Resor till Sao Miguel

São Miguel på Azorerna är ett perfekt semesterställe med sitt stora kulturella utbud av museer, kyrkor och konstpalats och historiska skatter samt den frodigt gröna naturens lugn och ro, som enbart bryts av färgrika blommor och vulkaniska sjöar.

Boka en resa till São Miguel med Escapeaway och bo på ett av våra noga utvalda hotell, vilka samtliga har fått fina omdömen. Vi erbjuder alltid full flexibilitet när det gäller resdatum och reslängd, och du väljer naturligtvis själv om du vill boka din semester som ett sammansatt paket inklusive flyg och hotell eller om du själv vill arrangera transporten till och från Azorerna och nöja dig med att bara boka din semesterbostad genom Escapeaway.

Få inspiration och läs mer om att resa till São Miguel här nedan, eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till São Miguel.

Natursköna sjöar

São Miguel är känt för sina vackra landskap och exceptionella vulkaniska sjöar. En del verkar fridfulla och lugna, medan andra är mer dramatiska, beroende på den omgivande naturen.

En av de mest imponerande geologiska förekomsterna på São Miguel är Vale das Furnas, en frodig trädgård på bottnen av en hög vulkankrater eller ”caldeira”, där bäckar porlar och bubblar av varmt vatten. Här hittar du den idylliska parken Parque Terra Nostra, där exotiska, tropiska växter växer sida vid sida med växter från kallare klimat. Den konstant utströmmande ångan från sådana caldeiras på São Miguel är ett minne från Azorernas vulkaniska ursprung.

São Miguel har även Europas enda ananas- och teplantager anlagda mitt bland betesmarker for boskap, täta trädlundar och en överväldigande flora.

Ponta Delgada

Ponta Delgada är Sao Miguels turistcentrum och ligger ut mot en stor hamn. Staden bjuder på museer och monument, historiska gator, hotell, restauranger, företag och ett livligt natteliv.

Andra nämnvärda städer där man kan studera São Miguels historia, är Ribeira Grande med den imponerande gotiska kyrkan och Lagoa, Nordeste och Povoacao med de vitkalkade husen mot det blåa havet. Man kan även besöka Vila Franca do Campo, São Miguels första huvudstad.

Semesteraktiviteter 

São Miguel erbjuder en del semesteraktiviteter i särklass – golfbanor kantade av blommor, vandringsstigar som är perfekta för fågelskådning eller för att titta på sällsynta växter och den vulkaniska geologin. Hela familjen kan hitta massor av äventyr på São Miguel – från djuphavsdykning bland fiskar och lavaformationer under vattnet, marinor som hälsar båtar välkomna från både Europa och de amerikanska kontinenterna, till nöjen som att se på valar och delfiner. Och för de som älskar badsemester så inbjuder São Miguels gyllene stränder till solbad och simturer i Golfströmmens varma vatten eller att rida på vågorna på en surfbräda. Tennis, båtturer och djuphavsfiske är andra möjligheter till en aktiv semester fylld av nöjen.

Bland det traditionelle konsthantverket på Sao Miguel hittar man de idealiska souvenirerna att ta med hem – från färgglad keramik och traditionellt lergods tillverkat av krukmakare i Vila Franca do Campo, till märkliga broderier och dekorativ korgflätning.

Oavsett om man föredrar golf, tennis, vandringsturer, cykling eller hästridning eller att bara solbada på stranden, så finns det aktiviteter för hela familjen på São Miguel.

Mat och vin

Det är även en upplevelse att gå ut och äta på São Miguel. Den läckra smaken av den lokala ”cozido das Furnas”, en ragu som får sjuda länge i en vulkankrater, eller ”caldeira”, är en oförglömlig upplevelse. São Miguels fisk- och skaldjursrätter är även de något helt speciellt i likhet med de möra, grillade kötträtterna och de mer komplicerade traditionella lokala rätterna. På sedvanligt vis avslutas måltiden med en skiva söt, aromatisk ananas, en traditionell pudding och ett glas passionsfruktslikör.

Så reser du till Sao Miguel

São Miguel är en liten ö och besökare som reser till São Miguel tar sig dit via flygplatsen Joao Paulo II Airport, som ligger i närheten av öns största stad, Ponta Delgada.

