Resor till Galé

Galé ligger centralt på Algarvekusten några få kilometer väster om Albufeira. Medan den större grannstaden är känd för sitt pulserande nattliv och stora urval av matställen så är det mer fridfullt i Galé. Denna lilla stad har mer karaktären av ett bostadsområde än egentlig stad. Det finns emellertid även här ett förnuftigt urval av bra restauranger och inköpsmöjligheter vilket bland annat inkluderar ett par välsorterade supermarkets. Det är dock först och främst de lättillgängliga flotta badstränderna man reser till Galé för.

Härliga sandstränder i massor

De största stränderna precis vid staden är Praia da Galé Oeste och Praia da Galé Leste (i väster respektive öster), här är det aldrig svårt att hitta en egen plats i den mjuka, gyllene sanden. Den västra stranden är bredare och mer öppen än den östra som i gengäld inramas av de vackra klippformationer som Algarvekusten är så känd för. Det mesta av vattensporterna försiggår vid västra stranden medan den östra på grund av klipporna är mer fridfull. Det finns även gott om andra stränder att välja mellan om du drar dig längre bort längs kusten mot antingen Armação de Pêra eller Albufeira.

I detta område finns det många lokala företag som erbjuder surfundervisning samt guidade utflykter med kajak eller på stand-up paddleboard vilka båda är fantastiska sätt att utforska kuststräckans grottor och små badvikar på. Du kan även göra utflykter som kombinerar grottor med turer lite längre ut till havs för att se delfiner i deras rätta miljö.

De långa stränderna vid Galé inbjuder naturligtvis även till avstressande promenader längs vattnet eller varför inte en ridtur? Vil du inte bara slappa i solen ligger det dessutom en välkänd golfbana precis väster om staden. Banan är med sina många vattenhinder och varierade terräng utmanande för spelare på alla nivåer. Reser du med hela familjen till Galé så finns det även många mer barnvänliga attraktioner inom kort avstånd så som djurparker och vattenland.

Med sin tillbakalutade atmosfär och underbara stränder lockar Galé både barnfamiljer och par. Här finns allt du kan tänkas behöva för att få en avkopplande semester i lite mer fridfulla omgivningar än i den mer välkända grannstaden. Eftersom det bara är en kort körtur in till Albuferia har du dessutom tillgång till allt som erbjuds där om du till exempel skulle vilja shoppa eller bara gå på upptäcktsfärd i den charmiga gamla stadsdelen.

Boka en resa till Galé i dag

Längtar du efter sol och sommar? Använd dig då av sökmotorn här på sidan för att hitta och boka ett av våra handplockade hotell i Galé så kan du redan nu se fram emot en oförglömlig semester vid några av Europas bästa stränder. Kombinera ditt valda hotell med en billig flygbiljett till Faro flygplats. Du väljer själv om du vill resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut mesta möjliga av din semester i Portugal så rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Du får det hela som en komplett paketresa som är säkrad av resegaranti. Så är en semester med Escapeaway.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Galé