Resor till Idanha-a-Nova

Nordost om Castelo Branco i hjärtat av den stora Idanhaslätten i Portugal ligger det lilla lantbrukscentrat Idanha-a-Nova. Varje år – femton dagar eftyer påsk - avhålls Idanha-a-Novas livliga tredagars festival.

Sevärdheter 

Byggt år 1187 av Gualdim Pais, överhuvud för tempelriddarorden, ligger ruinerna av Idanha-a-Nova slottet idylliskt på floden Ponsuls högra bredd.

Idanha-a-Nova är även intressant på grund av sina eleganta palats och herresäten från 17 och 1800-talet så som House of Marques da Graciosa på Praca da Republica och Palacete das Palmeiras, som ligger nära rådhuset.

Spår efter tempelriddarna

Idanha-a-Nova kan framvisa ruinerna efter ett stort slott som uppfördes av tempelriddarna samt några tvåvånings råstenshus i den traditionella stil som är så typisk för Beiras-området. Är du intresserad av tempelriddarnas historia och befinner dig på resa runt omkring i Portugal, då är ett besök i staden Tomar ett absolut måste.

Upplevelser i närheten av Idanha-a-Nova

På kort köravstånd åt nordost från Idanha-a-Nova, på den motsatta sidan av Idanha fördämningen, kommer du till Monsanto, en vacker liten stad på landet bestående av en grupp granithus och som krona på verket ett imponerande slott. Nära intill lockar den historiska staden Idanha-a-Velha med sin förhistoriska katedral, sin kyrka i renässansstil och med ruinerna Torre dos Templarios, en lämning från tempelriddarnas tid.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Idanha-a-Nova