Resor till Monte Gordo

En gång i tiden var Monte Gordo en sömning fiskeort, men idag är det en klassiskt aktiv och livlig semesterort på Algarvekusten, med många möjligheter och faciliteter för en aktiv semester. 

Med sin placering endast 3 km väster om gränsstaden Vila Real de Santo Antonio den en gång i tiden ganska sömniga fiskebyn Monte Gordo som den sista av en lång rad populära badorter i östra Algarve. Strålande och glad har Monte Gordo utvecklats avsevärt som semestermål under de senaste åren, välkomnande för både portugisiska och utländska besökare.

Färsk fisk

Monte Gordo fiskeritraditoner lever vidare när hemmafruarna går ut för att möta de lokala fiskarna och ta emot dagens fångst. Fiskarna cyklar fortfarande runt genom Monte Gordos gator för att leverera sina beställningar. Folk från hela Algarvekusten tar ofta en resa till Monte Gordo för att äta fisk, och inte minst njuta av livet på den vackra stranden. Monte Gordo är nu inte den enda staden på Algarvekusten där du kan äta bra färsk fisk, är det faktiskt möjligt i nästan alla städer längs kusten.

Sevärdheter

Monte Gordo ljusglimrande casino öppnades i juli 1996, och erbjuder ett modernt spelrum, mer än 200 spelautomater och en nattshow. Monte Gordo bukten ståtar med den största stranden och det varmaste vattnet i Algarve, främst tack vare medelhavsklimatet och gynnsamma geografiska läge nära floden Guadianas mynning.

Beströdd med tallar och placerad öppet ut till havet sträcker Monte Gordos breda, gyllene strand ut sig, en av de finaste längs den södra kusten i Portugal, så långt ögat kan nå.

Upplevelser nära Monte Gordo

Floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten 3,2 kilometer öster om Monte Gordo, har varit en naturlig gräns för mer än 2000 år, och bildade ursprungligen gränsen mellan de romerska provinserna Lusitania (Portugal) och Baetica (södra Spanien). Regelbundna flodkryssningar erbjuder besökare en smak av fred och tolerans som finns i den här delen av Portugal.

En kort bilfärd norrut från Monte Gordo är Castro Marim, det första huvudkvarteret för "The Military Order of Chist" (Kristi milis), ättlingar till Tempelherreorden i Portugal. Det medeltida slottets sandstensväggar innehåller ruinerna av ett ännu äldre slott. Om du är intresserad av Tempelriddarnas historia i Portugal, bör du besöka Tomar i regionen Cento de Portugal.

Så bokar du en resa till Monte Gordo

Med Escapeaway bokar du en problemfri och säker resa till Monte Gordo, med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn till den internationella flygplatsen vid Algarves huvudort, Faro (alternativt till Sevilla i Spanien). Vår smarta sökmotor söker efter nätets lägsta priser på flygbiljetter med reguljärflyg, som du kan kombinera med ett av våra utvalda hotell i Algarve. Allt samlas i en paketresa med resegaranti. Trevlig resa!

>> Läs mer om paketresor till Algarvekusten
>> Läs också om lyxhotell i Portugal här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Monte Gordo