Hideaways och boutique-hotell i Algarve

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Algarve lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Algarve när semestern ska ha lite extra krydda.

 

Boutique-hotell på Algarve

Algarvekustens vänliga befolkning och den varma, tropiska vinden ger hela regionen en informell och gästfri stämning. Här kommer du helt bestämt känna dig välkommen. Därför är det också mycket viktigt att hitta ett hotell där man som gäst känner sig välkommen.  

De hotell som vi erbjuder våra gäster på Algarve är alla handplockade av våra resvana experter som bara väljer de hotell de själva skulle kunna tänka sig att tillbringa semestern på. Vi strävar efter att hitta mysiga boutique-hotell utanför Algarves mest besökta turistområden men ändå i närheten av läckra restauranger och fridfulla ljusblå laguner som kännetecknar kusten från öst till väst.

Det är mycket viktigt att hotellen har en personlig prägel med en hemtrevlig och mysig atmosfär där det är lätt att känna sig som hemma. Som utgångspunkt erbjuder vi bara hotell som har färre än 100 rum. 

På våra botique-hotell finns det i normala fall alltid en pool i vilken man kan hoppa i efter en varm dag och bra gemenskapsytor där man kan njuta av ett glas portugisiskt vin efter solnedgång.

I anknytning till hotellet finns det ofta en restaurang i vilken kocken fortfarande lagar mat efter gamla sydportugisiska traditioner. Ett besök i restaurangen är ett bra tillfälle att smaka på Algarves färskvaror och nyfångad fisk.

>> Se alla hotell på AlgarveVad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Algarve vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hideaways i Algarve

 • Gästrecensioner 8,8
  Lagos
  3 hotell
  Lagos är en av de mest populära destinationerna på hela Algarvekusten. Staden är historiska sett också den mest intressanta kuststaden i regionen Algarve, vilket beror på kopplingen till de stora upptäcktsresorna som skedde på 1300- och 1400-talen.
 • Gästrecensioner 8,7
  Tavira
  3 hotell
  Res till Tavira om du vill njuta av semester i en av Algarves vackraste städer, som fortfarande är befriande oförstörd av turism. Här har du möjlighet att uppleva autentisk portugisiskt vardagsliv och dessutom ha en fantastisk strand inom kort räckvidd.
 • Gästrecensioner 8,7
  Praia da Luz
  2 hotell
  Praia da Luz är en avkopplande och lugn semesterort som lämpar sig perfekt för en semester för par, singlar eller familjer. Staden bjuder på en fantastisk strand, ruiner av romerska bad, läcker lokal gastronomi och fina möjligheter för dagsutflykter.
 • Altura
  1 hotell
  På den underbara Algarvekusten med sina härliga stränder som ligger som pärlor på ett snöre, där hittar du Altura som kombinerar familjevänliga stränder med läcker mat från det portugisiska köket. Inom kort avstånd har du flera breda och fina ... stränder bland annat i Monte Gordo. Algarve är även känt för sina fantastiska golfbanor och golfbanor hittar du också nära Altura. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,4
  Armacao de Pera
  1 hotell
  Centralt beläget på den vackra Algarvekusten som har några av Europas bästa stränder, där hittar du trevliga Armacao de Pera, perfekt för familjesemester och avkoppling vid den inbjudande Atlanten. Du kan även besöka den något större semesterorten ... Albufeira, som liksom Armacao de Pera har härliga stränder och ett trevligt centrum. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,7
  Carvoeiro
  1 hotell
  I Carvoeiro ligger de vitkalkade husen hela vägen ner till kanten av Algarvekustens karaktäristiska klippor, som inramar en gyllene sandstrand med Blå Flagg. Detta före detta fiskeläge har bevarat mycket av sin ursprungliga, avslappnade atmosfär, ... men har faciliteter till den moderna resenären. Läs mer