Resor till Vila do Bispo

Med den dramatiska kusten i bakgrunden och omgiven av den mytiska atmosfären kring Sagres och Cabo de São Vicente ligger Vila do Bispo fint. En plats där natur, hav och historia smälter samman och ger Vila Do Bispo en unik karaktär, vilket gör staden värd ett besök.

Vila do Bispo-området är en av de få platserna i Algarve, där den vilda naturen tillsammans med det rika historiska och kulturella arvet förblivit orört. De gamla vindmöllorna från den tid då detta var regionens brödkorg kan vara ett minne blott. Men å andra sidan, de vitkalkade husen, kyrkan från 1500-talet och de smala gatorna i staden bjuder fortfarande på det "gamla" Algarve. Med andra ord är det här den perfekta semesterdestinationen för dig som vill uppleva en mindre turistisk del av Algarve, men fortfarande ha det mesta inom korta avstånd.

Hos Escapeaway är vi specialister på resor till Algarvekusten där du bor på handplockade hotell eller semesterboende, och vill du semestra i området kring Vila do Bispo så titta närmare på våra nedanstående Escapeaway. Du kan också få mer inspiration till din resa genom de olika resetema, t.ex. bilrundresor som ger dig stor frihet och möjlighet att uppleva flera resmål i regionen. Läs mer om en bilrundresa under vårt resetema "bilrundresor" eller beställ en skräddarsydd offert på en resa enligt dina önskemål och behov.

>> Läs även om resor till Quarteira

Restauranger och inköp

Trots den lilla storleken på staden finns här allt du behöver för dagliga behov med banker, en mataffär och flera matställen. Placeringen nära kusten betyder inte överraskande att fisk ofta spelar en nyckelroll på menyerna här. Om du har bil är det bara 10 minuter till en större supermarket vid Budens. Samtidigt är endast 25 km in till Lagos, en av de mest populära städerna i Portugals sydligaste region. Här hittar du ännu mer handelsliv och flera restauranger.

Aktiviteter

Det är endast några få kilometer från Vila do Bispo till kusten. Surfare brukar ta till västkusten vid Praia do Castelejo, som är närmaste strand. Men det är också några minuters bilresa till södra kusten, där kusten mellan Sagres och Burgau bjuder på många fridfulla vikar med sandstränder som är idealiska för en avkopplande, lugn dag vid vattnet. Av dessa är Praia da Ingrina och Praia do Zavial närmast Vila do Bispo.

Om du inte vill köra till stranden, finns det gott om möjligheter att spela golf, surfa, rida och inte minst njuta av natursköna promenader i landskapet runt Vila do Bispo. Staden ligger precis på gränsen till den stora Parque Natural do Sudoeste Alentejano och Costa Vicentina, som erbjuder gott om vacker, orörd natur. Det finns många vandringsleder i parken, som ingår i Rota Vicentina - en vandringsväg som sträcker sig från Santiago do Cacém i Alentejo till Cabo de S.Vicente i Algarve.

Reser du med barn? Du kan ha en lång tid att gå till stränderna i området, men det skulle förmodligen också vara populärt med en resa till Lagos Zoo eller äventyrsbaden Slide och Splash, båda belägna inom en relativt kort körsträcka.

Sevärdheter och utflykter

Strax öster om Vila do Bispo ligger den vackra byn Raposeira, där Henrik Sjöfararen levde under sin tid. Några kilometer öster om staden kan man se Nossa Senhora de Guadalupe kapellet, där Portugals berömda upptäcktsresande troligen bad. Kapellet byggdes troligen under senare delen av 1300-talet och är en av de få byggnader i Algarve att överleva jordbävningen i 1755. Det är nästan ett måste att köra en tur till Cabo de São Vicente några kilometer från Sagres. Den här sydvästra punkten i Europa var den sista delen av hemlandet, de portugisiska upptäcktsresande såg vid avresan mot det okända.

Om du är historiskt intresserad bör du också leta efter bautasten som vittnar om att människor har bott på dessa kanter ända sedan stenåldern. Till exempel kommer du förmodligen lätt att upptäcka bautastan, som ligger nära vägen mellan Raposeira och Praia da Ingrina.

Kort sagt, Vila do Bispo bjuder på lokal gastronomi, vänlig lokalbefolkning, paradisstränder, möjligheter för alla typer av turism och sport, samt enastående naturupplevelser.

Boka en billig resa till Vila do Bispo med Escapeaway

Med Escapeaway kan du resa till Vila do Bispo från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser och sätter samman dem med våra utvalda hotell i Vila do Bispo, samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt i en enda paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om avbudsresor till Algarve
>> Allt om paketresor hittar du här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Vila do Bispo