Resor till Altura

På den underbara Algarvekusten där de härliga stränderna ligger som pärlor på ett snöre, där hittar du Altura som kombinerar familjevänliga stränder med läcker mat från det portugisiska köket. Boka din resa till Altura med Escapeaway i dag!

Altura, som ligger på den östra delen av Algarvekusten, nära den spanska gränsen, är ett fantastiskt resmål, framförallt för familjer eller äldre resenärer. Det är den perfekta platsen för att slappna av och glömma alla sina bekymmer på en lugn strand, där du kan njuta av ett dopp i det klara blå havet. Kanske får du också tid att läsa den där boken som länge legat och väntat på dig på nattduksbordet. Efter en dag på stranden, kan du slappna av på en av Alturas fantasiska restauranger som serverar traditionell portugisisk mat.

Altura är också en strålande semesterdestination för golfspelare, då det ligger hela fem banor nära i staden. Det är också en bra plats att gå och cykla på, längs havet, eller kanske vandra i de omkringliggande backarna och njuta av utsikten över bukten.

Det är en bra idé att hyra en bil när du besöker Altura. Med den kan du besöka de vackra stränderna i Monte Gordo, eller den livliga handelsstaden Tavira. En av de stora fördelarna med en semester i Altura, är att du bor inom kort avstånd från den spanska gränsen, och du kan t.ex. åka på dagsutflykt till den andalusiska huvudstaden Sevilla.

>> Läs även om resor till Almancil

Hotell i Altura

Information och fakta

På sitt läge endast 40 kilometer från flygplatsen i Faro, är Altura en ideal bas för en semester i Algarve. Här nedan kan du hitta lite inspiration och information till en semester i Altura.

Mat och dryck

Att äta ute på restaurang i Altura är en mycket mer traditionell upplevelse, än på många andra platser längs Algarvekusten - och du hittar en värld av portugisiska restauranger av hög kvalitet. Prova en av alla läckra skaldjursrätter, som är baserade på lokalt fångad fisk och andra lokala produkter. Om du hellre själv vill stå för matlagningen, finns det en daglig marknad i stad, där du kan köpa fisk och skaldjur direkt från källan.

Om du är på jakt efter enkel, välsmakande mat och en vänlig atmosfär, så åk till Sol e Mar - trots sitt sjaskiga yttre, är denna boutque-restaurang en favorit bland de lokala. Om du tycker om skaldjur och havsutsikt, bör du besöka Restaurant des Mares, som är berömt för sitt läge vid stranden och sina rätter med färsk krabba.

Stränder i Altura

Det finns hela fem stränder med blå flagg på kustlinjen runt Altura, så du har gott om platser att välja mellan när du vill ta ett dopp. Alturas strösta strand har massor av plats att leka på, och har dessutom en strandbar inom några få steg från stranden, där du kan köpa glass eller en drink.

Aktiviteter i Altura

Med en lång kust och ett varierat landskap finns det massor av saker att göra i Altura. Du får en fantatisk utsikt över Algarvekusten på en promenad eller cykeltur i området, t.ex. längs den 1-timmeslånga promenaden längs stranden från Altura till Monte.

Om du tycker om att spendera tid i naturen, ska du besöka Rio Formosa naturreservat med sina stora maskmarker som sträcker sig från utkanten av Altura hela vägen till Faro. Du kan se många sällsynta havsfåglar här, därunder storkar. För att få den bästa utsiken över reservatet bör du gå till toppen av klippan på Cacela Velha.

Om du beger dig norrut till Cachopo, kan du få en glimt av ett förtrollande vattenfall mitt i ett fantastiskt landskap - en ideal plats för kontemplation i ett oförstört naturparadis.

Golf

Altura är också ett paradis för golfspelare. Många semestergäter väljer Altura på grund av sina golfbanor - hela fem stycken ligger inom nära räckvidd från Altura, så du är aldrig långt bort från att kunna öva upp golfsvingen. Banorna omfattar den nya Jack Nicklaus-banan i staden Monte Rei och själva Seve Bellesteros-designade mästerskapsbanan vid Quinta do Vale.

Vattensport

Altura är, liksom många andra resmål på Algarvekusten, en ideal plats för vattensport. Varför inte testa vindsufing, jetski eller vattenskidor på din semester?

Om du vill testa något mindre dramatiskt, så hoppa ombord på en bananbåt. Det klara havet runt Altura passar också perfekt till snorkling och dykning.

Så bokar du en billig resa till Altura

Med Escapeaway kan du resa till Altura från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till Faro till nätets bästa priser och paketerar dem med våra utvalda hotell i Altura, och med möjlighet att lägga till hyrbil - alt i en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs också om resor till Armacao de Pera
>> Läs om resor till Quinta do Lago

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar