Resor till Algarve

- Mycket mer än "bara" sol och strand

Algarve är ett nästan 200 km långt vykort där landskapet tycks förvandla sig vid varje vik du passerar. Trots att jag har besökt Portugals sydligaste region flera gånger överraskas jag fortfarande av utsikten med de karakteristiska, nästan orangea havsklipporna, de ändlösa sandstränderna och inlandet med tusentals oliv- och mandelträd. Välkommen till Algarve med Escapeaway, vi är specialister på resor till Algarve i Portugal, där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder under din semester.

Algarve är ett land av kontraster med orörda kuststräckor som ibland bryts av små vita byar - som till exempel Burgau eller Salema, belägna vid kustens västsida.

Min favoritstrand kallas för "kyss"

Det är inte på grund av det romantiska namnet som Praia Beijo (uttalas bäi'scho) är en av mina favoritstränder på Algarve. Det är av den enkla anledningen att det trots dess mycket centrala läge vid kusten aldrig är överbefolkad av turister. Varför? För det är endast vid lågvatten du kan komma ner till den gyllene sandstranden som ligger undangömd från vägen mellan klipporna - så om du tänkt sola hela dagen i Praia Beijo skulle jag inte rekommendera ”kyssen”. Praia Beijo är bäst för de korta (och kanske romantiska) besöken.

Å andra sidan finns det så många oemotståndliga stränder längs kusten, där du kan ligga hela dagen och njuta av vågorna - varje vik har sin egen strand. Så misströsta inte, det väntar dig massor av sand mellan tårna. För att vara mer exakt ca. 150 km från öst till väst.

En touch av Asien

Inte många vet det - inte ens portugiiserna. Men på den centrala delen av kusten, nära kulturstaden Silves, kör du förbi Algarves enda risfält. Det är sant... Made in Portugal! På grund av klimatet är det möjligt att odla något så exotiskt. Det är inte en gröda som gör så mycket väsen av sig, det är därför jag tycker det är intressant. Så håll ett öga åt höger när du passerar området på A22 i västlig riktning.

Mandelträd med en danskt inslag

Sägner är till för att berättas. Så vill du höra en trevlig historia? Om den är sann eller ej kan man ju inte veta säkert. Men legenden säger att det för många år sedan var en dansk prinsessa som förälskade sig i en äkta, portugisisk prins. De gifte sig och prinsessan bytte ut det kalla norr till det milda klimatet på Algarvekusten. Det fanns bara ett minus - prinsessan fick en fruktansvärd hemlängtan. Prinsen ville göra allt i sin makt för att behaga sin skandinaviska prinsessa.

Algarve har ett klimat där både bittra och söta mandelträd har utmärkta förhållanden. De bittra träden har rosa blommor medan de söta har en nästan oskyldig vit färg. När blommorna vissnar faller blombladen ner på marken och då ser det ut som fint lager snö. Så vad gör en riktig prins? Han ser ju naturligtvis till att hela parken utanför prinsessans rum täcks av bladen från de vita mandelträden så att det liknar det snölandskap som prinsessan känner igen från de kalla vintrarna i hennes hemland. Det är vad man kallar äkta kärlek. Om de sedan levde lyckliga i alla sina dagar förtäljer inte sägnen, men prinsessan fick i alla fall det bästa av två världar...

Inlandet kan vara ditt nästa äventyr

Nog om prinsar och prinsessor, men du måste veta lite mer om mandelträden som pryder Algarves inland. När de blommar med sina pastellfärger är det svårt att tänka sig något som överträffar denna syn, det är verkligen vackert. Tyvärr blommar inte träden 365 dagar om året, men lyckligtvis finns det hela året en massa andra scenerier som är värt att resa hit för. Till exempel kan du från inlandet njuta av en fantastisk utsikt över det oceanlånga "vykort", Atlanten. Jag älskar att köra runt på de små vägarna i inlandet där det efter varje sväng visas nya små ögonblicksbilder - allt från ockerfärgade fält med olivlundar till stånden längs vägen som säljer stora, mogna apelsiner till ett fyndpris.

