Resor till Quinta do Lago

Quinta do Lago är en plats, du läser om i jetset-magasin. En helt otrolig plats att hålla semestern på. Här finns nästan allt: golfbanor, diskon, de allra bästa restaurangerna, strand och mycket mer. Boka din resa till Quinta Do Lago med Escapeaway i dag!

Quinta do Lago ligger mellan Atlanten och Ria Formosa Natur Park, och Quinta Do Lago njuter av harmonin mellan människor och natur.

Golf är rena livsstilen här: Det största golfområdet i Europa men fyra golfbanor om totalt 72 hål. Två av golfbanorna räknas bland de 25 bästa banorna i Europa. Quinta do Lago ligger bara en kvarts körning från Faro International Airport som i sin tur ligger cirka 3 timmar från Sverige med flyg.

Du behöver dock inte vara en dedikerad golfspelar för att nuta av semestern i Quinta do Lago. Det finns massor av andra roliga utomhusaktiviteter, bland annat tennis och ridning. Du kan också hyra en cykel och använda pedalkraft för att utforska landskapet längs Ria Formosa. När du vill vila benen, är det inte långt till stranden. Det finns en stilla sandsträcka som är perfekt till både avslappning och vattensportaktiviteter.

Det är en bra idé att hyra en bil till din semester i Quinta do Lago. På bilfärder i området kan du uppleva den lokala kulturen och historien. Du kan t.ex. besöka Algarves huvudstad Faro, för att se monument som härstammar från medeltiden. Dessutom bjuder den lilla staden Almancil, som närmast ligger på tröskeln till Quinta do Lago, på en glimt av det förflutna. 

Välkommen till Portugal med Escapeaway, vi är specialister på resor till Quinta do Lago och andra resmål längs Algarvekusten. Bo på noga utvalda hotell eller villor under din semester, samtliga våra hotell är handplockade. Du kan resa i det antal dagar som passar dig bäst och vi erbjuder avresor till Algarve från samtliga flygplatser som t.ex. Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Boka en paketresa som inkluderar flyg, hotellvistelse samt hyrbil eller transport till och från flygplatsen om du vill känna full trygghet, men vill du själv arrangera din resa till Portugal så kan du naturligtvis nöja dig med att boka ditt hotell hos Escapeaway. Använd dig av våra rese- och hotellteman för att hitta helt rätt resa för dig, du kan till exempel söka efter Boutique hotell i Algarve, eller kanske vill du vara aktiv på din semester med en vandringssemester längs Algarvekusten.

>> Se alla resor och resmål i Algarve

>> Läs mer om hotell på Algarvekusten

 

Hotell i Quinta do Lago

Populära hotell i Quinta do Lago

Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,0
Fantastiskt
438 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,6
Fantastiskt
201 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,4
Fantastiskt
411 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Quinta do Lago är känd som en av de mest klassiska semesterorterna i Algarve, och det beror inte minst på en hjälpande hand från Moder Natur. Med sitt fantastiska landskap, härliga nattliv och spännande attraktioner, däribland massor av sportaktiviteter, har resorten allt du kan önska dig på en resa till Algarve.

Stränder i Quinta do Lago

Korsa bron, som sträcker sig över Ria Formosa-lagunerna, för att nå stranden vid Quinta do Lago. Detta är en lång sträcka med gyllende sand, som är perfekt för att bada eller leka i vattenkanten. Det erbjuds båtturer från stranden, och det är också möjligt att chartra en båt till en fisketur.

Väder och klimat

Liksom i resten av Algarve, är vädret i Quinta do lago lika vackert som omgivningarna. Solen skiner hela sommaren, och säsongen är alltid varm och torr. Vintrarna är likaså milda och regnmängden är mycket lägre än i Sverige. Det goda vädret i kombination med stränderna, gör detta till ett idealt mål för en badsemester för familjer och par.

Landskap

Landskapet runt Quinta do Lago är inte mindre än betagande. Den vackra naturen med täta tallskogar, vackra sjöar och fina kullar passar till namnet, som betyder "Gården vid sjön". När du ankommer till staden, känns det strax som att du befinner dig i en helt annan värld än den stressiga vardagen. Självklart finns också en vacker strand inom kort räckvidd med gyllende sand och kristallklart vatten. 

Aktiviteter

För sport-intresserade är detta semestermål optimalt. Utöver de fyra 18-hålsbanorna, är det möjligt att spendera semestern på ridning, tennis, squash och lerduveskytte. För naturälskare, finns Naturparken Ria Formosa med dess fascinerade urval av djurliv. Det är finns också sjöar, både skapade av människan och av naturen, där du kan testa på att vindsurfa eller åka vattenskidor.

Du bör också besöka den närliggande staden Monchique, där det finns ett fantastiskt romerskt spa, där du kan slappna av och samla ny energi till utmaningarna på golfbanorna.

Golf

Man har avhållit flera internationella turneringar, däribland Portugese Open, på Quinta do Lago-banan. Omgiven av massor av tallträd, ligger en otroligt vacker bana, som är väldi populära bland dess besökare. Med det är faktiskt endast en av fyra banor i området. Sao Lourenco anses vara den mest utmanande banan med stora saltvattenslaguner som ska undvikas. Ria Formosa-banan ligger mitt i marsklandet, med korkträd och tallträd. Slutligen är det en utmaning att inte hamna i vattenhindren på Pinheiros Altos. Golf är en ren livsstil här: det största golfområdet i Europa med fyra golfbanor med tillsammans 72 hål. Två av banorna räknas bland de 25 bästa i Europa och en semester på det exklusiva semestermålet Quinta do Lago är därför lika med en sak: golf. Quinta do Lago som ligger en bit tillbakalutat från Algarves kustlinje, är därför ett paradis för golfspelare och du kan njuta av vackra utsikter medan du förbereder din putt. Banorna tar sig fram mellan laguner om vacker natur i Ria Formosa Natural Park, så förvänta dig många vattenhinder och utmaningar, om din boll flyger bort från fairwayen.

Ria Formosa

Ria Formosa naturreservet sträcker sig cirka 60 kilometer längs kusten. Här utgör lagunerm marsker, och klitter ett viktigt hem för ett rikt djurliv. Du kan se flamingos, kräldjur och hägrar. Man erbjuder båtturer i området, men du kan också följa en av naturstigarna antingen till fots eller på cykeln.

Ridning

Några av de bästa stallen i Algarve finns nära Quinta do lago. Oavsett om du är en erfaran ryttare eller nybörjare, kan du ta dig upp i sadeln på en guidad tur. Du kan välja mellan en tur ut på landet eller en galopp på stranden.

Kultur

Algarve har ett rikt kulturliv, som bland annat kommer till uttryck vid ett stort antal festivaler som tar plats i regionen hela året runt. Du kan här uppleva färgglada parader, gatudansare och levande musik. Stadsfestivalen på sommaren är en upplevelse, som du inte få missa.

Mat och dryck

Närheten till havet skiner tydligt igenom på menyn i Algarve. Du kommer därför att hitta ett stort urval av fisk- och skaldjursrätter. Grillade sardiner är en av de populära lokala rätterna, som normalt serveras med en lätt tomatsallad. Du kommer också se en massa svärdfisk, räkor, havsabborre och liknande på grillen. Är du äventyrslysten, kan du också testa rätter med t.ex. bläckfisk.

Alla lyxkomplec i Quinta do Lago erbjuder ett brett urval av rätter från hela världen. Det är finare matlagning med hjälp av de bästa lokala råvarorna. Om du är ute efter något mer traditionellt, kan vi rekommendera att besöka en av de kustnära fiskrestaurangerna. Här väntar dig solida, goda måltider till rimliga priser.

Nattliv

Efter att ha njutit av en härlig måltid, kan du fortsätta på en av de terndiga barerna och livliga klubbarna. De exklusiva barerna serverar färgglada cocktails, och håller öppet till sent på kvällen. Den pulserande marinan vid Vilamoura ligger dessuom endast en kort biltur mot väst, medan Vale do Lobo ligger ännu närmare inpå.

Städer i närheten

Quarteira

Quarteira, som ligger i utkanten av en annan berömd golfresort - Vilamoura - är en lugn semesterort, som framförallt lockar familjer och lite äldre semestergäster. Det är också en fantastisk semsterdestination om du önskar en lugnare semester. Här kan du spendera dagarna på Quarteiras vackra strand, och efter solen gått ner, kan du slå dig ner på en av de kustnära restaurangerna. Här kan du njuta av de läckra fiskrätterna och därefter av en cocktail under stjärnorna.

Faro

De flesta semestergästerna sammankopplar Faro med staden flygplats, som för många resenärer är inkörsporten till Algarve. Men det är värt att spendera mer tid i Faro, än endast några timmar på flygplatsen. Här finns en fin marina och en fascinerande gammal stadskärna. Här finns resterna av de gamla stadsmurarna och en katedral från 1200-talet. När du klättrar upp i katedralens torn, belönas du med en fantastisk utsikt över staden och kusten.

>> Besök Faro som är huvudastaden i Algarveregionen 

Almancil

Vill du ta dig lite bort från lyxiga Quinta do Lago och uppleva en av Algarves mer traditionella semesterorter? Då ska du besöka den lilla staden Almancil, som är en vacker marknadsstad, perfekt till en promenad. Urvalet av butiker och gorumetrestauranger vittnar om att Almancil njuter av närheten till det köpstarka klientelet i Quinta do Lago och Vale do Lobo.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här