Hotell i Portugal

I Portugal hittar du ett stort urval av hotell och semesterbostäder till mycket rimliga priser i jämförelse med andra resmål i Europa som till exempel Italien och Frankrike.

Det är många svenskar som efterfrågar Bed & Breakfast eller privat inkvartering med det finns nästan inte alls i Portugal. Det närmsta du kommer är så kallat "Turismo Rural". Den enastående formen av inkvartering ”Pousadas de Portugal” bjuder på upplevelser utöver det vanliga. Konceptet handlar om att förmedla Portugals historia, kultur, traditioner och varierade gastronomi. 

Generellt sett är Portugal känt för sin höga standard på inkvartering och mångsidighet vilket tydligt kan märkas på den kvalitets-, service- och effektivitetsnivå som gästerna möts med. I Portugal är dessutom momsen lägre på hotell och restauranger vilket ger möjlighet till en riktigt hög kvalitet och samtidigt ett lägre pris en det man ser i andra europeiska länder. Portugal är ett kontrasternas land och erbjuder många olika typer av inkvartering så som hotell, krogar, Bed&Breakfast, vingårdar, spa- och kurställen, lägenhetskomplex med mera.

Portugiserna är stolta över sitt rykte som ett gästvänligt folk som älskar att ge god service oavsett om man besöker restauranger, butiker, museer eller liknande blir man alltid mottagen med ett leende “Bom dia”, “Boa tarde” eller “Boa noite”. Denna hövlighet och gästvänliga hållning är ytterligare en anledning till att välja Portugal som resdestination vilket också avspeglar sig i det stigande antalet turister som besöker landet gång efter annan.

>> Läs även om All Inclusive-hotell i Portugal

Go’natt i Portugal

Det finns fantastiska hotell och semesterbostäder i alla prisklasser över hela Portugal, Dessutom hittar du några av Europas bästa resort-områden i Cascais och på Algarve. Vill du bo billigt så välj ett pensão (pensionat). Som regel är det bra överensstämmelse mellan pris och kvalitet oavsett om man väljer att bo dyrt eller billigt.

En herrgårdsnatt

Några av de mest spännande och personliga formerna av inkvartering är Turismo de Habitação, Agroturismo och Turismo Rural. Här är det tal om inkvartering på landet, ofta på herrgårdar eller vingårdar. Upplevelser och traditionell charm på Portugals historiska herrgårdar. Portugals traditionella herrgårdar av vilka de flesta finns i norra Portugal visar upp en fantastisk arkitektur som representerar ett historiskt arv från 1600- och 1700-talet.

Utnyttja chansen att besöka någon av dessa herrgårdar som gäst hos en portugisisk familj. Dessa familjer kommer hälsa dig varmt välkommen och förse dig med en fascinerande information om ställets arkitektur, konstverk och kanske till och med låta dig titta i familjealbumet Du kommer uppskatta faciliteterna i dessa praktfulla hus, några av dem med egen swimmingpool. Ät middag tillsammans med familjen och de andra gästerna och njut av den traditionella portugisiska kokkonsten tillsammans med traktens bästa viner. Passa på att provsmaka en Vinho Verde, ett mousserande vin som en uppfriskande aperitif.

Det finns även många utomhusaktiviteter. Ta en cykeltur, fiska, jagar eller spela golf på någon av Portugals många golfbanor, eller varför inte en stilla promenad eller ridtur i det vackra landskapet? De portugisiska herrgårdarna kallas även för pousadas.

Pousadas de Portugal - unika hotellupplevelser

De otroligt vackert renoverade pousadas är en slags hotell ofta i historiska eller natursköna omgivningar. Samtliga pousadas håller en mycket hög kvalitet och deras restaurangpersonal är specialister på den lokala maten och vinet.

Konceptet togs fram och startades 1942 och har sedan utvecklats till en mycket unik form av semesterupplevelse. Varje enskild Pousada har sin egen identitet och charm och skiljer sig i hög grad från de vanliga standardhotellen. Storleken på de olika pousadasg charme og adskiller sig i høj grad fra de standard-hoteller, vi kender. Inte en Pousada är den andra lik utan variationen gällande storlek, byggnadsstil och historia är stor.

