Adegas do Pico

Officiell kategori

Vårt betyg

9,4
Fantastiskt
58 omdömen
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

Här på en av Picos vackrast belägna adresser breder ett alldeles speciellt ställe ut sig. Med det vill jag ha sagt att här är osedvanligt gott om plats mellan de 12 rustika semesterhusen som bildar ram till en av mina personliga favoriter på Azorerna. Utan att härma en viss Mr. 007 för mycket, så är namnet Pico...Adegas do Pico. Varmt välkommen!

Även om husen påminner mycket om de ursprungliga byggnaderna av lavasten som en gång prydde landskapet här på öns norra delar så står det år 2000 på dopatesten. Det var året då den passionerade Maria Serpa slog upp dörrarna till en liten ny värld av upplevelser på Pico.

Maria talar en utmärkt engelska och även om portugiserna generelt sett är bra på det engelska språket kan jag inte låta bli att fråga henne var hennes engelska dialekt kommer från. Maria svarar att hon och hennes man har bott flera deccenier i USA men hon har sina rötter här i Pico och varje år höll de semester just i detta området där de också hade sitt sommarhus. Till slut besöt de sig för att göra Atlanten till sin landsgräns och bor båda idag på Azorerna och driver det idylliskt belägna Adegas do Pico.

Adegas do Pico betyder nogot i stil med "en gård på Pico” och här har blivit plats för hela 12 semesterhus vid den lilla byn som ligger inklämd mellan det blå havet och de gröna bergen. Semesterhusen ligger utspridda i ett 1,5 km2 stort område så här görs inget intrång i ditt privatliv.

Gästerna ska känna sig lika hemma som lokalbefolkningen i den lilla byn - det är en av Marias affärsidéer att du ska känna Picos gästvänlighet och tillmötesgående. Hur då?Jo kanske bjuder t.ex. hr. Osvaldo dig på ett smakprov av sin hemlagade likör eller så kommer kanske Rosa från hagen med mjölk från "världens gladaste ko" och fiskaren fick så mycket fisk i näten att det kan bli ett par till dig. Det kan även vara så att bagaren vet att Maria har fler gäster än normalt och ser till att baka lite extra bröd som kan hämtas rykande färskt från stenugnen. Det är denna "by romantik" som du kan få bli en del av. Det finns faktiskt gäster som känner sig så hemma att de låter sina privata fiskespön stå kvar i huset till nästa års semester : )

Därför ska du välja Adegas do Pico

 • Vid foten av de gröna bergen börjar Atlanten...
 • ...och här kan du ta ett morgondopp i de naturliga havsbassängerna 
 • Bo i rustika semesterbostäder med själ och charm och plats för 2 till 8 personer
 • Köp nyfångad fisk från båtarna varje dag mellan kl.10 och 12 – perfekt till en grillafton
 • Ytterst god service från ankomst till hemresa i den lilla nyrenoverade receptionen
 • Hoppa över matlagningen en kväll och sätt dig tillrätta i restaurangen (enbart stängd tisdagar)
 • Bo i skuggan av vulkanen på Pico – en härlig syn att vakna upp till varje morgon…
 • Ett mekka för naturälskare med vandringsleder, cykelmöjligheter och botanik

Bra att veta om Adegas do Pico

Pico är en av Azorernas största öar men även den minst befolkade vilket gör att öns lokala prägel är välbevarad. Detta gör att ön lämpar sig bäst för dig som tycker om att befinna dig mitt i naturen och inte söker en massa lyxiga och moderna bekvämligheter. Här är det naturen med havet, vulkanen och den botaniska världen som står i centrum. Om du söker lugn och ro och autentiska ögonblick så kommer du att tycka om ön och inte minst Adegas do Pico. Hideaways kan arrangera transport från flygplatsen eller hyrbil om du gärna vill ha ett komplett paket.

Därför ska du välja Adegas do Pico

 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Vinprovning i  “Cellar A Buraca” i St. António, São Roque – 16 km
 • Kan det fresta? Vin-cooperativet vid Areia Larga (Madalena) 34,4 km
 • Upplev 1500 år gammal lava i Gruta das Torres vid Criação Velha – 36,3 km
 • Furna of Frei Matias (Madalena) - vandra i den 650 meter långa lavatunneln
 • Njut av havets djurs historia i Center of the Arts and Marine Sciences – 22,9 km
 • Picos flygplats – 27,2 km
 • Faials flygplats (OBS: färjetransport) - fråga Hideaways
 • Närmsta by, S. Roque de Pico – 12,2 km

Alla de 12 husen varierar i storlek och läge men gemensamt för alla är att de har rustika stenväggar, är möblerade i en trevlig lantlig stil, har TV, badrum och 1, 2 eller 3 sovrum för 2 till 8 personer.

Köken är utrustade med en mindre ugn, mikrougn, grytor och stekjärn, kaffemaskin, allt när det gäller service och bestick, diskmaskin och tvättmaskin m.m.

Samtliga ligger i byn Adegas do Pico och har mellan 30 och 1000 meter till inköpsställen och restaurang och mellan 50 och 1300 meter till Atlanten.

Det är inget lyxigt över semesterhusen - tvärt om, men här finns massor med charm och faciliteterna är utmärkta rakt igenom. Samtliga hus har utsikt över havet och dessutom egen terrass och en liten trädgård där du kan grilla din färska fisk till lunch eller middag.

OBS: Här finns även rum för en eller två personer (dessa har inte alla köksfaciliteter, så välj en lägenhet eller villa, om du själv önskar att kunna laga mat).

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Adegas do Pico. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Hotellbar
 • 2 eller flera sovrum
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Rua Do Ramal 14
9940-062 Prainha

Koordinater

Latitude: 38.4664
Longitude: -28.2029

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer