Resor till Vila Nova de Cacela

Vila Nova de Cacela är en liten destination, som ligger 2 km inåt landet från Tavira och gränsstaden Vila Real de Santo Antonio i östra Algarve, inte långt från gränsen till Spanien. På Escapeaway erbjuder vi handplockade hotell i området Nova de Cacela. Vi är specialister på resor till Algarve och inte minst på en bilrundresa där du besöker flera destinationer runt om i regionen. Det är också upplagt att kombinera en rundresa i bil med besök i Alentejo-regionen som gränsar till Algarve, eller med några dagar i Portugals huvudstad Lissabon.

De bästa stränderna

Vila Nova de Cacela är lugn och förtrollande - och mest populärt att vara nära några av de bästa stränderna i regionen, som du enkelt kan besöka på en dagstur om du inte bor i närheten.

Sevärdheter

Med en bakgrund av gnistrande vita villor och lägenheter som ligger i Vila Nova de Cacelas, ut mot havet, Praia de Alagoa, som är en sömnig oas med solstolar, parasoller, strandbarer och kiosker.

Praia Verde ligger nära en attraktiv skogsbevuxen bergsstopp med panoramautsikt från toppen. Den närliggande strandområdet Praia de Manta Rota är en del av en sträcka av gyllene sand, som slingrar sig från Vila Real de Santo Antonio till spetsen av Praia de Cabanas i en orörd strand som är mindre trångt än många andra under sommarmånaderna.

Kort bilresa söder om Vila Nova de Cacela, Cacela Velha, en gammal fiskeby, ligger i det skyddade kustområdet Ria Formosa. Staden har satt sig på en brant klippa med utsikt över havet, och har en kyrka med en fin rännessans och ett litet fort från 1143. Förskonade från någon modern utveckling är Cacela Velha en av de bäst bevarade kustbyarna på Algarve.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila Nova de Cacela