Resor till Covilhã

Covilhã (eller Corvilha) är en charmig stad på cirka 35000 invånare, som ligger som en slags ingång till Portugals stösta bergskedja, Serra da Estrela, långt bort från de större städernas liv och rörelse.

Kapellet São Martinho

Covilhãs centrum bjuder på den del mindre sevärdheter, men São Martinho-kapellet är värt att spendera lite längre tid på. Det framstår i romersk arkitektur från 600-talet. Inne i kapellet finnen panel av 500 år gamla hispano-arabiska azulejo-kakel.

Covilhãs judiska kvarter

Större delen av arkitekturen i Covilhã härstammar från stadens guldålder, då den var i centrum för landets klädesproduktion. Det var primärt Covilhã judiska samhälle, som stod bakom bearbetningen av fårull, och det är också fortfarande i det judiska kvarteret du kan hitta några av de förnämaste exemplen på manuelin arkitektur.

Får och kläder

Klädesproduktionen har varit central genom stadens hela historia, och en gammal klädesbutik är nu en del av Beira Alta Universitetet vilket fungerar som museum. Även om klädproduktionen inte längre är så viktig för stadens ekonomi, ser du fortfarande massor av får, som tidigare levererade ull, uta på backarna i närheten.

Skidsport

På vintern är Covilhã bas för områdets snöklädda begssluttningar, som är ett mekka för skidsportsentusiaster. Mest populär för detta ändamål, är närliggande Penha da Saude.

Vandring runt Covilhã

Vår, sommar och höst skapar Covilhã en naturligt utgångspunkt för vandringar i de vackra omgivningarna. Varanda dos Carqueijais bakom Covilhã, är en bra plats att börja på. Bergskedjans högsta berg, Torre, ligger också i närheten.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Covilhã