Resor till Corvo

Corvo är en charmig bit land mitt i Atlanten. Öns vita hus ligger uppe bland klipporna högt över havet och den blåa sjön på bottnen av en djup krater. I detta gröna landskap lever öns befolkning som håller liv i de gamla traditionerna på Azorerna. Corvo är en tidlös ö som kommer ge dig oförglömliga semesterminnen.

Landet med ett ständigt lugn

Om man bara har några få timmar att tillbringa på Corvo så bör man gå en tur genom gatorna med sina traditionella hus med fönsterkarmarna målade i klara färger. Besök den flamländska kyrkan från 1500-talet och gå en tur upp på Monte Gordo berget för att få en bättre utsikt över sjöarna med sina små holmar och den närliggande ön Flores.

Gästvänliga Corvo

Varför inte stanna några dagar eller kanske en hel vecka för att helt kunna uppleva Corvos kultur? Hela familjen kommer bli mottagna med öppna armar och en varm gästvänlighet av lokalbefolkningen, och de visar gärna sina lokala seder och bruk för besökarna. Gå till väderkvarnen med sina vita segel tillsamman med mjölnaren, eller se bönderna och herdarna arbeta ute på fälten och ängarna. Se fiskebåtarna stäva ut till havs i gryningen. Oavsett vilken upplevelse du väljer kommer du att lämna Corvo med känslan av att ha deltagit i det enkla livet i ett litet samhälle.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Corvo