Resor till Algarve

Algarve, som är den sydligaste av de portugisiska regionerna, är berömd för sin 150 km långa kust, och för att ha några av Europas finaste sandstränder. Reser du till Algarve, ankommer du normalt till Faro flygplats, och härifrån kör du snabbt och enkelt på moderna vägar fram till ditt hotell i Algarve.

Vänder du blicken österut, hittar du Sotaventokusten, och de vita fiskeorterna Olhão och Tavira. Här hittar du också många vidunderliga, öde sandstränder.

De flesta väljer dock att åka mot västkusten, där du hittar det "typiska" Algarve, med branta klippväggar och ljusa sandstränder. Det är också här du hittar de stora turiststäderna, såsom Vilamoura, Albufeira och Praia da Rocha. Området runt Albufeira är den stora turistmagneten i Algarve - här ligger hotellten tätt och utbudet av restauranger, barer och butiker är stort. I den gamla stadsdelen, och på stranden där fiskarna tidigt på morgonen rensar sina nät från nattens fångst, kan du dock fortfarande känna av den ursprungliga charmen och atmosfären. Åker du istället ännu längre väster ut, hittar du Kap São Vicente, och en råare del av Algarve, med branta klippkuster och stränder som är perfekta till surfing på grund av de höga vågorna.

Det finns cirka 100 attraktiva sandstränder på Algarvekusten, som ligger nere vid Atlanten, och på grund av de varma havsströmmarna, i kombination med Algarvekustens läge i lä från de norra bergen, kan temperaturerna ofta vara mycket höga även på vintern. Placerat på sydspetsen av Europa, med den Atlanten som närmaste granne, intar Algarve en avundsvärd position, med ett av de behagligaste och mest rena klimaten på den europeiska kontinenten. 

Algarve är lika med sol, sommar, ljummet badvatten och ljusa sandstränder - men Algarvekusten är också ett perfekt resmål om du vill kombinera detta med kultur, historia och natur. Varje år valfärdar resenärer till regionen Algarve i södra Portugal, och det är inte utan grund! Här finns alltid något att göra, och det är inte svårt att utöva aktiviteter som t.ex. golf, surfing, vandring, cykling och alla former av vattenaktivitet.

Letar du efter resor till Algarve, kan du i här på Escapeaway söka och jämföra priser på resor till Algarve från alla flygbolag och hotell i databasen. Skriv bara in när du vill resa, och du får en samlad översikt med alla resor och erbjudanden.

Resmål i Algarve

  • Albufeira
    27 hotell
    Albufeira utgör själva begreppet för härlig solsemester, här hittar du praktfulla stränder som ligger som pärlor på ett band. Den inbjudande Atlanten lockar till simturer i sitt azurblåa vatten. På samma gång upplever du en trevlig stad med ... massor av barer och bra restauranger. Läs mer
  • Idylliska Alcoutim ligger fint beläget i det östliga Algarve vid Guadiana floden, som utgör gränsen mellan Portugal och Spanien. Upplev de rara portugiserna när livet går sin gilla gång på de stenbelagda gatorna. Härifrån kan du även uppleva ... en del av Algarves fantastiska stränder. Läs mer
  • Aljezur är en typisk liten stad på landet, belägen i Algarves vackra landskap. Från det trevliga Aljezur, som genomlöps av en smal flod, har du inte långt till Algarves fantastiska stränder. Både östkusten och sydkusten inbjuder till härliga ... bad i Atlanten. Läs mer
  • Almancil ligger centralt placerat i den vackra och populära regionen Algarve, med några av Europas bästa stränder. Härifrån är det inte långt till härliga semesterområden som Vilamoura och Quinta do Lago. Denna typiska Algarve stad erbjuder ... en avslappnad atmosfär.