Fly & drive på Algarve

Algarvekusten på Portugals sydkust sträcker sig över 155 kilometer och bjuder på hemliga sandstränder, imponerande utsikter över Atlanten, idylliska medeltidsstäder och mycket annat. Om du vill uppleva hela Algarve så boka en bilsemester till Algarvekusten med Escapeaway idag!

När du bokar en resa till Algarve med Escapeaway kan du välja att det ska vara en bilrundresa. Det är ett spännande sätt att uppleva fler sidor av Algarve. Du kommer både bo ute vid kusen - där du nästan vaknar med tårna i vattnet - och inåt landet där bönderna fortfarande plockar druvor i vinodlingarna på samma sätt som deras far- och morföräldrar gjorde. Du kommer att bli inkvarterad på olika hotell runt om i regionen. Vanligtvis 2-4 olika hotell beroende på vilken bilrundresa som passar dina önskemål bäst.

Ett annat alternativ när du bokar resan är att du bara bor på ett hotell och bokar hyrbil genom Escapeaway. Allt efter dina önskemål kan hyrbilen antigen stå klar vid flygplatsen eller så kan den vara tillgänglig en avgränsad period.

Med tillgång till bil kan man uppleva flera sidor av Algarve med få timmars mellanrum. Från de gamla medeltidsstäderna i väst till de vita sandstränderna i öst - som ni ofta kommer att ha helt för er själva.

Fly and drive i Portugal

Det bästa sättet att uppleva Portugal på är på en bil- och flygsemester där du kan kombinera olika regioner och områden i Portugal. En av de mest populära, när det gäller bilsemester och bilrundresor är när du har ett par dagar i huvudstaden Lissabon och ett par dagar i Alentejo som också kallas Portugals skafferi och som rymmer en massa spännande historia och kultur. Avsluta bilsemestern på Algarvekusten med sol, bad och strand.

Portugal är som gjort för en bilsemester eftersom avstånden är mycket korta. Från Algarve har du till exempel bara knappa 3 timmars körning till Lissabon. Du kan naturligtvis även välja att flyga ut och hem från olika flygplatser så du får minsta möjliga transportsträcka i din hyrbil. Flygplatsen Faro hat till exempel bra direktförbindelser med bland annat Stockholm och Köpenhamn.

Boka en billig fly & drive till Algarve online

Knappa in dina önskade resdatum i sökmotorn här på sidan så hittar vi snabbt de bästa priserna på handplockade hotell som fått fina recensioner till din bilsemester i Algarve. Vill du komplettera med flyg och hyrbil så kan du välja mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag - även lågprisbolagen - och kombinerar dem med bra en bra hyrbil. På så sätt blir du säkrad av resegaranti och har allt ordnat redan hemifrån. Trevlig resa!

>> Läs mer om resor till Algarvekusten här
>> Läs allt om bilsemester i Portugal här

 

Karta över Algarve

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Salema
9,5
Fantastiskt
2061 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Praia da Luz
9,0
Fantastiskt
679 omdömen
  • Närmaste flygplats: 94 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fantastiskt
1367 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)