Familjesemester i Portugal

Åk på familjesemeter med Escapeaway till Portugal och upplev landet med låga priser, massor av sol och roliga aktiviteter för stora och små.

Portugiserna är riktiga familjemänniskor, som älskar utflykter och stora middagar med minst tre generationer. Därför är Portugal också ett land du utan problem kan ta med hela familjen till. Både om duhar lust till en semester på stranden, eller till en bilsemester runt i landet, där du kan besöka både stränderna, bergen och städernas attraktioner - t.ex. Lissabons fantastiska akvarium, där en gigantisk tank låter dig gå mitt i havet och se hajarna i ögonen. Vi kan hjälpa till att organisera alla slags semestrar, och kan sköta bokning av inkvartering på antingen hotell eller i semesterlägenheter i hela Portugal.

Till exempel hos de två systrarna Sofia och Margarita i den trevliga staden Tavia i Algarve, där det inte är långt till de vackra, långa ständerna som barnen älskar. Det finns inte en lägenhet som är den andra lik på Quinta do Caracol, där stället är inrett med hemtrevliga detaljer. Några av lägenheterna har gott om plats till hela familjen, medan andra ägnar sig bättre till par.

Quinta do Caracol är endast ett exempel på alla de platser där du kan bo om du väljer att ta med familjen på en resa till Portugal med Escapeaway. Vi sköter alltid boende med hotell och flyg, och vi kan hjälpa dig med allt från inspiration och goda råd till transport från flygplatsen och bilhyra i Europas kanske vackraste land. Du kan resa med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, alltid till nätets bästa priser.

Ett rikt land - en gång i tiden..

En gång i tiden härskade Portugal över världens hamnar och den portugisiska flaggan vajade i kolonier runt om i världen. Den tiden är över, men rikedomarna från tiderna som passerat har gett Portugal en rad vackra städer, däribland Porto och Lissabon, som strålar med vackra byggnader och palats. I huvudstaden rasslar de ikoniska spårvagnarna genom smala gator, så att turister och lokala invånare kan spara på krafterna och njuta av utsikter över Tajoflodens utlopp i Atlanten från toppen av branta backar. Barnen kommer att älska att besöka zoo:et Jardum Zoologicode Lisboa, som för övrigt endast ligger några få minuters bilfärd från den mycket centrala flygplatsen Portela (varifrån du har flygförbindelse till många destinationer i Europa, Afrika och Sydamerika).

Om vintern här hemma är kall, är Portugals vackra atlant-öar en säker hit: på Cristiano Ronaldos hem-ö, Madeira, samt grannön Porto Santo, råder en avslappnande stämning som är perfekt till en familjesemester. Azorerna i sin tur, bjuder på härliga stränder och aktiviteter för stora och små - de har en naturlig dragningskraft hela året runt. Föredrar du en solsemester med lite kortare flygtid kan en familjesemester i Portugal till exempel gå till Algarve, där du landar i Faro och därifrån endast har några få kilometer till några av Europas mest dramatiska och enastående kuststräckor.

>> Se alla resor till Portugal med Escapeaway
>> Läs också om familjesemester på Madeira här

>> Läs mer om familjesemester

 • Portugal, Alentejo, Cercal
  9,1
  Fantastiskt
  332 omdömen
  Herdade da Matinha - en av mina personliga favoriter. Det finns bara ett ställe som detta - nära det mesta. Här finns allt vad hjärtat kan begära gällande kvalitet, kreativitet och familjevänlighet.
 • Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
  9,2
  Fantastiskt
  947 omdömen
  Bra förstaklass resort för golfsemester och familjesemester med utsikt mot Sintra bergen.
 • Gästrecensioner 9,5
  Portugal, Madeira, Canico
  9,3
  Fantastiskt
  343 omdömen
  Läckra lägenheter och villor med panoramautsikt över Atlanten och Funchal. Här bor du lite utanför centrum och med möjlighet för att spela golf.
 • Portugal, Algarve, Vilamoura
  9,3
  Fantastiskt
  473 omdömen
  En härlig golf- och familjeresort i fina, gröna omgivningar, med Portugals största SPA. Här bor du bekvämt och med flera olika faciliteter som gör vistelsen trivsam.
 • Portugal, Madeira, Funchal
  9,4
  Fantastiskt
  796 omdömen
  Bo i exotiska omgivningar med utsikt över Atlanten och med så många faciliteter att enbart en semester inte är tillräckligt. Välkommen till Suite Hotel Eden Mar - ett underbart "casa grande" för hela familjen.
 • Portugal, Algarve, Carvoeiro
  8,9
  Mycket bra
  1124 omdömen
  Bekväm och charmig resort, som ligger i gröna och lugna omgivningar. Här bor du bra, med palmer i trädgården och fantastisk utsikt över Atlanten.