Pousadas - hög standard med själ

En vistelse på en pousada i Portugal gör ett stort positivt intryck och jämför man priserna med motsvarande 5-stjärniga hotell kan man konstatera att priserna är lägre men att standarden är av högsta nivå. Reser man runt i bil kan man med fördel lägga upp en rutt där man övernattar på två eller tre olika pousadas. På så sätt kommer man tätare inpå den portugisiska kulturen och de portugisiska traditionerna och värderingarna från olika spännande infallsvinklar.

En schack-vistelse

En personlig och trevlig atmosfär har bidragit till att pousada-produkten ”Schackturneringar” har blivit mycket populär. Det handlar om en kombination av tävling och trevlig samvaro. Denna typ av program kan användas till allt från schack till kortspel så som bridge- eller pokerturneringar. Dessa program inkluderar halvpension vilket ger stor frihet och flexibilitet i förhållande till gagsaktiviteter och kan dessutom utnyttjas året runt.

Lyxvistelse till rimliga priser

För en del är ett hotell bara en säng att sova i mellan de olika semesterupplevelserna medan andra vill ha lyx eller en alldeles speciell personlig upplevelse på ett boutique-hotell. Hos Escapeaway har vi besökt och startat samarbete med hotell och semesterlägenheter över hela Portugal, både de lyxiga, de alldeles speciella och de som ligger långt från allfartsvägarna mitt ute i naturen. Gemensamt för dem alla är att vi kan stå bakom den kvalitet, personlighet och den helt speciella stämningen som gör att vi kallar dem "hideaways".

>> Läs mer om hideaways i Portugal här

I Portugals gamla universitetsstad Coimbra är historien ständigt närvarande på alla stenbelagda, snirklande gator och kanske framför allt på ett av våra favorithotell i Portugal Quinta das Lagrimas. Hela 12 hektar av jättelik botanisk trädgård, ett vackert historiskt bibliotek och självklart alla moderna faciliteter. 

Eller vad sägs om det familjevänliga Clube de Campo i den lantliga provinsen Alentejo. Här befinner vi oss långt bort från vardagens stress och jäkt. En del skulle säga att provinsen befinner sig mitt i det förra århundradet. På Clube de Campo har man utsikt över Alentejos vidder från den stora poolen som ligger omgiven av träd. Här kan föräldrarna koppla av i en liggstol medan barnen far runt. 

Världens bästa stränder på Algarve

Har du mest lust att bara helt koppla av under söderns värmande sol utan de stora hotellkedjornas opersonliga stämning och trängsel? Då kan vi rekommendera Costa D’oiro Ambiance Village i närheten av Lagos på Portugals gyllene solskenskust i Algarve. Hit vänder kunderna stan alltid tillbaka eftersom de trevliga människorna som driver Costa D’oiro vet att det är gästernas nöjdhet de lever av. När så många människor är stamkunder finns det ingen anledning att hotellet gör något annat än vad gästerna vill ha har hotelldirektören Rui berättat.

På Algarvekusten handlar en semester om avkoppling och att ladda om batterierna och det är precis vad du gör på Costa D’oiro. Här sitter gästerna kvar vid den läckra frukostbuffén i timmar och glider långsamt över i ett tillstånd där man njuter av livet lite långsammare.

I alla Portugals vitt skilda provinser samarbetar vi med hotell och semesterlägenheter av alla slag den enda gemensamma nämnaren är att vi kan lova att ställena lever upp till den speciella anda som vi förväntar oss och kräver för att vi ska kalla det ett riktigt ”hideaway”. Portugal passar perfekt in i vår resefilosofi med sina många "bortglömda" ställen som fortfarande ligger långt från de vanliga turiststråken och utanför hotellkedjornas räckvidd.

Så bokar du ett bra och billigt hotell i Portugal

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta ett hotell i Portugal som passar för dig och dina planer. Vill du även boka flygbiljett så kan du välja mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Portugal, bara de som fått fina omdömen. På så sätt får du en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om hotell i Spanien
>> Här kan du läsa om hotell i Frankrike

>> Läs mer om hotell

Karta över Portugal

Populära hotell i Portugal

Portugal, Algarve, Salema
9,5
Fantastiskt
2115 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
9,4
Fantastiskt
334 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,7
Fantastiskt
205 omdömen
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)