Spröd skaldjurslunch med porlande Vinho Verde

Jag blir hungrig bara vid tanken på att skriva det här. Det är ingen hemlighet att du äter fantastiskt gott i Algarve! Med så många kilometer kuststräcka kan dina smaklökar inte bli annat än bortskämda med den klassiska "barcalhau", som serveras överallt i Portugal och nästan har status som nationalrätt.

Nu börjar det vattnas i munnen...

Grillad svärdfisk, pilgrimsmusslor, ostron eller spröda, salta sardiner tillsammans med ett glas mousserande Vinho Verde (jag älskar märket Muralhas) är en festmåltid som jag aldrig kan motstå. Resultatet är att jag alltid har lite mer i bagaget med hem än när jag kom – man äter bara mer (och bättre), när man gästar södra Portugal, men det är värt alla de efterföljande joggingturerna.

Andra specialiteter som jag också måste nämna är "caldo verde", vilket översatt betyder ungefär "kalla grönsaker". Det är Portugals svar på gazpacho - alltså en uppfriskande soppa gjord av mogna grönsaker kryddad med en smula vitlök. Ett glas Muralhas passar utmärkt till denna maträtt också...

Har du hört om kryddan piri-piri? Om inte, då är det på tiden! Jag stiftade först själv bekantskap med det konstiga namnet när jag var i Albufeira för några år sedan och blev bjuden till en typisk portugisisk restaurang. Är det en krydda från Thailand? För namnet påminner mer om en varm tropisk ö än något ätbart. Men jag har blivit klokare ... En tallrik med frango (kyckling) serveras och det visar sig smaka himmelskt - "frango piri-piri" är idag en av mina favoriträtter. Piri-piri tillhör familjen chili och ger de små kycklingklubborna den karakteristiskt starka smaken. Serveras med stekt potatis och kopiösa mängder av färsk sallad. Här passar det bättre med en vällagrad Sagres än ett glas Muralhas.

Gör som lokalbefolkningen

...och sätt ett kryss i kalendern när det är marknadsdag. Portugiserna är ett folkslag som älskar mat och det kommer du också snabbt att upptäcka. Algarve är ett riktigt mecka när det gäller frukt, grönsaker, fisk och skaldjur. Speciellt de stora, vackra apelsinerna fångar alltid min uppmärksamhet. Vandra i lokalbornas fotspår och besök marknaderna i Loulé och Olhão som varje vecka lockar människor från stad och land – och de är alla ute efter samma sak: Färskvaror. Även om du inte är där för att handla, unna dig själv en tur till marknaden som är full av liv och dofter av allt gott från trädgården och havet ...

Välj först om du vill resa till Algarve från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Algarve som fått fina recensioner och som passar just dig. Vi sätter samman det hela till en paketresa som är säkrad av Resegarantin och till ett pris som du inte hittar bättre någon annanstans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

Ha en riktigt trevlig semester i Algarve med Escapeaway - Hälsningar Marie.

