Resor till Portimão

Västerut i den sydliga portugisiska kustregionen Algarve, där floden Arade mynnar ut i Atlanten, ligger Portimão (eller Portimao). Res till Portimão med Escapeaway och upplev Portugals bästa kuststräckor.

Portimão är en av de största städerna i regionen men här är ändå inte särskilt många turister. De flesta som reser till Algarve på semester passerar nämligen bara igenom Portimão på väg mot Praia da Rocha, en av Algarvekustens mest populära strand- och semesterorter. Men även om Portimão kanske inte har det som de flesta turister reser till denna del av Portugal för, vackra stränder inom gångavstånd, så har staden andra kvaliteter som resmål.

Jämfört med andra städer på Algarve, framför allt längs kusten, så får du i Portimão upplevelsen av en mer autentisk portugisisk stad. Det traditionsrika sardinfisket som tidigare var huvudsysselsättningen i staden har i och för sig med tiden kommit att hamna i skymundan eftersom turismen har blivit avgörande för regionens ekonomi. I Portimão kan man se utvecklingen bland annat vid hamnfronten där fiskarna tidigare landade deras fångster men som idag har ersatts av en lång hamnpromenad. I stadens gamla centrum hittar du mysiga torg och trottoarserveringar sammanbundna av gågator.

Vill du bo med några av de finaste stränderna på Algarvekusten inom räckvidd (det är 3 kilometer till Praia da Rocha), men gärna på lite avstånd från de mest livliga turistområdena så är en resa till Portimão ett perfekt val. Till skillnad till den populära semesterorten ända nere vid kusten är Portimão huvudsakligen befolkad av portugisiska familjer. Det innebär att här finns caféer, restauranger och affärer som lokalbefolkningen själv använder sig av. Sist men inte minst ger Portimão dig en perfekt utgångspunkt för att utforska de västra och centrala delarna av Algarve. Det finns både tåg- och bussförbindelser till många av regionens andra städer, även om du får mer ut av din vistelse om du hyr en bil.

Res med Escapeaway Resor till Algarve och bo på noga utvalda hotell i Portimao, som alla har fått bra omdömen från tidigare gäster. Vi är specialister på resor till Portugal och du kan som alltid välja om du själv vill arrangera din resa till Algarve och enbart boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom oss, eller om du vill boka en paketresa där du är täckt av resegarantin och paketreselagen. En paketresa består av flyg + hotell och eventuell hyrbil som står klar och väntar på dig vid ankomsten till Faro flygplats. Du kan naturligtvis också välja att boka en transport (transfer) tur/retur från flygplatsen till ditt hotell. Få ytterligare information om resor till Portimao och andra resmål i sökmotorn, där kan du även se aktuella flygavgångar, jämföra priser m.m.

Hotell i Portimao

Information och fakta

Portimão är en ganska fin och samtidigt modern stad. Den har nästan allt som en flock glada turister kan önska sig: strand och diskotek! Det är de två saker som gäster alltid tänker på med Portimao: Praia da Rocha stranden och Katedral diskoteket.

Härlig stämning, solsken, shopping och sardiner! Det er Portimão! En av de bästa gatorna för shopping är Rua do Comério, en gågata som startar vid den gamla marknadsplatsen nära kyrkan på stadens högsta punkt. Det är även livliga aktiviteter i Portimãos hamn. Många turister flockas där för att smaka de läckra grillade sardinerna vid den gamla kajen i Portimão. De är bara sköljda i havet och grillade över träkol.

Portimãos roll på Algarve

Portimao är en typisk hamnstad som tidigare levde på fiske. Ända fram till början av 1980-talet var fiske den huvudsakliga näringen, detta sätter fortfarande sin prägel på staden. Som ett resultat av Algarves turist boom blev plötsligt stadens viktigaste inkomstkälla byggnadsindustrin.

Stadslivet

Portimão drabbades hårt av den stora jordbävningen 1755, som ödela en stor del av stadens byggnader. Den gamla stadsdelen i Portimão består därför av byggnader från slutet av 1800-talet och runt omkring står mer moderna lägenhetskomplex i blått, rosa och korallfärger.

Portimãos stadskärna har gott om butiker och man kan hitta ett stort urval av varor, allt från modekläder till traditionellt konsthantverk. Här finns även mängder av caféer och restauranter där man kan sitta och koppla av medan man betraktar stadslivet runt omkring sig.

Fisk betyder allt för staden

Portimão har ett stort urval av bra fiskrestauranger och stan är framförallt känd för sina nyfångade sardiner som serveras grillade.

Stranden 

Praia da Rocha knappt tre kilometer från Portimão har blivit en resedestination i sig själv och det har under årens lopp även byggts hotell, restauranger och butiker vid stranden.

Portimão - en bra utgångspunkt för upplevelser

Även om många besökare i Portimão naturligtvis lockas av stranden Praia da Rocha, så har man även med utgångspunkt i Portimão fina möjligheter att utforska de inre delarna av Algarve. Det arrangeras till exempel vandringsturer i bergen vid Monchique och cykelturer i regionens lugna och mindre kända dalar.

Så bokar du en resa till Portimão

Resor till Portimão hittar du lätt och billigt i sökmotorn - Läs om Portimão och andra resmål på Algarve-kusten och jämför priser på din resa. Paketera din resa med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, boende på ett av våra noga utvalda hotell, lägg eventuellt till en hyrbil till din paketresa som är säkrad genom resegarantin för största trygghet. Så är det att resa med Escapeaway.

>> Läs allt om paketresor med resegaranti till Algarve
>> Se översikten med alla hotell i Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här