Familjesemester i Portugal

Åk på familjesemeter med Escapeaway till Portugal och upplev landet med låga priser, massor av sol och roliga aktiviteter för stora och små.

Portugiserna är riktiga familjemänniskor, som älskar utflykter och stora middagar med minst tre generationer. Därför är Portugal också ett land du utan problem kan ta med hela familjen till. Både om duhar lust till en semester på stranden, eller till en bilsemester runt i landet, där du kan besöka både stränderna, bergen och städernas attraktioner - t.ex. Lissabons fantastiska akvarium, där en gigantisk tank låter dig gå mitt i havet och se hajarna i ögonen. Vi kan hjälpa till att organisera alla slags semestrar, och kan sköta bokning av inkvartering på antingen hotell eller i semesterlägenheter i hela Portugal.

Till exempel hos de två systrarna Sofia och Margarita i den trevliga staden Tavia i Algarve, där det inte är långt till de vackra, långa ständerna som barnen älskar. Det finns inte en lägenhet som är den andra lik på Quinta do Caracol, där stället är inrett med hemtrevliga detaljer. Några av lägenheterna har gott om plats till hela familjen, medan andra ägnar sig bättre till par.

Quinta do Caracol är endast ett exempel på alla de platser där du kan bo om du väljer att ta med familjen på en resa till Portugal med Escapeaway. Vi sköter alltid boende med hotell och flyg, och vi kan hjälpa dig med allt från inspiration och goda råd till transport från flygplatsen och bilhyra i Europas kanske vackraste land. Du kan resa med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, alltid till nätets bästa priser.

Ett rikt land - en gång i tiden..

En gång i tiden härskade Portugal över världens hamnar och den portugisiska flaggan vajade i kolonier runt om i världen. Den tiden är över, men rikedomarna från tiderna som passerat har gett Portugal en rad vackra städer, däribland Porto och Lissabon, som strålar med vackra byggnader och palats. I huvudstaden rasslar de ikoniska spårvagnarna genom smala gator, så att turister och lokala invånare kan spara på krafterna och njuta av utsikter över Tajoflodens utlopp i Atlanten från toppen av branta backar. Barnen kommer att älska att besöka zoo:et Jardum Zoologicode Lisboa, som för övrigt endast ligger några få minuters bilfärd från den mycket centrala flygplatsen Portela (varifrån du har flygförbindelse till många destinationer i Europa, Afrika och Sydamerika).

Om vintern här hemma är kall, är Portugals vackra atlant-öar en säker hit: på Cristiano Ronaldos hem-ö, Madeira, samt grannön Porto Santo, råder en avslappnande stämning som är perfekt till en familjesemester. Azorerna i sin tur, bjuder på härliga stränder och aktiviteter för stora och små - de har en naturlig dragningskraft hela året runt. Föredrar du en solsemester med lite kortare flygtid kan en familjesemester i Portugal till exempel gå till Algarve, där du landar i Faro och därifrån endast har några få kilometer till några av Europas mest dramatiska och enastående kuststräckor.

>> Se alla resor till Portugal med Escapeaway
>> Läs också om familjesemester på Madeira här

>> Läs mer om familjesemester

 • Portugal, Algarve, Albufeira
  Lägenhetshotell beläget nära centrum av den livliga kuststaden Albufeira. Här kan du se fram emot en avkopplande semester med poolområde, restaurang och diverse faciliteter. På Briasol bor du knappa 10 minuters promenad från stranden.
 • Portugal, Madeira, Canico
  Läckra lägenheter och villor med panoramautsikt över Atlanten och Funchal. Här bor du lite utanför centrum och med möjlighet för att spela golf.
 • Gästrecensioner 9,5
  Portugal, Algarve, Salema
  5-stjärnigt läge – bo i förhållandevis stora och modernt inredda lägenheter vid det lilla fiskeläget Salema och en av Algarves vackraste stränder Praia de Salema.
 • Portugal, Algarve, Albufeira
  Familjevänligt lägenhetshotell med möjlighet till all inclusive. Här bor du nära det populära semesterområdet Olhos De Água och inte långt från det livliga Albufeira.
 • Gästrecensioner 8,5
  Portugal, Algarve, Alporchinhos
  Ett av våra favoritgömställen på Algarvekusten – och dessutom på en av de vackraste platserna i regionen. Bo i välutrustade lägenheter/villor och endast med några få minuters gångavstånd till de finkorniga sandstränderna.
 • Portugal, Madeira, Canico
  Four Views Oasis ligger i utkanten av den lilla kuststaden Canico de Baixo. Här finns olika faciliteter för både barn och vuxna. Huvudstaden Funchal ligger enbart cirka 20 minuters bilväg bort.