Resor till Praia da Luz

Praia da Luz är en avkopplande och fridfull semesterort som lämpar sig perfekt för en semester för par, singlar eller familjer. Staden har en fantastisk strand, ruiner av romerska bad, läcker lokal gastronomi och fina förutsättningar för dagsutflykter. Boka din resa till Praia da Luz med Escapeaway i dag!

När du tänker på en semester på Algarve-kusten så tänker du kanske på nattklubbar, barer och horder av människor som rör sig ute på stan. Men så är det inte i Praia da Luz.

Praia da Luz ligger innanför en skyddande bukt i den sydvästra delen av Algarve-kusten och är en avslappnad och lugn semesterort som är perfekt för en semester för par, singlar eller familjer. Staden har en fantastisk strand som har Blå Flagg status. Här finns ruiner efter romerska bad, läcker lokal gastronomi och fina möjligheter för dagsutflykter till ett brett spektra av sevärdheter och aktiviteter i den större staden Lagos.

Välkommen till Portugal med Escapeaway, vi är specialister på resor till Praia da Luz och andra resmål i regionen Algarve. När du reser med Escapeaway bor du alltid på handplockade hotell som är noga utvalda, skulle du hellre själv vilja stå för matlagningen under din semester så hittar du även lägenheter och villor i vårt program. 

Boka enbart ditt hotell genom Escapeaway om du själv vill arrangera din resa till Algarve, eller boka en komplett paketresa till Praia da Luz inkl. hotellvistelse, flygresa och bilhyra eller transfer tur/retur från flygplatsen i Faro.

Stränder

Strandlivet kan inte bli bättre än på en semester i Praia de Luz. Den närmsta stranden ligger inom gångavstånd från stans centrum och har tilldelats den prestigefulla blå flaggan vilket indikerar att både sanden och badvattnet är rent.

I den östra änden av stranden kan du utforska den vulkaniska klippan Rocha Negra och i den västra änden hittar du naturliga pooler bland klipporna. 

Den vackra strandpromenaden rymmer mängder av barer och restauranger och om du känner för lite variation i utbudet av stränder så är det bara 20 minuters promenad till Praia Dona Ana som bjuder på sandstensklippor och vackra små bukter.

Sevärdheter

Precis innanför promenaden kan du se ruinerna av de gamla romerska baden som anses ha byggts mellan 3 och 5 hundra år e.Kr. De upptäcktes under uppförandet av nya byggnader i området innan staden blev ett populärt resmål. Som tur är var byggherrarna ytterst försiktiga och historiskt respektfulla och skonade detta enastående vittnesbörd om en svunnen tid genom att låta de nya byggnaderna uppföras runt ruinerna. De är verkligen en upplevelse att se och utgör ett fantastiskt stycke historia!

Vill du göra en dagstur där du får se lite fler sevärdheter så kan du göra en dagsutflykt till Lagos och besöka Antoninemuseet som ligger inne i kyrkan Santo Antonios kapell. Enligt legenden föddes helgonet Sankt Antonio av Lissabon här innan kyrkan byggdes. Här kan man även se en staty av prins Enrique.

Mat och dryck

Som du kanske redan vet så är Portugal känt för sina kycklingrätter och du kan inte gå någon stans i stan utan att se bilder av dem! Chiccas restaurang är en av de bästa i stan och serverar en mycket god kycklingpaj.

Men om kyckling inte hör till dina favoriträtter så behöver du inte oroa dig då många av de lokala matställena serverar ett brett urval av rätter, allt från traditionella portugisiska specialiteter till de finaste medelhavsrätter. På A Fabrica lagar man till riktigt goda tapas, prova till exempel piri piri-räkort, stekt chorizo och patatas bravas tillsammans med en härlig flaska rödvin. 

Portugal är känt för sina viner, både rödvin, vittvin. vinho verde (ett mycket ungt svagt mousserande vin) och så portvin förstås, och det finns mänder av alla dessa sorter att provsmaka i Praia da Luz!

>> Läs även om resor till Portimão
>> Läs om lyxsemester i Algarve

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar

Hotell i Praia da Luz

Populära hotell i Praia da Luz

Portugal, Algarve, Praia da Luz
8,6
Mycket bra
991 omdömen
  • Närmaste flygplats: 92 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Praia da Luz
9,1
Fantastiskt
660 omdömen
  • Närmaste flygplats: 94 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Praia da Luz
9,3
Fantastiskt
1063 omdömen
  • Närmaste flygplats: 93 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Praia da Luz?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 28 recensioner