Resor till Lissabon

Hideaways är specialister på resor till Portugals huvudstad Lissabon, och erbjuder ett stort urval av noga utvalda hotell i stan. En resa till Lissabon bjuder på en blandning av konstraster mellan gammalt och nytt, i en exotisk atmosfär. Med sitt läge vid Tejo-flodens mynning, sina romantiska höjder, sitt ljus och sina färger, och framförallt sin rika historia, är det en av Europas vackraste och mest intressanta huvudstäder.

De stora upptäcktsresenärerna kallade Lissabon för en av världens stora hamnstäder, mittpunkt i ett imperium som sträckte sig från Brasilien i väst till Indien i öst. Klostret Mosteiro dos Jerónimos i Belém, är en hyllning i sten till Portugals maritima arv, medan Torre de Belém är en mäktig symbol för Portugals storhetstid. Även i modern arkitektur ser man det maritima temat - t.ex. den nya, mycket vackra bron Vasco da Gama, som har formen av ett stort segel.

En resa till Lissabon bjuder på en inblick i den äldsta av Västeuropas huvudstäder. Staden grundades och namngavs av fenicerna, cirka 1200 f.Kr. och var ett viktigt handelscentrum på ett suveränt strategiskt läge. Romarna tog senare över staden, fram tills morerna tog makten år 719. Lissabon erövrades av Portugals första kung Afonso Henriques år 1147, och blev POrtugals huvudstad år 1255. Staden blev Europas mäktigaste handelscentrum under 1500-talet, vilket du fortfarande kan se spår av på en resa till Lissabon. Efter 1640 blev Lissabon centum för en rad religiösa ordnar, och staden har än idag fler än 70 kloster. År 1755 ödelades Lissabon nästan helt och hållet av ett jordskalv, men återuppbyggdes som den moderna stad den blivit idag.

Att resa till Lissabon bjuder på flera sevärdheter. Staden är byggd på sju höjder och har bevarat sina pittoreska kvarter, såsom Alfama, Castelo och Mouraria, som härstammar från stadens grundande. Här kan du uppleva Lissbons hjärta genom att besöka São Jorge-fästningen, eller strosa ner längs Alfamas eller Mourarias snirkliga gator till ljudet av portugisisk fadomusik, som hörs ut från öppna fönster. En resa till LIssabon bör också inkludera det monumentala Baixa med dess vackra torg, spårvagnar och spännande traditionella butiker, samt Chiado-kvarteret, som är det traditionella kulturella centrumet med opera- och dansteatrar. I Belém-kvarteret hittar du monument som påminner om Portugals storhetstid och blomstrande handel på Medelhavet under 1500-talet. På kort tåg- eller bilavstånd kan du nå de charmiga ksutstäderna Cascais och Sintra, med ett rikt kulturellt liv och traditioner, som sätter ännu mer kulör på Lissabon med omnejd.Resor till Portugal

bluebox.find-rejsen-intro

Hitta din resa till Portugal här

Populärt i Lissabon

Portugal, Lissabon
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet / Wi-Fi
Portugal, Lissabon
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet / Wi-Fi
Portugal, Lissabon
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter