Resor till Ferragudo

Ferragudo, som ligger vid Rio Arades flodmynning är en vacker liten stad på landet som av många i Portugal har spåtts att bli en av Algarvekustens nya "hot spots"! Boka en resa till Ferragudo med Escapeaway idag!

Staden är mindre och mer traditionell än sin större och mer kända granne Portimão. Många av husen i stan är traditionella fiskarhus - och det är verkligen en målerisk scen när du ankommer till Ferragudo och för första gången får se de vitkalkade husen som ligger utspridda över backen ner mot floden och folk som sitter på caféernas uteserveringar och vid stadens torg allt medan de äter, dricker kaffe och pratar med varandra!

Välkommen till Portugal med Escapeaway, vi är specialister på resor till Ferragudo och andra resmål i regionen Algarve där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Stränder

Ferragudo har två härliga stränder. Den närmsta i förhållande till staden är den mindre Praia da Angrinha. Om du gör en kort promenad förbi São João de Arade - en gammal fästning som numera är omgjord till privatbostad -  stöter du på stadens andra strand, Praia Grande, som är en lång och bred strand med liggstolar och strandcaféer.

Du behöver inte stanna här för vid sidan om Praia Grande ligger Praia do Molhe (du bör ta med badhandduk och en liten parasoll till denna lilla strand) och precis efter den ligger den skyddade bukten Praia do Pintadinho.

Mat och dryck

Ferragudo har mängder av bra ställen att äta och dricka på med det gatstensbelaggda torget Praça Rainha Dona Leonor som centrum för de kulinariska utsvävningarna! Torget har flera café-barer och restauranger där du kan dricka ditt morgonkaffe till frukosten eller njuta av en god lunch eller middag.

Går du en sväng runt hörnet ner mot kajen så stöter du på fler utmärkta restauranger som dessutom har en fantastisk utsikt över Arade-floden och ett härligt urval av läckra fiskrätter! Du hittar dessutom restauranger och barer på sidogatorna och på på Ferragudos båda stränder. 

Skulle detta stora utbud inte vara tillräckligt så hittar du ännu fler restauranger, barer och caféer i Portimão och i Praia da Rocha, som ligger mitt emot Ferragudo på den motsatta sidan av vattnet.

Upplevelser och sevärdheter

Det finns även mängder av roliga aktiviteter och intressanta sevärdheter i Ferragudo. Flodens lugna vatten lämpar sig mycket väl för windsurfing och andra vattensportsaktiviteter. Vattenlandet Slide and Splash ligger på kort avstånd i staden Lagoa och det är ett idealiskt ställe för svalka och för att tillbringa en rolig dag med hela familjen på en varm sommardag. 

Det erbjuds alla möjliga båtturer längs floden i Portimão; fiske-turer, turer längs kusten, delfin-safari och grotturer.

Om du är intresserad av golf så finns det många golfbanor i närheten. En av banorna har ritats av Nick Faldo och en annan av Christy O'connor Jr. Skulle du vara mer intresserad av tennis så hittar du fina faciliteter i Carvoeiro Clube de Ténis vid Sesmarias som är bekvämt beläget mellan Ferragudo ochCarvoeiro.

För de historiskt intresserade är en tur ner till stranden närmast landsortsstaden (Praia da Angrinha) ett måste. Här kan du se det fantastiska Fort São João de Arade. Fortet var i början av 1400-talet ett utsiktstorn och byggdes under 16 och 1700-talet ut till en del av en befästning för att försvara flodmynningen. 

Utflykter

Är du på utkik efter möjligheter till bra dagsutflykter så är det bara 25 minuters körning till staden Silves där floden Arade bjuder på vackra vandringsstigar längs sina bredder. Här leder även vackra kullerstensgator upp till ett välbevarat moriskt slott.

På lite över en halvtimme kan du nå staden Lagos vars gamla stadsdel ligger vackert gömd bakom stadsmurar från 1500-talet. Du kan utforska mer historia vid Ponta da Bandeira - ett slott från 1600-talet - och i Santo Antonio-kyrkan från 1700-talet.

Så bokar du en billig resa till Ferragudo

Med Escapeaway kan du se fram emot en problemfri och säker resa till Ferragudo med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor dammsuger nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Ferragudo. Det hela sätts samman till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Lägg till hyrbil i paketet för den bästa upplevelsen när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Se alla våra utvalda hotell på Algarvekusten
>> Har du tänkt på en långtidssemester på Algarve?

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Ferragudo