Resor till Porches

Porches är en liten stad, mellan Lagoa och Albufeira, som är känd för att producera något av den finaste keramiken på Algarvekusten. Nu kan du resa till Porches med Escapeaway och uppleva det bästa av Algarve med oss.

När du reser till Algarve, kan du bo i landsbyn Porches som är vacker som ett vykort, och ligger precis vid huvudvägen EN125 halvvägs mellan Alcantarilha och Lagoa i Algarve. Porches är pittoresk med sina grupper av klassiska vita, inhemska hus, vars speciella utseende betonas av speciella utsmyckade skorstenar. Här kan du spendera en semester i lugn och ro, samtidigt som du kan åka ut i området och uppleva de omkringliggande städerna, stränderna och attraktionerna.

Sevärdheter

Livet i Porches är centrerat kring den lokala keramikindustrin, där många av lokalbefolkningen är anställda. Porches keramikfabrik grundades 1968 för att återuppliva ett lokalt hantverk och bevara forntida iberiska och moriska mönster. Varje bit är handbränd och målad i fri stil i blått, grönt och turkos. Porches församlingskyrka har ersatt en äldre kyrka från 1500-talet, vars kors fortfarande är bevarat.

Läs mer om keramikproduktionen i Porches på den lokala hemsidan.

Upplevelser nära Porches

Den närliggande staden Lagoa (5 km åt väster) är centrum för Algarves vinindustri. Besök på vingårdarna kan arrangeras via det lokala turistkontoret. Den lugna lilla byn Alcantarilha ligger öster om Porches, och är känd för sitt kapell, intill församlingskyrkan. Hela interiören är gjord av de jordiska rester av ca. 1500 församlingsbarn.

En liten biltur söder om Porches står Senhora da Rocha kapellet, fantastiskt placerat på en klippa med utsikt över den lilla stranden med samma namn. Spår från den visionära perioden daterar kapellet som går tillbaka till den moriska ockupationen.

Bland de mest populära utflykterna från Porches finns också båtturer från den framatiska kustlinjen, som bland annat bjuder på dolda stränder, hemliga grottor och ett rikt djurliv. Nära inpå är det också mölligt att uppleva inlandet frånhästryggen eller på ett jepp-safari.

Så bokar du en resa till Porches i Algarve

Porches Escapeaway kan du resa till Pafos från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen, till den internationella flygplatsen i Faro. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, packar ihop det med våra utvalda hotell i Porches och ger dig möjlighet att lägga till en hyrbil - allt i en paketresa som säkras av resegarantin. Så reser du med Escapeaway.

>> Åk på lyxsemester i Algarve
>> Se alla resor till Portugal här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Porches

Vad tycker gästerna om i Porches?

9,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner