Hideaways och boutique-hotell i Portugal

Resekonceptet hideaways är för dig som söker utsökta och autentiska reseupplevelser. Vi har hittat en rad små, trevliga kvalitetshotell åt dig som föredrar om ditt semesterställe inte är översvämmat av andra turister. I Portugal kan du få en läcker, avkopplande vistelse på något av hideaways många ställen på landet men även i det populära Algarve.

Hide betyder "gömma" och away kan översättas med "borta", så hideaway betyder gömställe eller i mer överförd mening, fridfullt andningshål.

Fridfullt andningshål är precis vad vi erbjuder våra gäster. Här finns rikligt med möjligheter för sol-, avkopplings- och upplevelselystna turister som söker en lite anorlunda semester än den inramning som de stora hotellkedjorna som regel erbjuder.

På hideaway-hotellen blir du en vän i huset

Hideaway-hotell i Portugal är noga utvalda för deras kvalitet, charm, atmosfär samt läge. Som regel är de familjeägda och har kanske bara 15-20 rum. I många fall står värdarna själva i köket och lagar mat till gästerna av färska, lokala råvaror. Detta ger gästerna en nära kontakt med lokalbefolkningen vilket bidrar till autenticiteten och trevnaden under vistelsen.

Marie Kaalund Winther från Escapeaway förklarar idéerna bakom konceptet: "Vår infallsvinkel är att vi ska kunna ge våra samarbetspartners ett ansikte och samtidigt ska de veta vilka vi är. Hos oss är "en i mängden" ett främmande ord - vi tilltalar våra hotellägare med förnamn och vi känner till deras bakgrund och historia.

Detta är en viktig faktor när vi erbjuder denna nischprodukt. Därför kommer en gäst på ett hideaway-hotell ofta bli mottagen som en "vän i huset" oavsett resmål vilket bekräftar konceptet".

Hideaways i Portugal

I Portugal har vi naturligtvis också hittat många små mysiga hotell och semesterbostäder som lever upp till de höga kraven. Det handlar ofta om så kallade "quintas" - lantvillor eller lantegendomar som hyr ut rum till turister på professionell basis. Namnet "quinta" betyder "fem" på de latinska språken och kommer sig av att "quintas" traditionellt sett var hyrda gårdar där den som hyrde gården betalade en femtedel av gårdens avkastning i hyra.

Andningshål på Algarvekusten

Ett av våra hideaways är till exempel ett vackert familjeägt semesterhus i den idylliska lilla landsorten Aldeia da Pedralva på Algarvekusten. Här får man en tydlig förnimmelse av att Algarve inte enbart är sol och massturism utan även bjuder på ett alldeles speciellt lugn och lokal färg.

I Aldeia da Pedralva är det som om tiden har stått stilla i flera årtionden och den lilla ortens läge är ovanligt naturskönt: Den ligger i ett naturreservat mellan Costa Vicentina och Algarves sagolika stränder. Med andra ord ett sant hideaway!

En autentisk Madeira-upplevelse med Escapeaway

Även på den underbara semesterön Madeira har vi hittat kvalitetshotell som är lämpliga för speciella och minnesvärda upplevelser. Ett av dem är Colina da Fajã, ett charmerande, stämningsfullt litet hotell som mest av allt påminner om et pensionat i en elegantare och modernare upplaga.

Colina da Fajã har totalt 10 trevliga rum med havsutsikt och som besökare lär man känna så väl de andra gästerna som personalen. Goda råd om vandringsturer och andra lokala upplevelser delar man med sig av runt frukostbordet med alla sina vällagade rätter. En oförglömlig upplevelse som kommer medverkar till att göra din Madeira-resa till en drömsemester.

Boutique-hotell i Portugal

Det är bra hotell och inte en skugga faller över varken läget, servicen eller rummen. Så finns det även hotell som är så mycket mer än så. Där varje rum har sin charm, där du genast känner dig hemma och där det ena rummen inte är det andra likt. Så är det bara. 

Dessa krav ska våra samarbetspartners leva upp till för att vi ska kalla dem för boutique-hotell och för att vi ska ge dem de särskilda rekommendationer som titeln medför. Det gör inget om ett ställe har sina egna små egenheter. 

I Portugal samarbetar vi till exempel med ett hotell med det ganska ovanliga namnet Cooking and Nature Emotion Hotel. Det lite ovanliga namnet till tros så måste vi erkänna att hotellet som är helt sitt eget är väl värt en semester i sig. Varje rum är unikt designat och har utsikt över området med många vandringsleder. Hotellet ordnar massage, yoga och matlagningslektioner. Cooking and Nature ligger en halvtimmes bilfärd norr om Lissabon och är garanterar ett hotell du inte glömt när du kommer hem.

Vi har många samarbetspartners från landets gröna hörn i norr till Algarves långsträckta kust i söder så letar du efter ett speciellt boutique-hotell till din semester i Portugal kan vi helt bestämt hjälpa dig både med kontakt och flygresan dit.

Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Portugal vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i Portugal

 • Gästrecensioner 9,1
  Lissabon-regionen
  44 hotell
  Lissabon-regionen är den minsta på det portugisiska fastlandet men här finns tillräckligt med historiska sevärdheter för att du ska kunna resa hit år efter år och ändå uppleva något nytt varje gång. Lissabon-regionen är det perfekta valet om ... du vill kombinera en storstadssemester med sol och bad och spännande utflykter. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,2
  Lissabon
  32 hotell
  Det låter som en kliché, men Lissabon är en av Europas vackraste huvudstäder. Placeringen på hela sju kullar vid Tejo-floden gör - tillsammans med de eleganta torgen, breda boulevarderna, monumentala byggnaderna och labyrintiska gatorna - Lissabon ... till en plats med oemotståndlig charm. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,0
  Madeira
  29 hotell
  Djupa gröna dalar, vattenfall, magiska skogar, branta klippor och majestätiska berg. Det är inte märkligt att Madeira är en populära semesterdestination. Dessutom är detta blommornas ö - Madeira kallas ofta för "Atlantens flytande trädgård".
 • Gästrecensioner 9,1
  Porto E Norte
  29 hotell
  Smaka på förstklassiga viner, besök Duorodalen och bergslandsorterna från UNESCOs världsarvslista och utforska Porto - den näst största staden i Portugal, som är en mycket levande plats. Norra Portugal är en skattkammare av vacker natur, spännande ... historia, fantastisk mat och vin, och inte minst en befolkning som tar emot sina gäster med öppna armar. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Algarve
  18 hotell
  I Algarve skiner solen (nästan) alltid. Här möts du av ändlösa stränder, surfing och fantastisk natur. Området bjuder på gott om färsk fisk och skaldjur. Du hittar också fantastiska golfbanor och andra aktiviteter. Passa på att utforska Algarves ... landskap som påminner mycket om Toscanas Italien. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  Centro de Portugal
  13 hotell
  Här kan du uppleva ett enastående landskap från pinjeträd till laguner, skidåkning på vintern och berg och klättringsturer på sommarlovet samt besök på ett 1700-talsslott och pittoreska små byar. Regionen ligger mellan de två städerna Porto ... och Lissabon, och förutom ett spännande kulturliv hittar du en kuststräcka med fantastiska stränder. Läs mer