturliv vilket gör staden till en centralpunkt för en resa till Lissabon-regionen. Här väntar dig även många andra stora upplevelser så som UNESCO-världsarvsstaden Sintra, de eleganta badorterna Estoril och Cascais, den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca, och enastående natur i Arrábida naturparken.

Lissabon-regionen består av Stor-Lissabon och Setubal-halvön på nord och sydsidan av Tejoflodens utmynnande i Atlanten. Regionen är i och för sig den minsta på det portugisiska fastlandet men rymmer rikligt med attraktioner för åtskilliga resor och är det perfekta valet om du vill kombinera en storstadssemester med spännande utflykter. Regionen är samtidigt en av de mest allsidiga i landet med massor av spännande upplevelser för både barn och vuxna. Här kan du lägga dig på fantastiska stränder, surfa, spela en runda golf eller ägna hela semestern åt sightseeing och kulturella upplevelser som även inkluderar gastronomi i världsklass.

Massor av sevärdheter och sol

Du kan köra tvärs över Lissabon-regionen från Setúbal i söder till Ericeira i norr på bara en timme. Det vore emellertid synd om du inte tar dig tid till att utforska allt det som finns att uppleva där emellan. Du kommer snabbt upptäcka att det i denna förhållandevis lilla region alltid finns något nytt att uppleva. Utöver de många sevärdheterna och attraktionerna kan du se fram emot att njuta av ett av Europas behagligaste och soligaste klimat.

Sommaren är solig och varm och skulle det bli för hett inne i huvudstaden så är det aldrig långt till kusten och den svalkande brisen från Atlanten. Lissabon-regionen är tack vare sitt milda sydeuropeiska klimat dessutom ett perfekt resmål på vår och höst för även då värmer solen och inbjuder till utomhusliv. Det är heller inte enbart på grund av golfbanornas höga kvalitet som golfare från hela världen reser till Lissabon-regionen när säsongen här hemma går mot sitt slut.

Vi gläder oss till att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell vi har handplockat till vårt program över resor till Lissabon-regionen.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Resmål i Lissabon-regionen

 • Gästrecensioner 9,1
  Lissabon
  42 hotell
  Det låter som en kliché, men Lissabon är en av Europas vackraste huvudstäder. Placeringen på hela sju kullar vid Tejo-floden gör - tillsammans med de eleganta torgen, breda boulevarderna, monumentala byggnaderna och labyrintiska gatorna - Lissabon ... till en plats med oemotståndlig charm. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,0
  Cascais
  18 hotell
  Inbjudande Cascais, som kombinerar charmen från den gamla fiskeindustrin med moderna vackra villor, bjuder på vackra stränder, bra restauranger och ett bra läge i förhållande till Lissabon - vilket gör Cascais till ett perfekt utflyktsmål från huvudstaden.
 • Gästrecensioner 9,1
  Baixa
  15 hotell
  I Baixa befinner du dig i Lissabons mest centrala och livliga kvarter. Här finner du långa gågator och alléer som är tätt packade med caféer och restauranger, samt en rad av huvudstadens mest berömda och vackra platser, där både lokala och turister ... träffas. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  Estoril
  5 hotell
  Estoril som ibland kallas för "Den portugisiska Rivieran" ligger på Lissabonkusten och är känd som en lekplats för jet-settet - men passar också perfekt om du vill kombinera den vackra naturen med ett sofistikerat stads- och nattliv.
 • Alfama
  3 hotell
  Alfama är den äldsta delen av Lissabon, som tack vare sin placering uppe på höjderna mellan Castelo de São Jorge och Tejo-floden klarade sig från ödeläggelse vid det stora jordskredet i 1755. I Alfama kan du därför uppleva stämningen av det gamla Portugal.
 • Bairro Alto
  3 hotell
  Bairro Alto är Lissabons högt belägna kvarter. Området är särskilt känt för sitt nattliv som först riktigt kommer i gång i gatorna efter solnedgången men här finns även mycket att se och uppleva under dagtimmarna med massor av utsiktspunkter, ... caféer och mycket annat. Läs mer

Populära hotell i Lissabon-regionen

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Pool
 • Internet/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
 • Närmaste flygplats: 7 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool
Portugal, Lissabon-regionen, Sintra
 • Närmaste flygplats: 29 km
 • Närmaste strand: ca. 7 km
 • Pool

Vad tycker gästerna om i Lissabon-regionen?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 114 recensioner