Resor till Obidos

Óbidos (eller Obidos) är en av Portugals pärlor och ska ses, om man är i Mittportugal. Óbidos ligger måleriskt placerat på en kulle som reser sig över ett vackert slättlandskap bestående av vinodlinga, gamla väderkvarnar och små lantbruk. Jag vill helt klart rekommendera dig att bo några nätter här om du är på rundresa i Portugal, och har du inte möjlighet att bo i själva stan så får du ändå inte missa att göra en dagsutflykt hit om du t.ex. är på weekendresor i Lissabon, det är bara ca 1 timme med bil och lite längre om du väljer att ta bussen till Obidos. Välkommen till Portugal med Hideaways Resor, vi är specialister på resor till området runt Obidos där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Staden med de trånga gatorna

Själva Óbidos, som ligger omgärdat av en imponerande stadsmur, består av trånga, gamla gator som slingrar sig mellan traditionella portugisiska hus med sina karakteristiska vita fasader.

Óbidos och borgen

Obidos betyder kastell, och den lilla staden är omgärdad av en imponerande stadsmur vilken är i otroligt fint skick eftersom den har restaurerats fortlöpande sedan jordbävningen 1755. Delar av borgen är idag inredd med boende för besökare, men på medeltiden var det allvar bland annat när borgen 1148 återerövrades från morerna.

Igreja de Santa Maria 

Óbidos' renässanskyrka Santa Maria gör ett elegat intryck och kakelmosaiken från 1600-talet är ganska speciell. Kyrkan har även vackra gravkammare och målningar av konstnären Josefa d'Óbidos.

Lagoa de Obidos

Inte långt från Óbidos ligger lagunen Lagoa de Obidos som mynnar ut i Atlanten. Här kan man simma, solbada och windsurfa. lite längre bort ligger stränderna runt Peniche vilka är kända för sina stora vågor välägnade för surfing.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Óbidos