Resor till Salema

Den trevliga lilla byn Salema var för inte särskilt länge sedan bara en sömnig fiskeby men har nu blommat upp till en härlig semesterort. Det är verkligen inte konstigt att många vill besöka och uppleva denna pittoreska lilla by vid havet i Algarve. Med sina vitkalkade hus som är så kännetecknande för Algarvekusten, kullerstensgator och flera härliga restauranger, caféer och barer så har Salema verkligen en underbar och mycket familjevänlig atmosfär.

Generellt sett är den västra delen av Algarvekusten den del som är minst präglad av massturismen och Salema utgör inget undantag. Här kan du njuta av det autentiska kuststadslivet som trots stadens förvandling till en populär semesterdestination fortfarande är intakt. Salema har lyckats förbli i sin egen tidsficka till skillnad från många andra av Algarvekustens städer. Här är det lokala fiskelivet fortfarande vardagen för många av lokalinvånarna. Nere på den centrala delen stranden finns det därför fortfarande en angöringsplats där det ligger små traditionella fiskebåtar uppdragna på stranden. Är du morgonpigg kan du här fortfarande se hur fiskarna landar sin fångst eller reparerar sina nät efter en natt på havet.

Rikt restaurangliv

En resa till Salema är först och främst en möjlighet att njuta av en underbar strandsemester. Staden ligger nämligen vid en oemotståndlig sandstrand och den inbjudande turkosblåa Atlanten där du kan njuta avkopplande stunder i solen. Staden erbjuder även goda möjligheter till gastronomiska upplevelser och framför allt fiskrätterna på menyerna är närmast ett måste att äta i Salema. Urvalet av matställen är brett med allt från eleganta restauranger som gjorda för en romantisk parmiddag till familjevänliga pizzerior. Det finns även ett litet urval av butiker och caféer i staden förutom den återkommande marknaden varje vecka. För dig som är på jakt efter en drink att avsluta dagen med så finns det några enstaka cocktailbarer som är öppna till ut på småtimmarna och där det garanterat är en bra stämning.

Praia de Salema

Staden omnämns ofta som Praia da Salema. Så är det också framför allt på grund av den flotta stranden som de flesta reser till Salema. Den omkring en kilometer långa stranden med sin fina gyllene sand erhåller år efter år Blå Flagg. Detta innebär att stranden uppfyller EU: s kvalitetskrav när det gäller vattenkvalitet, strandens tillgänglighet och säkerheten för hela familjen. Vågorna här är för det mesta ganska små och de flesta surfarna föredrar därför andra stränder. För familjer som vill njuta av en avkopplande semester med sol och bad är den svagt sluttande stranden fantastisk.

Det finns gott om andra fantastiska stränder som du kan besöka på en resa till Salema. Det kan också rekommenderas att utforska några av sevärdheterna och de andra städerna i denna del av Algarve. Uppe ovanför Praia da Boca do Rio som bara ligger ett par kilometer längre österut kan du till exempel se resterna av en fästning, Forte de Almádena, från 1600-talet. Hyr du en bil till din semester så är det som gjort för att köra en tur till Sagres. Runt denna vackra stad hittar du några av de bästa surfstränderna i Portugal samt Cabo São Vicente - det västligaste punkten på det europeiska fastlandet.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Salema

Vad tycker gästerna om i Salema?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 22 recensioner