Resor till Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António ligger vid floden Guadiana, med utsikt över Spanien och har ett arkitektoniskt uttryck som inte finns någon annanstans i Algarve. Det är uppenbart att besöka Vila Real de Santo Antonio på en dagsutflykt om du är på semester på Algarve-kusten, men du kan självklart också välja att bo på ett av de charmiga hotellen vi har på Escapeaway erbjuder i området.

Täckt av hav

Vila Real de Santo António var täckt av havet på 1700-talet och byggdes senare upp av Marques de Pombal på bara 5 månader under år 1774 längs ett skelettsystem; Vila Real de Santo António har ett helt rektangulärt gatumönster som påminner om Lissabons Baixa-distrikt i stadens centrum.

Sevärdheter

Med kullersten och ett dramatiskt mosaikmönster står Vila Real de Santo Antónios huvudtorg, Praca Marques de Pombal, omgivet av apelsinträd och eleganta byggnader från 1700-talet. På den östra sidan av torget ligger Manual Cabanas Museum, konstnären vars arbete, som huggits i trä, utgjör grunden för museets samling av konst och etnografi. Vid flodbredden Vila Real de Santo António ger en lång esplanad på Avenida da Republica en imponerande utsikt över Ayamonte i grannlandet Spanien.

Upplev slottet Castro Marim, nära Vila Real de Santo António

Bara 3 km norr om Vila Real de Santo António domineras Castro Marim av stadens massiva slott på en kulle som byggdes av Kung Afonso III från 1300-talet. Inom slottets väggar finns resterna av ett mindre slott, en gång huvudkvarter för i Kristi milis. Fort Sao Sebastiao i närheten byggdes 1641 för att ytterligare försvara landet mot spanska invasioner.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Real de Santo António