>> Läs även om semesterbostäder i Algarve

Resmål i Algarve

 • Gästrecensioner 8,7
  Albufeira
  31 hotell
  Albufeira utgör själva begreppet för härlig solsemester, här hittar du praktfulla stränder som ligger som pärlor på ett band. Den inbjudande Atlanten lockar till simturer i sitt azurblåa vatten. På samma gång upplever du en trevlig stad med ... massor av barer och bra restauranger. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,0
  Lagos
  15 hotell
  Lagos är en av de mest populära destinationerna på hela Algarvekusten. Staden är historiska sett också den mest intressanta kuststaden i regionen Algarve, vilket beror på kopplingen till de stora upptäcktsresorna som skedde på 1300- och 1400-talen.
 • Vilamoura
  11 hotell
  På den sköna Algarvekusten med praktfulla stränder som ligger som på ett pärlband finner du det populära semesterområdet Vilamoura. Området erbjuder allt du kan tänka dig till en perfekt sol- och badsemester och samtidigt frestar Vilamoura med ... några fantastiska golfbanor. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,7
  Carvoeiro
  9 hotell
  I Carvoeiro ligger de vitkalkade husen hela vägen ner till kanten av Algarvekustens karaktäristiska klippor, som inramar en gyllene sandstrand med Blå Flagg. Detta före detta fiskeläge har bevarat mycket av sin ursprungliga, avslappnade atmosfär, ... men har faciliteter till den moderna resenären. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Praia da Luz
  7 hotell
  Praia da Luz är en avkopplande och lugn semesterort som lämpar sig perfekt för en semester för par, singlar eller familjer. Staden bjuder på en fantastisk strand, ruiner av romerska bad, läcker lokal gastronomi och fina möjligheter för dagsutflykter.
 • Praia da Rocha
  6 hotell
  Praia da Rocha är Algarves äldsta och mest kända resmål. Staden har allt som du kan drömma om för en sol och badsemester. En vacker strandpromenad, ett kasino, en marina och ett pulserande nattliv; listan kan göras lång över saker och ting att uppleva! 

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Salema
9,4
Fantastiskt
1893 omdömen
 • Närmaste flygplats: 102 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,7
Fantastiskt
903 omdömen
 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Närmaste stad: ca. 4 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Algarve, Porches
9,1
Fantastiskt
1326 omdömen
 • Närmaste flygplats: 56 km
 • Närmaste strand: ca. 3.6 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Sevärdheter

Jag har valt några få av alla de sevärdheter som du har möjlighet att uppleva under din semester i Algarveregionen. Beskrivningen är uteslutande tänkt som en inspiration inför din resa och jag reserverar mig för eventuella faktafel. Om du har lust att läsa mer om ytterligare sevärdheter på Algarve, rekommenderar jag att du läser vår blogg om resor där du kan hitta spännande artiklar om Algarve och våra andra resmål. Trevlig läsning och trevlig resa!

Cabo de São Vicente

Tillsammans med det närliggande Ponte de Sagres utgör Kap Sankt Vicente den sydligaste punkten på det portugisiska fastlandet. Utlöparen till berget som ligger på den så kallade Costa Vicentina, omkring sex kilometer från Sagres, skjuter fram som en udde 75 meter över den piskande Atlanten och besöks inte bara av turister utan även av en rad sällsynta fågelarter såsom hökörn, pilgrimsfalk, klippduva, stork och häger.

Udden har varit känd och tillbedd sedan yngre stenåldern vilket bautastenarna i grannskapet vittnar om. Platsen var även känd av grekerna och kallades Promontorium Sacrum (Helig udde) av romarna som betraktade området som heligt och trodde att solnedgången man såg i havet härifrån markerade världens ände.

Enligt en sägen är namnet på udden knutet till den iberiska martyren Sankt Vincente vars lekamen fördes iland och begravdes här på 400-talet. Här restes senare en helgedom till Sankt Vincentes ära och som enligt den arabiske geografikern Al-Idrisi alltid vaktades av korpar. Martyrens kvarlevor fördes senare till Lissabon av kung Afonso Henrigues tillika Portugals första kung och händelsen skildrades även i Lissabons vapensköld.

Området runt udden blev senare plundrat av pirater, bland annat av den beryktade engelske viceamiralen, kaptenen, navigatören och piraten Sir Francis Drake. En rad byggnader, bland annat en villa som tillhörde Henrik Sjöfararen, förvandlades till grus vid ett jordskalv 1755. Ett antal franciskanermunkar som vaktade Sankt Vincents helgedom lämnade platsen 1834 då klostersystemet i Portugal upplöstes.

Ria Formosa

Ria Formosa är en 170 kvadratkilometer stor naturpark som huvudsakligen består av laguner, detta gör naturparken till ett av Europas största skyddade lagunområden.

