Hyrbil i Portugal

Information och bra tips om hyrbil i Portugal när du reser med Escapeaway.

Portugal är så mycket mer än badsemester vid Algarvekusten. Stora delar av detta vackra land är fortfarande helt oupptäckt av turister. En resa med Escapeaway ger dig möjlighet att utforska många gömda pärlor, som Portugal är rik på, i form av kultur- och naturupplevelser. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester rekommenderar vi att du bokar till en hyrbil i resan. Hyrbil är en självklarhet om du åker på rundresa i Portugal, men också om du vill bo på samma smultronställe under hela semestern. Hyrbilen ger oöverträffad frihet att göra spännande utflykter i din egen takt.  

När du bokar en resa med flyg till Portugal hos Escapeaway har vi sett till att du lätt hittar den mest prisvärda hyrbilen från de mest välrenommerade hyrbilsföretagen i Portugal. I sökmotorns andra steg kan du enkelt välja den typ av hyrbil som bäst uppfyller dina önskemål och krav. Alla hyrbilspriser inkluderar fria mil och lagstadgade försäkringar om inget annat anges i hyresvillkoren.

Trafikregler i Portugal

Samma grundläggande trafikregler gäller i Portugal som i Sverige. De innebär bland annat att du ska köra på höger sida och köra om på vänster, du får inte hålla mobilen i handen och prata samtidigt som du kör, promillegränsen är 0,5 osv. Men det finns skillnader om du jämför med Sverige. Du bör därför alltid på förhand sätta dig in i gällande regler och fråga efter ytterligare information när du hämtar din hyrbil i Portugal.

Hastighetsbegränsningar

Om inget annat anges kan du räkna med att följande hastighetsbegränsningar gäller i Portugal: På motorväg: 120 km/h. Landsväg och motortrafikled: 90-100 km/h. I tätbebyggt område: 50 km/h. Har du innehaft körkortet kortare är 2 år gäller lägre hastighetsbegränsningar i Portugal på landsväg, motortrafikled och motorväg - 80/100/110 km/h.

Bilbälte och bilbarnstol

Precis som här hemma ska du i Portugal använda bilbälte både i fram- och baksätet. Liknande de svenska reglerna ska barn också vara fastspända i godkänd säkerhetsutrustning anpassad till barnets ålder, storlek och vikt.

Säkerhetsutrustning

I Portugal precis som i många andra europeiska länder är du skyldig att ha en reflekterande säkerhetsväst så väl som varningstriangel i bagaget.

Rondeller

En relativt ny trafikregel i Portugal gäller vid rondellkörning - det är förbjudet att köra i den yttersta filen i en rondellen om du inte ska svänga av i den första avfarten.

Vägavgifter

Några motorvägar i Portugal är avgiftsbelagda, Auto Estrada och två broar i Lissabon. Vid vissa motorvägar kan du betala via en form av "Brobizz" - Via Verde - är din bil inte utrustad med en sådan ska du inte köra in i banor märkta med ett grönt/vitt "V". Annars kan du betala med kreditkort. Den portugisiske polisen kan om du har otur döma till böter på plats. Du kan betala kontant och ibland med kreditkort. 

Flygplatser

Portugal har ett flertal internationella flygplatser och beroende på vilken del av Portugal du önskar besöka kommer vi att föreslå den flygplats som ligger närmast till hands. Oavsett till vilken flygplats du ankommer har du möjlighet att avhämta din hyrbil där. Fördelen med att boka en hyrbil på förhand är att du har större chans att få en prisvärd hyrbil och just den typ av bil som motsvarar dina krav och behov och inte minst att du i lugn och ro kan resa i vetskap om att en hyrbil står klar vid ankomst till flygplatsen.

