Resor till Luso

Norr om Coimbra precis vid huvudvägen A1 från Lissboa-Oporto ligger Luso som är en attraktiv kurort vars berömda mineralvatten på flaska forsar fritt ur platsens källor. På 1000-talet var Luso bara en by förknippad med ett kloster vid Vacarica, långt innan platsens varma källor blev populära under 1700-talet. Staden är ett perfekt ställe att stanna på för lunch under en rundresa i Portugal om du till exempel är på väg norröver mot Duro från Coimbra.

Sevärdheter 

Kurcentret i Luso har specialiserat sig på behandling av arteriosklerose, en artärsjukdom som huvudsakligen drabbar äldre och som karakteriseras av oelastiska och uttorkade kärlväggar med förminskad blodgenomströmning som följd.

Det varma vattnet som kommer från en källa nedanför kapellet Sao Joao, sägs vara av yttersta värde får personer som lider av njurproblem och gikt.

Upplevelser i närheten av Luso

Luso ligger på randen av Serra do Bucaco, en skogsbeklädd höjdrygg på ca 15 kilometer som löper norr ut från Penacova längs floden Mondego. Skyddad med status som en nationalpark är skogen anmärkningsvärd på grund av sina höga cypressträd av mexikanskt ursprung vilka står i en inhägnad, som är åtskilliga kilometer i diameter, på de sydliga bergssluttningarna. Området är även känt för att ha varit scenen för Wellingtons seger över fransmännen, under ledning av Massena, år 1810.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Luso