Resor till Carvoeiro

Carvoeiro är en pittoresk och traditioenll portugisisk semesterort, som ligger längs en fantastiskt kust bestående av gyllene stränder och dramatisk natur. 

Carvoeiro är ett idealt resmål om du är på jakt efter en lugn och avslappnad semester i en charmig stad. Den lugna och inbjudande atmosfären i Carvoeiro gör det också till det ideala stället för familjer på sommaren, och för par och pensionärer utanför högsäsongen.

De flesta turister kommer till Carvoeiro för att hålla en avslappnande badsemester, men det omkringliggande området har mycket mer att bjuda på - häribland historiska städer, utmanande vandringsleder, spännande båtturer och tema- och vattenparker. Carvoeiro är den perfekta blandningen av portugisisk tradition och moderna semesterfaciliteter.

Boka en resa till Carvoeiro med Escapeaway och bo på våra noga utvalda hotell som samtliga har fått bra omdömen. Vi erbjuder alltid full flexibilitet när det gäller datum och reslängd, och du väljer naturligtvis själv om du vill boka din semester som en paketresa som inkluderar flyg och hotell eller om du själv vill arrangera din transport och enbart boka din semesterbostad genom Escapeaway.

Få inspiration och läs mer om Carvoeiro här nedan eller använd sökmotorn med en gång för att hitta din nästa resa till Carvoeiro.

Hotell i Carvoeiro

Populära hotell i Carvoeiro

Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,6
Fantastiskt
226 omdömen
 • Närmaste flygplats: 65 km
 • Närmaste strand: ca. 800 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
8,7
Mycket bra
1149 omdömen
 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,5
Fantastiskt
180 omdömen
 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Närmaste strand: ca. 1.4 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Höjdpunkter i Carvoeiro

 • Den vackra stranden Praia de Carvoeiro
 • Båttur till Benagil-grottan
 • Den natursköna vandringsrutten Sete Vales Suspenos
 • Klippan Algar Seco och träbron i Carvoeiro
 • Den inbjudande semesteratmosfären

Höjdpunkter i Carvoeiro-regionen

 • Dagstur till den traditionella fiskeorten Ferragudo
 • Slide & Splash - Algarves bästa vattenland
 • Praia da Marinha, som betraktas som en av världens finaste stränder
 • Zoomarine, en fantastisk tema- och marinpark
 • Dagstur till den historiska staden Silves

Vädret - när är det bäst att resa till Carvoeiro?

Algarve har långa, varma somrar, sköna höstar och oförutsägbara vintrar som har lika många grå som soliga dagar. Vår- och höstmånaderna är en fantastisk tid att utforska Algarve på: vädret är ljus och soligt, men här är inte lika många turister som under sommaren. På vintern stänger Carvoeiro ner och kommer kännas mycket stilla, men ett litet urval restauranger och barer förblir öppna. På vintern är det bättre att besöka de större semesterorterna, som har en fastboende befolkning, som t.ex. Albufeira och Lagos.

Vem reser till Carvoeiro på semester?

Carvoeiro är en fantastisk semesterdestination för en rad olika typer av resenärer. Under de livliga sommarmånaderna är Carvoeiro primärt ett resmål för familjer (som större delen av Algarve). Utanför sommarlovet, är staden populär bland par, unga och gamla, och staden lockar nationaliteter från hela världen.

Under lågsäsongen (oktober-april), är Carvoeiro mycket stilla, men passar bra till de besökare som kommer för att njuta av det sköna vädret och den avslappnade atmosfären.

Carvoeiro-regionen passar också mycket bra till en aktiv semester (kajak, vandring, cykelturer och golf)). Här finns gott om vacker natur att utforska i form av oförstörda klippor både mot öst och väst, samt stränderna Praia da Marinha och Praia dos Caneiros.

För grupper och turister som önskar festa natten lång, är Albufeira eller Praia da Rocha däremot bättre.

Vid första ögonkastet kanske Carvoeiro inte uppfattas som en destination för äldre barn och tonåringar (12-16 år), men på sommaren är destinationen överraskande bra för denna åldersgrupp. Staden ligger nära de stora nöjesparkerna Zoomarine och Slide and Splash (även om de är dyra dagsutflykter), och Carvoeiro är inte präglad av nattlivets ljudnivå, som i de större städerna.

Carvoeiro har en betydande turistutveckling, men regionen känns inte alls så turistig som andra städer på Algarvekusten.

Familjesemester

Carvoeiro är ett idealt resmål för familjer, då stranden är säker och lugn, medan stadens restauranger och hotell är tillmötesgående mot barn. För äldre barn och tonåringar, ligger de bästa vatten- och temaparkerna på Algarvekusten i staden Lagoa.

Stränder

Carvoeiro har en av de vackraste stränderna i regionen, som lockar med gyllene sand och ligger omgiven av branta sandstensklippor. Stranden har ett idylliskt läge, mend et är inte en av Algarves största stränder och den blir snabbt full på sommaren.

I motsättning till många andra städer på Algarvekusten, har Carvoeiro inga andra stränder inom promenadavstånd från stadens centrum. Den enda andra stranden är lilla Praia do Paraíso, som har mycket lite plats vid högvatten.

Närmaste bra strand ligger 2 km öster om Carvoeiro, vackra Praia do Vale de Centeanes. Du kan gå dit från Carvoeiro, och även om det är en lång promenad, så är det värt det när du kommer fram till det pittoreska läget.

Vandring

Carvoeiro har flera vandringsleder, som går längs branta stigningar och klippor. En av de mest berömda, är O Percurso dos Sete Vales Suspensos, som går från klipptopparna på stranden Praia da Centeanes till Praia da Marinha, och passerar förbi Benagil-grottan.

Sevärdheter

En av de mest populära aktiviteterna du kan ta del av när du är på semester i Carvoeiro, är att följa med på en av alla båtturer som tar dig genom Carvoeiro-kustlinjens grottor. Turbåtarna, som avgår från Carvoeiro, är normalt små så att de kan ta sig in i grottorna, vilka bland annat omfattar den sevärdiga Benagil-grottan.

Algarves farvatten besöks också ofta av delfiner, när de reser från det varma Medelhavet till näringsrika Atlanten. Det sker dagligen observationer av delfiner i området, och med lite tur kan du få se dem på en båtfärd.

Benagil-grottan är en spektakulär plats, som har tre valvöppningar och ett snedtak. Det är enkelt att förstå varför detta har blivit den mest fotograferade sevärdheten på Algarvekusten. Benagil-grotan äro ckså ett populärt mål för kajakturer. En del strandgäster simmar också hela vägen till grottan från den närliggande stranden Praia de Benagil, men det kan inte rekommenderas av säkerhetsmässiga grunder.

Nära Carvoeiro finns det dessutom en rad intressanta platser att besöka på dagsturer, som t.ex. Silves, Ferragudo och Portimão. Silves är den gamla huvudstaden i Algarve och dess härliga historia avspeglas i de imponerande monumenten som du kan se i staden - bland annat ett imponerande slott, stadsmuren och en gotisk katedral. Ferragudo är en traditionell fiskeort med utsikt över den livliga flodmynningen vid Portimão, medan den södra delen av Ferragudo bjuder på sköna sandstränder.

Transport

Den största flygplatsen i södra Portugal är Faro flygplats, som ligger cirka 60 km öster om Carvoeiro.

Det finns tyvärr inte någon direktbuss från flygplatsen till Carvoeiro, utan du måste byta hela re gånger för att komma fram med offentlig transport. Därför rekommenderar vi antingen privat transfer eller delad minibuss vid ankost till Faro flygplats. En taxi kommer vara mycket dyr. Överväg också att hyra bil på din semester.

Hotell och semesterbostäder i Carvoeiro

Hos Escapeaway handplockar vi noggrant de bästa hotellen och semesterbostäderna i Carvoeiro. Bland annat är det helt avgörande att alla semesterbostäder, semesterhus, semesterlägenheter och hotell har fått bra omdömen, både från våra gäster och gäster i andra länder.

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Carvoeiro med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra noga utvalda hotell och semesterbostäder i Carvoeiro. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, och du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

>> Läs allt om hotell i Carvoeiro här

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Vad tycker gästerna om i Carvoeiro?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner