Resor till Lagoa

Den fridfulla staden Lagoa är Algarves vinhuvudstad. Under september och oktober är landsvägarna packade med lastbilar och vagnar som transporterar nyplockade druvor till vinproducenterna. Till största del odlas det röda druvor med hög sockerhalt som i sin tur ger hög alkoholprocent. I Lagoa lagras vinet i en solera under en film av en speciell florgäst vilket ger en nötaktig karaktär på samma sätt som i en fin sherry.

Du kan läsa mer om Lagoa på Portugals officiella turistkontors hemsida eller få mer inspiration till din semester i Lagoa på vår reseguide om resor till Algarve.

Sevärdheter 

Lagoas sockenkyrka har en vacker barockfasad som blir ännu vackrare i maj och juni när de omkringliggande jacaranda-träden blommar. Ett krigsminnesmärke i närheten hedrar soldaterna från Lagoa-öarna som stupade under de afrikanska kolonikrigen mellan 1954 och 1974.

Vinet

Lagoa är en typisk liten provinsstad som är mest känd för sin vinproduktion. Här produceras starka och kraftiga röda och vita viner alla baserade på druvor som skördas inom en ganska stor radie omkring Lagoa. Gäster är välkomna, men efter avtal, för att se produktionen och smaka på produkterna. Utöver vinproduktionen har området även utmärkta stränder som ligger vackert belägna mellan klipporna.

Upplevelser i närheten av Lagoa

Stranden vid Carvoeiro ett par kilometer söder om Lagoa är ett av de mest fotograferade och målade områdena på Algarve. En gång i tiden var detta bara en enkel fiskeby men har på senare år vuxit till ett fullt utvecklat semesterområde med två golfbanor, en tennisanläggning och med ett ridcenter i närheten. 5 kilometer öster om Lagoa ligger Porches, en liten stad som är känd för sina förstklassiga krukmakeriverkstäder och sin handmålade keramik.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Lagoa