Biluthyrning

Oavsett du föredrar att boka din hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen eller i ett uthyrningskontor kan du i sökmotorn på Escapeaway fritt välja mellan hyrbilar från en lång rad internationella hyrbilsföretag som t.ex. Avis, Hertz biluthyrning, Eurocar, Sixt, Firefly och EuropCar samt en rad regionala hyrbilsföretag. För att kunna erbjuda dig den mest prisvärda hyrbilen i Portugal har vi på Escapeaway valt att samarbeta med Auto Europe som är känd för sin goda service och förmånliga priser. Dessutom har vi tagit fördel av Auto Europe's kunskaper om den portugisiska hyrbilsmarknaden och tagit bort flera uthyrningsföretag som visserligen erbjuder låga priser men även mycket dålig service.

Läs mer om hyrbil och Auto Europe 

Priser

Hyrbilspriserna som du ser i sökmotorn på Escapeaway inkluderar fria mil och lagstadgade försäkringar om inget annat anges i hyresavtalet. Det betyder att du nu kan utforska Portugals många sevärdheter utan att bekymra dig om antalet körda mil. Vid bokning av din hyrbil har du naturligtvis möjlighet att välja bil i olika prisklass och eventuellt komplettera med en extra försäkring.

Sök och jämför priser online på hyrbil

Typ av hyrbil

Tack vare samarbetet med Auto Europe kan Escapeaway erbjuda dig ett brett urval av hyrbilar i Portugal. Hyrbilarna i översikten är indelade i kategorier. I de olika kategorierna förekommer vanligtvis i Portugal bilmärken som Fiat, Peugeot, Renault och Audi. Har du bara behov av att hitta den absolut billigaste hyrbilen till din semester i Portugal är det nog mest intressant för dig att titta på kategorin Mini- och Economy. Här finns ett brett urval av prisvärda bilar som Fiat Punto Evo och VW Polo. Är ni en större familj eller grupp som reser tillsammans till Portugal kan du t.ex. hyra en minibuss med plats för upp till 7 personer som exempelvis Ford S Max. En semester med hyrbil kan också ge unika och härliga körupplevelser. Njut av de många soltimmarna i Portugal i en cabriolet. Hos Auto Europe kan du till exempel välja en Renault Megane Cabrio. Den är både lätt att köra och är pricken över i:et i din bilsemester.

Upplev Portugal med bil

Generellt har Portugal bra motorvägar som förbinder landet kors och tvärs. Med hyrbilen kan du om du så önska se och uppleva mycket. Du kan också välja att ta hyrbilen för att utforska en speciell region i lugn och ro. Här får du ett par förslag på några utflyktsmöjligheter med hyrbil i Portugal.

Levadaer på Madeira

En av de mest populära semesteraktiviteter på Madeira är att vandra längs de gamla bevattningskanalerna, levadaer, som finns på många platser på den portugisiske "blomsterön". En levadavandring är en enastående natur- och kulturupplevelse som du inte bör missa om du tycker om utomhusaktiviteter. Det finns levadavandringsturer på många platser på Madeira i olika svårighetsgrad och längd. Med en hyrbil kan du själv välja vilken av dem du vill gå. 

Lissabons kust

Spenderar du semestern i Lissabon kan hyrbilen också vara ett bra och lätt sett att se och uppleva några av de charmerande städerna och sevärdheterna som finns längs Lissabons kust. Kör en tur till exempel det europeiska fastlandets mest västliga punkt, Cabo de Roca, känn vinden i håret och njut av den fantastiska utsikten över Atlanten och Portugals kust. I Sintra ungefär en halvtimmes bilresa kan du besöka det imponerande kungliga slottet, Palácio Nacional de Sintra, som den portugisiska kungliga familjen ofta besöker och som idag är ett av landets mest kända sevärdheter.

På vår blogg här på Escapeaway kan du få mer inspiration till bil bilsemester.

Mer information om hyrbil hos Escapeaway

Ovanstående information om hyrbil är skrivet som vägledning. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt ändringar då villkoren hos de olika hyrbilsföretagen ofta ändras. En god idé är att före avresan alltid kontrollera aktuella trafikregler.

Vi hänvisar alltid till den aktuell information som framgår av hyresavtalet. Har du frågor om att hyra bil i Portugal när du reser med Escapeaway är du alltid välkommen att kontakta oss eller Auto Europe's kundservice.

>> Läs mer om bilhyra