Resor till Lissabon-regionen

Portugals ljusa huvudstad är en bägare till brädden fylld av historiska sevärdheter, museer i världsklass och ett i övrigt rikt kulturliv vilket gör staden till en centralpunkt för en resa till Lissabon-regionen. Här väntar dig även många andra stora upplevelser så som UNESCO-världsarvsstaden Sintra, de eleganta badorterna Estoril och Cascais, den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca, och enastående natur i Arrábida naturparken.

Lissabon-regionen består av Stor-Lissabon och Setubal-halvön på nord och sydsidan av Tejoflodens utmynnande i Atlanten. Regionen är i och för sig den minsta på det portugisiska fastlandet men rymmer rikligt med attraktioner för åtskilliga resor och är det perfekta valet om du vill kombinera en storstadssemester med spännande utflykter. Regionen är samtidigt en av de mest allsidiga i landet med massor av spännande upplevelser för både barn och vuxna. Här kan du lägga dig på fantastiska stränder, surfa, spela en runda golf eller ägna hela semestern åt sightseeing och kulturella upplevelser som även inkluderar gastronomi i världsklass.

Massor av sevärdheter och sol

Du kan köra tvärs över Lissabon-regionen från Setúbal i söder till Ericeira i norr på bara en timme. Det vore emellertid synd om du inte tar dig tid till att utforska allt det som finns att uppleva där emellan. Du kommer snabbt upptäcka att det i denna förhållandevis lilla region alltid finns något nytt att uppleva. Utöver de många sevärdheterna och attraktionerna kan du se fram emot att njuta av ett av Europas behagligaste och soligaste klimat.

Sommaren är solig och varm och skulle det bli för hett inne i huvudstaden så är det aldrig långt till kusten och den svalkande brisen från Atlanten. Lissabon-regionen är tack vare sitt milda sydeuropeiska klimat dessutom ett perfekt resmål på vår och höst för även då värmer solen och inbjuder till utomhusliv. Det är heller inte enbart på grund av golfbanornas höga kvalitet som golfare från hela världen reser till Lissabon-regionen när säsongen här hemma går mot sitt slut.

Vi gläder oss till att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell vi har handplockat till vårt program över resor till Lissabon-regionen.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Resmål i Lissabon-regionen

 • Gästrecensioner 9,1
  Lissabon
  71 hotell
  Det låter som en kliché, men Lissabon är en av Europas vackraste huvudstäder. Placeringen på hela sju kullar vid Tejo-floden gör - tillsammans med de eleganta torgen, breda boulevarderna, monumentala byggnaderna och labyrintiska gatorna - Lissabon ... till en plats med oemotståndlig charm. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,1
  Cascais
  17 hotell
  Inbjudande Cascais, som kombinerar charmen från den gamla fiskeindustrin med moderna vackra villor, bjuder på vackra stränder, bra restauranger och ett bra läge i förhållande till Lissabon - vilket gör Cascais till ett perfekt utflyktsmål från huvudstaden.
 • Gästrecensioner 8,8
  Estoril
  4 hotell
  Estoril som ibland kallas för "Den portugisiska Rivieran" ligger på Lissabonkusten och är känd som en lekplats för jet-settet - men passar också perfekt om du vill kombinera den vackra naturen med ett sofistikerat stads- och nattliv.
 • Sintra
  4 hotell
  Det råder något äventyrligt över Sintra. H.C. Andersen var på sin tid också väldigt begeistrad över staden, och kallade den för "den vackraste staden i Portugal". En sak som är säker är, att Sintra och dess sagolika slott och skogar, är ett ... unikt resmål som dessutom är ett UNESCO världsarv. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,5
  Oeiras
  1 hotell
  De stora lustbåtarna i marinan vittnar om att Oeiras hör till bland Lissabons mer välbärgade förorter. Det visar sig även i det fina urvalet av sportsfaciliteter i stan samt insatsen som görs för att hålla stränderna rena och fina.
 • Palmela
  1 hotell
  Palmela är en charmig liten stad centrerad runt en imponerande fästning från Medeltiden. Här har du Lissabon inom räckvidd samt natursköna Serra da Arrábida som inbjuder till vandring och ett välkänt vinområde.

Populära hotell i Lissabon-regionen

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fantastiskt
1365 omdömen
 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Närmaste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fantastiskt
974 omdömen
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Närmaste strand: ca. 900 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
8,7
Mycket bra
2894 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Information om Lissabon-regionen

Här nedan får du lite nyttig information om Lissabon-regionen vilken förhoppningsvis kan fungera som inspiration till din semester i denna vackra del av Portugal. Informationen är uteslutande tänkt som inspiration varför vi reserverar oss för eventuella faktafel. Skulle du vilja ha ytterligare tips till din resa så rekommenderar jag att du även besöker vår blogg där du hittar många spännande artiklar om Lissabon-regionen och våra andra resmål i Portugal. Stort nöje och trevlig resa!

Transport

Med huvudstaden Lissabon som den centrala knutpunkten täcks regionen av ett finmaskigt nätverk av bussar och tåg. I Lissabon kan du utforska många av de mest intressanta kvarteren till fots. Staden är dock känd för att ligga belägen på sju kullar så när du börjar bli trött i benen kan det vara skönt med möjligheten att hoppa på metron, någon buss eller de berömda spårvagnarna.

Lissabon Flygplats (Aeroporto de Lisboa, med flygplatskod LIS) ligger bara sju kilometer från centrum. Tack vare Aeroporto – Saldanha metrolinjen tar det bara 20 minuter att ta sig från flygplatsen till staden. Skulle själva Lissabon inte vara din slutdestination kan du lätt byta till någon av de andra metro eller järnvägslinjerna. Det går naturligtvis även att hyra en bil vilket kan vara en fördel om du tänker ge dig ut på äventyr utanför huvudstaden. Inne i själva Lissabon är en bil dock vanligtvis mer till besvär än till glädje.

Bra att veta

Valuta: Euro. I Lissabon finns det gott om uttagsautomater och på de flesta ställen kan du betala med kreditkort. I jämförelse med här hemma är det emellertid inte ovanligt med ställen som bara accepterar kontanter eller lokalt utställda kreditkort. Även om Lissabon-regionens popularitet som resmål har ökat kraftigt på senare år så är prisnivån fortfarande fördelaktig. Precis som i Sverige har man ingen stark tradition av att lämna dricks men numera är det normalt att man ger cirka 10 procent på restauranger. När du betalar en taxi är det god sed att runda av uppåt eller ge en extra euro eller två. På hotellen kan du som bra tumregel lämna ett par euro per natt till personalen. Bär någon in ditt bagage är det även god stil att betala en eller ett par euro per väska.

Tidsskillnad: - 1 timme.

Språk: Portugisiska. Särskilt den yngre delen av befolkningen talar även utmärkt engelska. Många förstår även spanska, men även om de två språken har många likheter är det bara ett fåtal portugiser som talar flytande spanska och pratar oftast hellre engelska. Lär dig några enstaka portugisiska meningar eller hälsningsfraser så kommer du belönas med ett leende.

Vad tycker gästerna om i Lissabon-regionen?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 160 recensioner