João Paulo II flygplatsen

Bara tre kilometer från Ponta Delgadas centrum ligger São Miguels flygplats Joao Paulo II, som är den mest trafikerade på Azorerna. Flygplatsen förbinder ön med Europa - och med de andra öarna i arkipelagen Azorerna.

Flygplatsens enda terminal innehåller det en flygplats ska. Man kan ta ut och växla pengar, få sig en sandwich och en kopp kaffe samt köpa souvenirer och lokala delikatesser. Det finns även tax-free butik, ett litet postkontor och en turistinformation.

Flygplatsen har personal som kan hjälpa resande med särskilda behov, så som oledsagade barn och handikappade.

Transport till och från flygplatsen

Flygplatsens placering nära Ponta Delgadas centrum och São Miguels begränsade storlek gör att transporten till och från flygplatsen är lätt och effektiv. Det går bra vägar från flygplatsen till öns olika destinationer och det går en buss varje timme mot Avenida Marginal i Ponta Delgada. Taxibilar finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.

Bilhyra 

Det lättaste och mest praktiska sättet att ta sig från flygplatsen och runt på ön är genom att hyra en bil. Alla de stora biluthyrningsföretagen har kontor och bilar på flygplatsen, och skyltningen gör det lätt att ta sig därifrån och vidare ut på ön.

Hotell och semesterbostäder på São Miguel

Hos Escapeaway handplockar vi noga de bästa hotellen och semesterbostäderna på São Miguel. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell har fått bra omdömen av både våra gäster och av gäster i andra länder.

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till São Miguel med möjlighet för avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och paketerar dem med våra utvalda hotell och semesterbostäder på São Miguel. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad eller en hyrbil som då står redo på flygplatsen när du landar, då får du den bästa starten på din semester.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed även täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

>> Läs allt om hotell på São Miguel här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Resmål på São Miguel

 • Gästrecensioner 8,4
  Många förväxlar den lilla staden Ponta Delgarda på Madeira med Ponta Delgada på Azorerna. Ponta Delgarda, som ligger på norra Madeira är känd för sin skönhet med ett landskap av frodiga berg som reser sig ur det blå havet.
 • Gästrecensioner 8,8
  Ribeira Grande
  5 hotell
  Ribeira Grande är känt för sitt vackra historiska centrum men de underbara stränderna kommer nog också dra till sig din uppmärksamhet. Lägg därtill massor av möjligheter till en aktiv semester på Azorerna när du reser till Ribeira Grande och ... dessutom spännande utflyktsmål. Läs mer
 • Caloura
  3 hotell
  Caloura ligger mitt på sydkusten av São Miguel beskyddad av höga klippsidor med frodig växtlighet. Detta lilla fiskeläge är det perfekta stället att njuta av en avkopplande semester på Azorerna. Kusten här är berömd för sitt rika djurliv som ... du kan uppleva på dykturer. Läs mer
 • Fenais da Luz
  1 hotell
  Fenais da Luz ligger på nordkusten av São Miguel, den största av Azorernas nio öar. Det är en liten, charmig kuststad som med sina smala gator och vita hus med röda tegeltak framstår mycket pittoresk. En fin utgångspunkt för en upplevelserik semester.
 • Lagoa Azorerna
  1 hotell
  Lagoa ligger på Sao Miguels sydvästra bredd. Den efter lokala förhållande mellanstora staden är bland resenärer känd för sina havsbad, som även inkluderar pooler för barn. Dessutom har staden en fin placering mellan ön huvudstad och Lagoa de Fogo (Eldsön).
 • Nordeste
  1 hotell
  Nordeste är en liten, vackert belägen ort på nordöstra São Miguel. Den lilla staden består av idylliska vitkalkade hus med röda tegeltak, men den verkliga attraktionen i dessa trakter är den enastående naturen och det spektakulära landskapet.

Populära hotell på São Miguel

Portugal, Azorerna, São Miguel, Ponta Delgada Azorerna
8,9
Mycket bra
1100 omdömen
 • Närmaste flygplats: 3 km
 • Närmaste strand: ca. 6 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Azorerna, São Miguel, Ponta Delgada Azorerna
9,8
Fantastiskt
604 omdömen
 • Närmaste flygplats: 6 km
 • Närmaste strand: ca. 2.3 km
 • Internet/Wi-Fi
Portugal, Azorerna, São Miguel
9,6
Fantastiskt
1395 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Närmaste strand: ca. 8.8 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om på São Miguel?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 20 recensioner