Resor till Algarvekusten

Algarvekusten är den sydligaste kusten på Portugals fastland och är mest känd som Portugals semesterparadis. Det finns många goda skäl till detta. Massor av solsken, fantastiska stränder och vacker medelhavsvegetation är bara några av dem. Med Escapeaway hittar du billiga resor till Algarvekusten med hotell, semesterlägenhet och flygbiljetter.

Provinsen Algarve var den sista provinsen på det portugisiska fastlandet som erövrades från moriskt styre, och - som i resten av landet - finns det gott om fornminnen att besöka: fästningar, slott, kyrkor och kapell. En turiststad som Albufeira till exempel, har minst åtta större kyrkor eller kapell, och Tavira har enligt uppgift 37. Så även om planen är att sola, bada och koppla av på Algarvekusten, är det nästan synd att missa de spännande kulturhändelser som tar plats i regionen.

Nästan var månad finns det speciella gastronomiska events  på Algarvekusten - korvfestival och honungsvecka till exempel - och i januari firas mandelträdens blomning med festivalen Amendoeiras em Flor (mandelträd i blom). Det finns också Fiesa-festivalen nära Armação de Pêra - en sandskulpturfestival med imponerande konstverk. Festivalen äger rum under perioden maj till oktober.

>> Läs också om All Inclusive i Algarve
>> Hitta de bästa hotellen i Algarve här

Karta över Algarve

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fantastiskt
480 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 3.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Lagos
9,0
Fantastiskt
2932 omdömen
  • Närmaste flygplats: 91 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Odiáxere
9,2
Fantastiskt
286 omdömen
  • Närmaste flygplats: 81 km
  • Närmaste strand: ca. 3.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Var ska man bo på Algarvekusten?

Många väljer att bo i Albufeira när de åker på semester till Algarvekusten men så är det också en riktigt trevlig gammal stad med ett mysigt torg och många restauranger, dessutom är stranden fantastisk. Men det finns verkligen gott om alternativ för Algarvekusten har en del helt fantastiskt belägna hotell och semesterbostäder i anslutning till stranden. Ofta ligger dessa boenden en bit utanför städerna och ibland lite avsides belägna men så finns också mer exklusiva resorts som Quinta do Lago, Vilamoura och Vale do Lobo (om man vill undvika de gamla städerna) och Carvoeiro mitt på kusten – och Alvor samt Lagos i väster.

Vill du helst att det ska vara få turister på gatorna så välj till exempel en stad som Tavira.… och när man säger att det är för varmt för att odla vin i Algarve så är det inte helt sant. Sir Cliff Richard – ja, han rocklegenden! – är nämligen djupt förälskad i såväl vin som Algarve och förenar de två passionerna på gården Adega do Cantor där han producerar vinet Vida Nova vilket sägs vara fantastiskt. Se mer om vinet på hemsidan: www.winesvidanova.com

Super-stränder för alla smaker

Stränderna är och förblir dock Algarvekustens största attraktion. På alla de officiella stränderna finns det restauranger och toaletter och i vissa fall till och med omklädningsrum. Faciliteterna är alltid i topp och det samma gäller maten. För portugiserna är en tur till stranden nämligen lika mycket en god lunch. Det är stor skillnad på stränderna i öster och i väster. Från Cabo de São Vicente i väster och nästan hela vägen till Faro är kusten präglad av de otroligt vackra, rödgula klipporna med fina stränder in emellan.

Öster om Faro finns det inga klippor men längs en stor del av sträckan finns det sumpliknande områden mellan själva fastlandet och en rad öar ut not Atlanten, där kan man faktiskt få några av de roligaste och mest annorlunda strandupplevelserna. Ta de små färjorna från staden Olhão eller från Tavira och upplev till exempel ön Ilha de Armona som kan nås från Olhão.

Är du en inbiten golfare så är Algarvekusten stället att resa till. På senhösten och under vintern samt under vårmånaderna vallfärdar golfälskare hit för att spela på några av Europas bästa banor.

Så bokar du en billig resa med hotell och flygbiljett till Algarvekusten

Med Escapeaway kan du resa till Algarvekusten från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå och Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen till ankomstflygplatsen i Faro. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser och paketerar dem med våra noga utvalda hotell på Algarvekusten samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt blir till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Använd dig av sökmotorn för att hitta helt rätt hotell eller semesterbostad!