Resor till Moncarapacho

Moncarapacho är en liten stad på landet i östra Algarve. Staden ligger mitt i ett område där man traditionellt sett har levt av fruktodlingar vilka fortfarande täcker landskapet omkring staden. Det är bara omkring 5 kilometer ut till kustens vackra stränder men ändå har den lilla staden bevarat sin tillbakalutade lantliga atmosfär och har ett liv som präglas mer av lokalbefolkningen än av turister.

Den centrala punkten för Moncarapacho är det charmiga stenbelagda torget precis vid kyrkan Igreja Matriz. Här kan du slå dig ner på en uteservering med en drink eller en måltid under jakarandaträden medan du betraktar de vackra vitkalkade husen och det stillsamma stadslivet. Trots sin beskedliga storlek har staden ett ganska bra urval av matställen och tillräckligt med minimarkets för att täcka de flesta dagliga behoven. Den första söndagen i månaden är det marknad i stan och på sommaren håller man en stor matmarknad i dagarna fyra.

Mellan berg och hav

Moncarapacho är ett bra exempel på att det även nära Algarvekusten, landets mest populära resmål, går att uppleva det äkta Portugal. Reser du hit har du kilometerlånga sandstränder inom nära räckhåll (till exempel med vattentaxi från Fuseta), samtidigt har du en strålande utgångspunkt för utflykter längre in i landet. Du kan till exempel köra upp till den högsta punkten i området, Cerro de Sao Miguel. Här uppifrån på drygt 400 meters höjd över havet har du en formidabel utsikt ner mot kusten och på klara dagar ända bort till spanska gränsen i öster.

Utöver kustens lockande stränder har du på en resa till Moncarapacho även goda möjligheter att utforska naturreservatet Ria Formosa som är ett av Portugals sju naturunderverk och vars marsklandskap framför allt är känt för sitt rika fågelliv. Från Moncarapacho har du dessutom bara en halvtimmes körning in till regionhuvudstaden Faro. Här inbjuder de gamla stenbelagda gatorna till promenader och på gågatan Rua de Santo Antonio hittar du massor av trevliga restauranger.

Boka din resa till Moncarapacho i dag

Välkommen till Moncarapacho med Escapeaway, vi är specialister på resor till Algarvekusten där du bor på noga utvalda hotell. Använd sökmotorn här på sidan för att boka din resa till Moncarapacho. Du väljer självklart själv hur länge du vill vara borta. Hos oss är det dessutom lätt att kombinera flera olika hotell om du till exempel vill uppleva mer av Portugal på en rundresa.

Du kan söka efter flyg och hotell samtidigt. Närmsta flygplats ligger vid Faro enbart 23 kilometer från Moncarapacho. Du kan söka efter flyg dit från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Moncarapacho