Resor till Pico

Pico är som en egen ligen värld, skapat genom århundraden av valfångare, bönder och fiskare. En semester här, är full av kontraster från den glödande sidorna av en gammal vulkan till fält med fikon och druvor; från stora panoramautsikter till små, trevliga landsorter. Resor till Azorerna hittar du enkelt och billigt online.

Boka en resa till Pico med Escapeway och bo på ett av våra utvalda hotell, som alla har höga omdömen. Vi erbjuder alltid full flexibilitet på datum och reslängd, och du väljer naturligtvis alltid själv om du vill boka resa som ett samlat paket inkl. flyg eller själv arrangera transporten och endast boka din semesterbostad via Escapeway.

Få inspiration och läs mer om att resa till Pico här nedan, eller använd sökmotorn direkt för att hitta inpiration till din kommande resa till Pico.

Picos landsorter

Picos landsorter är av enastående karaktär, och ligger utspridda längs kusten mellan ljusgrön vegetation och vinfält. Husen är byggda av en sorts svar lava, och överallt ser du blommor och vackra trädgårdar. Färgglada fiskebåtar pryder Picos små hamnar och pyttesmå hus dyker upp o bergen med utsikt över havet. Landsorterna Lajes, Sao Roque och Madalena är djupt förankrade i århundraden av historia och konst. Och i Calheta de Nesquim, Sao Joao, Sao Mateus, Ribeirinha och många andra av Picos lite större städer hittar du atraktiva kyrkor och pittoreska gator som leder mot havet, samt charmiga hus som vänder baksidan mot vinfälten.

En historia full med valfiske

Fram till slutet av 1800-talet, besökte amerikanska valfångare Pico för att jaga kaskelottvalar med harpun. Pico utvecklade sin egen valindusti och jagade djuren från kanoter som styrdes med åror. Kampen mellan man och val slutade ofta i tragedi för öns invånare.

Idag är Picos valtradition endast ett minne blott, men två museer berättar historian och stället ut ting utskurna från valben och valtänder. Pico är idag framstående för att bevaka valar, och erbjuder specialistkunskap om djuren.

Vinfält

De tidiga invånaran på Pico bröd den hårda lavan som täckte jorden, för att bygga murar och skapade därpå områden med fruktbar jord där de planterade vinsticklingar och skapade det område som idag fått status som världsarv av UNESCO. När du besöker Picos vinfält, träder du in i en labyrint av svarta murar och gröna vinstockar. Du kan följa fårorna som är utskurna från kärror tidigare framdragna av oxar, vilka transporterade druvor till vinkällare vid havet. På så vis får du uppleva en del av detta flitiga folkets historia.

Ett paradis för naturälskare

Med sina natursköna stigar längs kusten, de mjukt böljande kullarna och vidsträckta platåer omringade av små vulkantoppar, är Pico ett paradis för naturälskare. Ön erbjuder bergsbestigning på Picos vulkaner på en höjt upp till 2351 meter över havet, eller en nedstigning i djupet till de låga lavatunnlarna. Du kan också skåda fåglar, njuta av den naturligt förekommande floran eller beundra de vidsträckta havslandskapen, som bryts av siluetterna av de närliggande öarna Faial, Sao Jorge och Graciosa.

Traditionella viner och spetsar

Idag framställer Pico fortfarande dess berömda vin Verdelho, som en gång i tiden serverades till kungar och tsarer. En flaska eller två av detta traditionella vin, från druvor som har vuxit i den vulkaniska jorden, är det bästa sättet att smaka på Picos historia och atmosfär. Traditionella konsthantverk utövas också fortfarande, som t.ex. spetsproduktionen där lokala kvinnor är experter.

Hotell och semesterbostäder på Pico

Hos Escapeway handplockar vi noga de bästa hotellen och semesterbostäderna på Pico - det är bland annat helt avgörande att alla semesterbostäder, hus, semesterlägenheter och hotell har höga omdömen från både våra egna gäster och gäster från andra länder.

Använd sökmotorn för att finna din kommande resa till Pico med möjlighet för avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets lägsta priser på flygbiljetter, med både lågprisflyg och reguljärflyg, och packar ihop dem med ett av våra utvalda hotell (som du valt!) på Pico. Du kan också välja att endast boka hotellet via Escapeway om du själv vill stå för transfern. 

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar

Hotell på Pico