Resor till Faial

Faial på Azorerna är känt för sitt fiske av svärdfisk och är den populäraste anloppshamnen för internationella yachtbesättningar som korsar Atlanten. De av naturen skapade landskapen på Faial är ofördärvade och i de vulkaniska grottorna under vattenytan döljer sig stim av färgglada fiskar.

På Faial kan man tillbringa en livlig, aktiv semester och få ett smakprov på de många kulturutbuden i Horta, en stad som är känd för sina vitkalkade hus. Faial bildar en färgrik bakgrund till en vistelse med sina gröna berg och de röda måleriska väderkvarnarna i landskapet, lägg därtill ett spännande och kosmopolitiskt stadsliv.

Faials färgrika landskap

När man besöker Faial så upptäcker man med en gång att det är två färger som dominerar ön: grönt och blått. Båda färgerna finns i den naturliga floran på Faial – från gräset som täcker bergssluttningarna till färgerna på de många hortensiabuskarna som omgärdar fälten och vars färger blandar sig med havets och himlens. Denna idylliska bild fulländas av den vulkaniska askans intensivt svarta färg på det kala ”Capelinhos”, där ingenting kan gro.

"caldeiras"

Faial inbjuder till en vandringstur genom det vulkaniska landskapet, en klättertur i slumrande kratrar eller ”caldeiras”, eller till att njuta av det gröna mosstäckta landskapet. Man kan även beundra utsikten mot det ständigt föränderliga berget, Pico Mountain, från den närbelägna ön med samma namn - en utsikt som man även kan njuta från Faials solbelysta stränder.

Horta med sina många kulturerbjudanden

Hortas gator är kantade av vitkalkade, välbevarade hus, små torg och färgrika, kommunala trädgårdsanläggningar. Här hittar man kyrkor, vars torn rymmer konstskatter, museer som ställer ut kostbara bildhuggerier av valben och fikonträd, och den gamla fästningens dystra murar, som en gång i tiden skyddade staden mot pirater.

Horta Marina

I Horta Marina stöter man på yachter från hela världen. Deras besättningar stannar alltid ett litet slag och njuter av Faials atmosfär och bidrar till den kosmopolitiska stämningen på det berömda Café Peter, som i långa tider har varit de besökande sjöfararnas favoritställe. Innan en besättning ger sig av igen så säger traditionen att de ska lämna kvar en bild av deras yacht på marinans mur, vilket har gjort muren till en färgrik syn och en av Faials sevärdheter.

Horta Marina är även utgångspunkt för turer där man kan se valar och delfiner. Dessa havets däggdjur passerar regelbundet förbi Faial, eftersom det finns massor av föda för dem i havet runt öarna Faial, Pico och Sâo Jorge.

Semestersport 

Faial erbjuder även semestersporter så som till exempel spöfiske och djuphavsdykning. Säsongens höjdpunkt är segelveckan i augusti, då yachtregattor och kappsegling i valfångstkanoter lockar fram en smittande, levnadsglad stämning i staden.

Så reser du till Faial

Resor till Faial går som regel via Faials flygplats. Faials flygplats, Horta Airport, ligger cirka 10 kilometer från Hortas centrum, och den är Faials förbindelse till de andra öarna i Azorerna.

Flygplatsen

På Faials sydöstra kust ligger Horta flygplats, nära staden med samma namn. Flygplatsen ligger nära alla Faials destinationer, eftersom ön har en begränsad storlek.

Flygplatsen vid Horta servar flygningar från Faial till Ponta Delgada på ön São Miguel och tillbaka. Den lilla flygplatsen har en enda terminal och som bara erbjuder den mest nödvändiga servicen. Man kan dock köpa souvenirer och lokala delikatesser, och så finns där ett litet café.

Transport från flygplatsen till Horta och resten av Faial

Med taxi tar turen från flygplatsen till Hortas centrum cirka en kvart - i rusningstid kan det vara en fördel att förhandsboka en taxi. Med linjebussen tar turen cirka 45 minuter.

Hotell och semesterbostäder på Faial

Hos Escapeaway handplockar vi noga de bästa hotellen och semesterbostäderna på Faial. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell har fått bra omdömen från både våra gäster och från gäster i andra länder.

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Faial med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter med både reguljärflyg och lågprisbolag och paketerar dem sedan med våra utvalda hotell och semesterbostäder på Faial. Du kan också välja att boka transfer till ditt semesterboende eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, så du kan få bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed även täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

>> Läs allt om hotell på Faial här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar

Hotell på Faial