Weekendresor till Algarve

Algarve ligger på Portugals sydligaste kust, och här får du natursköna, kilometerlånga sandstränder, och mer än 3000 solskenstimmar varje år. Allt detta ligger dessutom endast några få timmar bort med flyg från Sverige och därför är Algarve en perfekt semesterdestination om du längtar efter en långweekend med din bättre hälft eller bästa vän. Utöver alla sandstränder, som kusten är känd för, kan du också besöka de charmiga, små kuststäderna som bjuder på bra restauraner och flotta promenader där du kan sitta och njuta av solnedgången medan du dricker ett glas kallt rosévin. Algarve är dessutom den perfekta platsen att resa till, om du är på jakt efter vackra golfbanor eller om du tycker om att surfa.

Det råder inga tvivel om att Algarve har något för var och en, och varje dag kan du flyga tll den vackra portugisiska kusten från både Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, allt beroende på vad som passar dig. Vi rekommenderr dessutom, att du hyr en bil när du ska till Algarve, då du med en sådan lättare kan ta dig runt och besöka alla kuststäder. En hyrbil ger dig dessutom möjlighet för att köra upp i bergen där du kommer få många semesterminnen som du kan ta dig med hem i resväskan.

Åk på en långweekend i Algarve och besöka alla hamnstäder

Algarvekusten bjuder också på massor av spännande historia, och därutöver kan du gå på upptäcktsjakt i maten, som helt klart är ett nöje i sig. Det bjuds framförallt på fisk och skaldjur på Algarvekusten, och du kan njuta av både musslor, räkor och sardiner i långa led. Därutöver är det perfekt att besöka de lokala vingårdarna i Algarve, där man producerar vin i toppklass, om du är en vinälskare med dig på resan.

Här du spenderat större delen av dagen på stranden, kan du eventuellt avsluta dagen med en biltur till en av alla städer längs kusten. Besök t.ex. Albufeira, med sina vitkalkade byggnader och smala gator, eller så kanske charmiga Tavia är något för dig? Staden Portimao är också värt ett besök, och där hittar du några av de vackraste stränderna i Europa. Slutligen måste vi nämna, att du också kan åka över gränsen till Spanien och eventuellt besöka Sevilla, då detta är en perfekt destination för ännu fler kulturella upplevelser och shoppingmöjligheter.

Boka en billig weekendresa till Algarve med flyg och hotell inkluderat

Om du har lust att komma bort en stund, är en långweekend till Algarve utan tvekan det du har behov av. Luta dig tillbaka på en solsäng, vid de långa och förtrollande stränderna, eller hyr en bil och åk på upplevelse till alla de hamnstäder du hittar längs kusten. Möjligheterna är många, och det handlar bara om att komma igång med att boka resan. Använd vår sökmotor, där du själv kan bestämma hur din tur till Algarve ska se ut. Här hittar du billiga priser på utvalda hotell och reguljärflyg, och möjlighet att inkludera en hyrbil i en paketresa till Algarve, så du kan få en semester precis efter dina önskemål och behov.

>> Läs också om lyxhotell på Algarvekusten
>> Se alla resor till Portugal här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Algarve

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Vilamoura
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 3.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Avstånd till centrum: ca. 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Salema
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)