Resor till Loulé

Loulé är en traditionell portugisisk marknadsstad och en av de mest populära dagsutflyktsmålen i de centrala delarna av Algarve. Boka en spännande resa till Loulé med Escapeaway i dag!

Loulé, som ligger 16 km nordväst om Faro, är en typiskt marknadsstad vid foten av högdragen där mandelträden växer tätt. Det är en gammal stad, men det finns endast några få rester kvar av de gamla romerska-moriska stadsmurarna. Staden är nog mest känd för sina konsthantverk och gammeldags charm.

När man går runt i staden, längs smala kullerstensbelagda gator, ser man åtskilliga gammeldags verkstäder, där hantverkarna fortfarande arbetar med att framställa produkter av koppar, läder och smidesjärn, eller så flätar de korgar och broderar vackra mönster.

Om du besöker Loulé under karnevalen - normalt i februari - är staden livlig och härlig. Folk kommer från hela Algarve för att beundra de vackra paraderna och kostymerna, samt för att njuta av den muntra stämningen som råder i stan. Idag innehåller karnevalen också en satirisk del om samhället, det politiska systemet och årets händelser.

I auguti håller man i en konsthantverksmässa, men ofta - framförallt på lördag förmiddag - är Loulé värd för en fin morisk-inspirerande marknad som är full av amosfär.

Upplev området runt Loulé på Algarvekusten med Escapeaway, vi är specialister på resor till Portugal där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Ferragudo

Portugals äldsta karneval

Februari är karnevalstid på Algarvekusten, framförallt i Loulé. Jär kan du uppleva den äldsta och mest kända karnevalen i Portugal, som enligt sägnen varit inspirationskälla för den kända karnevalen i Rio de Janeiro.

Karnevalen i Loulé, som har över 100 år på nacken, är en stor fest över tre dagar, med tåg på huvudgatan Avenida José da Costa Mealha, där vackert dekorerade vagnar och hundratals utklädda sambadansare underhåller publiken som kommer från när och fjärran för att delta i festen.

Under veckorna innan karnevalen, man du i stadens butiker köpa kostymer, paruker och teatersmink. Så det finns många möjligheter att själv delta i festligheterna.

Temat för årets (2018) karneval var "Upptäcktsresenärer". Det är dock inte endast historiska personer som Vasco da Gama och Ferdinand Magellan som äras, utan i lika hög grad också nutida portugisiska personligheter inom politik och sport, som alla bidrar till Portugals inflytande världen över.

Loulé är bara en av flera städer på Algarvekusten, som vidhåller karnevalstraditionen. Du kan därför också besöka städer som Albufeira, Silves och Faro för att se fler händelser.

Gatufest och särskilda traditioner

Karnevalen i Algarve bjuder inte endast på de imponerande tågen, som idag stilmässigt påminner mycket om de berömda brasilianska sambatågen, men också på mer unika traditioner.

Det finns t.ex. på flera platser sångare, estudantinas, som går runt till stadens barer och caféer för att sjunga satiriska sånger om regeringen och politiker, medan publiken skrattar och hurrar. Dessutom arrangeras maskeradbaler i samband med karnevalen, som är både för lokala och besökare. 

Algarve i februari

Men varför ska du resa till Algarvekusten i februari, bortsätt från de fetliga karnevalerna? Jo, det kan du göra för att njuta av alla de solskenstimmar och behagliga temperaturer som kusten bjuder på. Även för en svensk viking, är vattnet nog dock för kallt, men i gengäld är Algarves vinterväder generellt perfekt till en aktiv semester med t.ex. golf, jogging på de fantstiska stränderna eller vandring i inlandet på Via Algarviana.

Du kan därför åka på semester till Algarve året runt, men februari tillhör ändå lågsäsongen. För dig som går emot strömmen, har du chans att uppleva Algarve utan alla de turister som ka prägla de populära städerna längs kusten på sommaren. Samtidigt är priserna på hotell som regel lägre på denna tid av året, och detta i ett land som redan från början är känt som ett resmål där semesterbudgeten räcker långt.

Hitta en billig resa till Loulé med Escapeaway

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta en resa till Loulé som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter hos alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Loulé, bara de med fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs om lyxresor till Algarve
>> Se även våra resor till Lissabon

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Loulé