Lyxsemester på Algarvekusten

Algarve har allt det, ett bra resmål ska erbjuda: en vänlig lokalbefolkning, varma vindar och vidunderliga sandstränder som mynnar ut i ljusblå laguner. När turen går till Algarve är det enda du saknar ett bra ställe att bo på - men Escapeaway kan hjälpa dig att hitta det perfekta lyxhotellet eller villan.

Vi har rest kors och tvärs över Algarvekusten för att hitta vackra lyxhotell med personlighet. Och om vi själv får lov att säga det - så tycker vi att vi lyckats rätt bra. Escapeaway kan nu erbjuda ett brett spektrum av lyxhotell som ligger utanför de traditionella turistområdena. Här kan du komma helt ner i varv och njuta av personlig betjäning, de vackra omgivningarna och långa kvällar med ett glas gott portugisiskt rödvin på altanen. Det är så en lyxsemester ska vara.

Algarve gränsar i öster till den spanska regionen Andalusien längs en kort sträcka, medan den södra och västra gränsen utgörs av Atlanten, vars mäktiga vågor rullar in mot kusten, och har i tusentals år grävt ut håligheter och grottor och format imponerande formationer i kalksten längs kusten. Algarve är det mest populära turistområdet i Portugal, tillsammans med huvudstaden Lissabon, och det är inte svårt att förstå varför. Här finns något för alla smaker, men framför allt lyxhotellen har rönt stor succé under de senaste åren genom att erbjuda en lyxig produkt till portugisiska priser.

Noga utvalda lyxhotell i Algarve

På en lyxresa till Algarvekusten finns alltid en kritvit sandstrand i närheten, där du kan njuta av solen och svalka kroppen i det lugna havet. Är du trött på sand mellan tårna garanterar vi också att våra lyxhotell är utrustade med en swimmingpool som både du och barnen kommer att älska. Vid poolen kan de vuxna umgås, läsa en bra bok eller ta ett eftermiddagsdopp innan kvällens middag på en av Algarves många trevliga, lokala restauranger.

Är även du trött på charterresebyråernas hyllvaror? Ta då en titt på våra lyxresor till Algarvekusten där du bor på noga utvalda och handplockade, charmiga hideaways i en avkopplande atmosfär. Häribland hittar du de mest exklusiva lyxhotellen på hela Algarvekusten där du får både fantastiskt läge, läckra faciliteter och god mat.

Du kan boka lyxresor till Algarve med avgång från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, där du flyger med reguljärflyg och därmed kan anpassa din lyxresa precis efter den reslängd du önskar. Flyg till exempel direkt till flygplatsen i Faro och kör därifrån vidare med hyrbil fram till exempelvis Portimao, Albufeira eller Sagres. Algarvekusten är perfekt för dagsutflykter på egen hand till spektakulära stränder och undangömda bukter.

>> Läs även om lyxsemester i Lissabon
>> Läs även om weekendresor till Algarve

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Algarve

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,7
Fantastiskt
970 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste stad: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fantastiskt
1412 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,0
Fantastiskt
1343 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)