Resor till Aldeia das Dez

Aldeia das Dez som ligger på en höjdrygg ovanför Rio Alvôco är en liten pärla till stad. Den lilla stadens granithus är otroligt charmiga och vittnar om en lång historia. Följer du den stenbelagda huvudgatan genom staden är du omgiven av de rustika husen med sina balkonger på båda sidor. På en del ställen är det en lucka i bebygelsen eller något litet torg som ger dig en vacker utsikt över det böljande landskapet med sina odlingsterrasser fulla av vinrankor. Man får nästan en känsla av att Aldeia das Dez är en enda stor utsiktsplats.

Du kommer snabbt märka att Aldeia das Dez är en sådan plats där man automatiskt sänker axlarna och lyfter blicken. Har du behov av att komma helt ner i varv och glömma vardagens stress kan det varmt rekommenderas att resa till Aldeia das Dez. Här finns inga berömda sevärdheter som lockar till sig horder av turister, däremot kan du här njuta av en fridfull landsortsidyll och uppleva ett mer äkta Portugal.

Aldeia das Dez är långsträckt men smalt så kör man bara igenom staden längs huvudgatan så verkar staden mycket större än den i själva verket är. Det var först i slutet av 1800-talet som det anlades en större kommunal väg hit. Innan dess bodde befolkningen här lite isolerad från omvärlden. Idag kan de få hundra invånarna utan svårighet köra den korta turen in till Oliveira do Hospital för att handla eller de cirka 80 kilometerna västerut till distriktshuvudstaden Coimbra.

I takt med att resenärer har fått upp ögonen för det vackert belägna Aldeia das Dez har den lilla staden fått ett litet men bra urval av både små hotell och restauranger. Något egentligt affärsliv finns här dock inte så det är bra att ha tillgång till hyrbil när resan går till Aldeia das Dez. Med bil har du friheten att utforska områdets måleriska landskap som döljer massor av charmiga små byar, vingårdar och andra sevärdheter.

Boka din resa till Aldeia das Dez här

Vi har baserat på gästernas recensioner handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna i Aldeia das Dez till vårt reseprogram. Dessa hotell och boenden kan du se och boka i sökmotorn här på sidan. Vill du boka hela din resa på en och samma gång kan du även boka flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna i sökmotorn - i detta tillfälle är Lissabon eller Porto närmast.

Köper du en paketresa med både hotell och flyg till Aldeia das Dez så är du alltid täckt av resegaranti. Du kan naturligtvis välja att enbart boka din vistelse genom oss och själv arrangera resan. Du kan då i de flesta fall välja en vistelse med gratis avbeställning. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Aldeia das Dez

Vad tycker gästerna om i Aldeia das Dez?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner