Resor till Almancil

Cirka 13 kilometer nordvät om Faro i Algarve, ligger Almancil, som är mest känd för sitt läge nära stranden och lyxresorterna Quinta do Lago och Vale do Lobo. Almancil är också berömt för sitt lokalt producerade lergods i dova färger.

Almancil läge på den centrala delen av Algarvekusten, och alla dess fantastiska semesterfacilieter, däribland dess stora urval av fantastiska restauranger och shoppingmöjligheter, gör staden perfekt som bas för en semester i Algarve.

Med sin stora charm, sin traditionella landsorts-atmosfär och sitt läge nära några av Algarves bästa stränder, är Almancil dessuom ideal för dem som önskar kombinera en avslappnande badsemester med en miljö som fortfarande är full av äkta, portugisisk kultur.

Boka en billig resa till Almancil

Använd sökmotorn här på sidan och välj om du vill resa till Almancil från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - då hittar vi de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter det hotell i Almancil som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris vars like du inte hittar någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Aljezur

Hotell i Almancil

Information och fakta

En resa till Almancil ger en inblick i Algarves traditionella historia, från dess bästa sida. Den sid, som är gömd från massturismens trängsel och ljud. Samtidigt, ligger staden nära glamourösa golfområden och fantastiska stränder.

Stränder

Almancil ligger inne i landet, men kusten mot Atlanten är aldrig längre bort, än att du kan nå den med bil - den orörda stranden vd Vale do Lobo ligger exempelvis endast 10 minuter bort. Den fem kilometer långa stranden har iögonfallande terracotta-klippor på den ena sidan och vit sand på den andra, och på blåsiga dagar är havet fullt med surfare som rider på vågorna in i land.

Quinto do Lagos laguner ligger ungefär på samma avstånd från saden, och är mycket populära bland entusiaster av vattenskidor och andra vattensporter.

I Quartiera hittar du en stor, vacker sandstrand, ett charmigt fiskesamhälle och en veckovis återkommande marknade. Om du är på jakt efter något lugnare, kan du åka till Praia do Almargem, som är omgivet av tallar och Ribeira do Almargem-flodens breda dal.

Det finns utöver dessa, flera bra stränder i området runt Algarvekusten, såsom Praia do Garrao och Praia do Ancão, både med bra strandrestauranger.

Mat och dryck

Traditionell portugisisk mat i området omfattar bland annat caldo verde, en soppa lagad med potatis, grönkål och chorizo. Testa annare en av Algarves kända fiskrätter, såsom musslor, ostron, räkor, bläckfisk, sardiner eller salt-torkad torsk (bacalhau).

Algarvekusten producerar också sina egna goda viner, och är berömd för sina fina brännviner. Två av de mest kända, är Aguardente och Medronho.

Almancil erbjuder ett brett och bra urval av restauranger och barer, däribland en restaurang som drivs av toppkocken Heinz Beck. Det finns också en restaurang i staden, till vilken du endast har tillgång via en liten träbro varpå ägaren sjunger opera och berättar om den fisk han köpte på morgonen samma dag.

I området finns både flera Michelinrestauranger och en rad små traditionella platser, så det finns något för var och ens smak och budget.

Upplevelser i området

I utkanten av Almancil ligger den lilla kyrkan São Lourenço, som har en fascinerande inredning med blå azulejo-glaserade kakelplattor, som återger den heliges liv, daterat till 1730 och underskrivet av Policarpo de Oliveira Bernardes.

Via Algarviana
Denna före detta pilgrimsväg sträcker sig över 300 kilometer, och leder förbi landsorter, blomsterfyllda ängar, vindmöllor och vitkalkade gårdar. Du kommer möta en doft av vild rosmarin, lavendel och timjan. Vägen är grön och lugn, med små, målade skyltar som guidar dig på vägen, så en dag eller två är givna här.

Vattenland
Zoomarine nöjespark och Aqualand Algarve är två fantastiska möjligheter för en dag full av nöjen, om du är på jakt efter underhållning för hela familjen. Zoomarine har bland annat shower med delfiner, pirater och rovfåglar, ett akvarium och en 4D-biograf. Aqualand är ett legendariskt utomhus vattenland med storslagna rutchkanor, en flod med snabba strömmar och ett strandområde med en vågbassäng.

Faro
Faro är en fantastisk plats för en dagsuflylt. Staden har aldrig förstörts av massturismen - och detta har gjort den mer attraktiv för de turister, som faktiskt hittar hit.

Här råder en avslappnad, portugisisk stämning med en härlig hamn och en historisk sadsdel. Om du är modig nog, bör du besöka Capela Dos Ossos; ett kapell gjort av mänskliga ben, med ett gyllene skelett på toppen. På sommaren kör bussar från stadens centrum till några av stränderna i området.

Du kan också välja att hoppa på färjan till landsorten Farol på ön Ilha de Culatra - en bra dagsutflykt med sina långa sandstränder och en svärm av fallfärdiga, men atmosfärsfyllda, strandbarer.

Ria Formosa
Detta är en fantastisk nationalpark, som dessuom är känd som en av de sju naturliga vidunderna i Portugal. Parken är en labyrint av laguner, marskland och öar, som rymmer ett spännande djurliv, däribland flamingos och delfiner.

Du kan till och med ha sådan tur att du får se vattenhundar arbeta, medan de dyker ner i vattnet och hämtar fisk, som är fångade i nät utlagda av lokala fiskare. Du kan också ta en båtttur ut till några av de vackra öarna. Eller bara andas in, njut av solen, och svep in dig i naturens ro. 

Quinta do Lago
Det 672 hektar stora komplexet Quinta do Lago i Almancil är ett av de mest exklusiva utvecklingsprojekten i södra Europa. Det innehåller ett lyxigt 5-stjärnigt hotell, åtskilliga första-klassens-restauranger och fyra mästerskaps-golfbanor. Stället är en turistattraktion i sig själv, precis som prestigefulla Vale do Lobo lite längre ner längs kusten. 

>> Boka en paketresa till Algarve med resegaranti, eller
>> Åk på storstadssemester i Lissabon med Escapeaway

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Andra länkar