Resor till Caldas da Rainha

Den lugna och fridfulla kurorten Caldas da Rainha är känd för sin lokalt framställda keramik och sina termiska behandlingar. Caldas da Rainha är en bra utgångspunkt för utflykter i denna del av Portugal, både till Alcobaca och Batalha samt till Leiria och Tomar. Saltsjön Lagoa de Obidos 15 km väster ut är en populär lagun att segla och fiska i.

Historia

På en ridtur från Óbidos för att delta vid sin fars begravning i Batalha, såg Drottning Leonor bönder som smorde in sig i lerpölar för lindring av reumatism och ledgikt. Begeistrad över vad hon såg, lät drottningen bygga ett gratis sjukhus i Caldas da Rainha. Detta ledde till att platsen senare blev en populär kurort som nådde sin höjdpunkt under senare hälften av 1800-talet.

Under Andra världskriget blev Caldas da Rainha hemort för ett stort antal flyktingar som flydde till det neutrala Portugal från hela Europa.

En gång utgjorde den kapell på drottningens sjukhus och idag framstår den sengotiska sockenkyrkan "Our Lady of Populo" i sin egen prakt med ett graciöst klocktorn och en rad intressanta azulejo glaserade kakelplattor.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Caldas da Rainha