Resor till Constância

Med sina vitkalkade hus och smala kullerstensgator är Constância i Portugal en av de vackraste städerna i Tagusdalen. En gång i tiden var Constância en romersk stad, och den är bekvämt placerad vid Zezere och Tagusflodernas sammanslutning.

Historia

Det var i Constância, som den brittiska hären samlades under krigen på den Pyreneiska halvön, för att förbereda sin frammarch in i Spanien och Slaget vid Talavera, där Wellington besegrade fransmännen i juli 1809.

Sevärdheter

Casa dos Arcos är huset där den stora diktaren från 1500-talet, Luis Vaz de Camoes (1524-80) tvingades att bo, efter att han förälskat sig i Caterina d'Ataide en hovdam under Kung João III, som han senare refererade till som Natercia i sina sonetter.

Varje söndag är det marknad längs flodbreddennedanför staden, vilket ger besökare möjlighet att köpa souvenirer och lokalt konsthantverk från Constância och den omkringliggnade regionen.

Upplevelser i närheten av Constância

Ett par kilometer väster om Constância står det ofta fotograferade slottet Almourol. Det står på en ö mitt i Tagusfloden, och var en romersk fästning som återuppbyggdes år 1171 av Gualdim Pais, överhuvud för tempelriddarna och grändläggare av Tomar. Slottet sägs också vara hemsökt av en morisk prins på nätter med fullmåne. Han dog av kärlek till sin fångvaktares dotter.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Constância