Resor till Canas de Senhorim

Canas de Senhorim är en behaglig stad, praktiskt belägen på bekvämt avstånd från bergskedjan Serra da Estrela, mitt mellan Nelas och Carregal do Sal. Canas de Senhorims närhet till floderna Mondego, Dao, Vouga, Paiva och Tavora ger obegränsade möjligheter för båtturer och badande.

Sevärdheter 

Canas de Senhorim är en lämplig bas för den som vill utforska de centrala delarna av Portugal och Serra da Estrela. Här kan man bo på ett förstaklasshotell som t.ex. Hotel Urgeirica som närmast utgör ett varumärke för området och hålet i en lite särpräglad engelsk stil. Hotellet har nyligen renoverats och påminner om en gammal bondgård som lyses upp av en stor eldstad på vintern och av stora vaser med vackra blommer på våren och sommaren. Som ett alternativ till Urgeirica finns Casa Abreu Madeira en majestätisk herrgård från 1700-talet där gästerna kan låta sig väl smaka av det på gården producerade Dao vinet.

Upplevelser i närheten av Canas de Senhorim

Canas de Senhorim ligger i hjärtat av Dao Lafoes regionen i det centrala Portugal, ett område känt för sina varma källor av vilka många har gjorts om till kurcenter så som São Pedro do Sul, Felgueira (Nelas), Carvalhal (Castro Daire) och Alcafache (Viseu) som har specialiserat sig på behandlingar av hud- och luftvägsproblem, gigt i lederna, astma och bronkitis.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Canas de Senhorim