Resor till Ourém

10 kilometer från den katolska pilgrimsstaden Fátima, snirklar vägen sig ner för en rad kurvor mot den gamla staden Ourém, och staden är absolut värd ett besök om du är på en rundresa i denna del av Portugal - eller varför inte besöka den på en dagsutflykt när du är på storstadssemester i Lissabon. Få mer inspiration till resmålet under temat "bilrundresor", eller beställ ett skräddarsytt upplägg på en kör-själv semester till Portugal.

Hideaways är specialister på resor till området runt Ourém där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Legenden om Ouriana

En lokal legend från 1100-talet berättar att, Gonçalo Hermingues, en galant riddare känd som Traga Mouros, på en militärexpedition tog en morisk kvinna - Fátima - till fånga, förälskade sig i henne och gifte sig med henne efter att hon kort därpå hade konverterat till kristendomen. Hon ändrade därpå sitt namn till Ouriana, varifrån stadens namn Ourém härstammar,

Sevärdheter

Imponerande placerat på toppen av en konformad höjd, står Ourém-slottet som byggdes på 1400-talet av Kung Afonso, barnbarn till Nuno Álvares Pereira, och det har nästan inte ändrats sedan medeltiden. Det var en gång i tiden fängelse för en kidnappad drottning, som blev bortrövad år 1246 från Kung Sancho II av en grupp vilda baroner ledda av Raimundo Viegas de Portocarreiro, en bror till ärkebiskopen av Braga. Du kommer in på slottet genom två massiva grindar, som ligger tillsammans med ruinerna av ett renässanspalats och representerar tvåhundra års befästning.

Upplevelser i närheten av Ourém

Chuch of the Visitation huserar greven av Ouréms jättestora gravkammare. Han var den onda drottning Leonors älsakre och han mördades med en dolk på det kungliga palatset i Lissabon av den senare kungen, Kung John, år 1383. Ouréms gotiska fontän kan daters tillbaka till 1400-talet.

Pilgrimscenteret Fátima

På en högt belägen platå, en kort bilfärd sydväst om Ourém ligger den religiösa pilgrimsstaden Fátima, ofta beskriven som "Lourdes of Portugal" (Portugals tunga). Fátima är platsen, där Jungfru Maria ska har uppenbarat sig hela sex gågner för tre herdebarn år 1917.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ourém