Resor till Tomar

Tomar är en liten stad med stor historia, som är anknuten till de viktigaste delarna av den portugisiska historian. Tomars band till Tempelriddarna och upptäcktsresenärerna gör staden värd ett besök för alla som reser till Portugal.

Tomar, som ligger knappt 140 kilometer nordöst om Lissabon, vid Nabão-flodens bredder, håller verje år en festival för att fira stadens rika medeltida historia, som är starkt anknuten till Tempelriddarnas bosättning i Portugal.

Reser du runt i Portugal i bil, är Tomar absolut värd ett besök, och vi erbjuder flera handplockade hotell i området. Läs mer om resor till denna del av Portugal, eller få inspiration till en rundresa i restemat "Bilrundresor".

Tempelriddarna

Tomars historia tar fart på 1000-talet, då drottning Dona Teresa gav stora delar av området till Tempelriddarna och deras ledare Gualdim Pais, som började att bygga den borg som bara växte i storlek fram till 1600-talet. Byggnaden som både var Tempelriddarnas bostad och användes för att försvara centrala Portugal, är än idag mycket imponerande. Med huvudkvarter i Tomar härskade Tempelriddarna de följande åren över en stor del av denna del av Portugal, som de dessutom försvarade mot invasion.

Tomar och Upptäcktsresenärerna

Även om Tempelriddarna på en tidpunkt förbjöds, luckades samma linje av familjer att bevara makt och inflytande under ett nytt namn. De hjälpte Henrik Sjöfararen både med pengar och kunskap inför hans berömda upptäcktsresor, och riddarna var själva en slags resenärer då de drog ut på korståg och bredde ut den kristna tron.

Allt detta har satt sina spå på Tomar, som har ett rikt urval av arkitektoniska stilarter, både på borgen, klostret och den runda Tempelriddarkyrkan.

>> Se också alla paketresor till Portugal
>> HItta utvalda lyxhotell i Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Tomar