Naturparken vars landskap bildades av jordskalvet och den efterföljande tsunamin 1755 är även känd för sitt fantastiska fågelliv. Tusentals flyttfåglar – vissa säger upp till 30 000 olika fågelarter passerar här på våren och hösten. Vissa av dessa arter kan man inte se någon annan stans i Europa eftersom Ria Formosa är deras sista häckningsplats.

Naturparken är förbunden med havet via fem naturliga och ett anlagt inlopp. Det sistnämnda anlagda inloppet förbinder Atlanten med Faros hamn. De största närliggande städerna, förutom Faro, är Tavira och Olhão.

Ponta da Piedade

Med sina spektakulära klippformationer fulla av håligheter och dolda vattenpassager med upp till tjugo meter höga raukar och stenstoder samt bisarrt formade klippor ligger Ponta da Piedade bara 2 km sydväst om staden Lagos. Ponta da Piedade är bara ett exempel på vad Algarvekusten har att bjuda på vad det gäller säregna kustlandskap.

Ponta da Piedade är en av de vackraste klippformationerna i Portugal och en av Algarvekustens populäraste sevärdheter. Du kan välja mellan att köpa en guidad tur med motorbåt in i de olika grottorna och håligheterna som naturens krafter har skapat, eller bara betrakta klipporna från områdets fyrtorn som ståtar över kusten, vid den tillhörande parkeringsplatsen.

I närheten av Ponta da Piedade ligger en av Algarves mest kända stränder Praia do Camilo, som finns avbildad på tusentals vykort från Algarve.

Castelo de Silves

Silves borg belägen i municipiot (kommunen) med samma namn i den centrala delen av Algarveregionen är en av de bäst bevarade moriska borgarna i Portugal. Borgen klassades som nationellt monument av de portugisiska myndigheterna 1910.

De äldsta spåren av fästningen härstammar från en epok långt före det att morerna intog de södra delarna av Portugal. De arkeologiska utgrävningarna har vittnat om en luciansk bebyggelse på platsen som möjligen härrör från den keltiska castrokulturen som annars hade sin utbredning i Portugals nordliga delar. Historikerna antar också att både fenicier, kartager och greker har bebott platsen innan romarna erövrade Silves 201 f.Kr. och omvandlade platsen till ett romerskt citadell och kommersiellt centrum.

Efter romarna kom visigoterna eller västgoterna som de ibland kallas och efter visigoterna kom morerna som genast kompletterade borgen med en rad nya murar vid deras ankomst år 716. Senare erövrades borgen av Ferdinand I av León och därefter av den portugisiske kungen Sancho 1:a av Portugal, men borgen återerövrades varje gång av morerna. Borgens nuvarande arkitektoniska utformning med sina karakteristiska murar och torn är ett resultat av de olika moriska dynastiernas byggnadskonst. Det var först på 1200-talet som Alfonso III av Portugal slutgiltigt lyckades slita borgen ur morernas händer.

Castro Marim

Den lilla staden Castro Marim ligger i det sydöstra hörnet av Algarveregionen, nära gränsen till Spanien, och har bara lite över 3 000 invånare men bär på en spännande historia. Castro Marim summerar på många sätt Algarves historia som skådeplats för främmande folkslags erövringar häribland visigoterna, romarna och morerna.

Av dessa olika folkslag är det romarna och morerna som satt störst prägel på staden. Romarna gjorde platsen till en del av Lusitania och byggde en romersk väg från Pax Julia (nutidens Beja). Romarna återuppbyggde även den borg som legat i staden sedan yngre stenåldern och som sedan dess varit i händerna på fenicier, greker och kartager. I och med romarnas återuppbyggnad av borgen växte den lilla stadens ekonomiska, strategiska och politiska betydelse som fortgick in i den moriska perioden innan borgen och staden erövrades av den portugisiske kungen Sancho II av Portugal och hans män under reconquistan.

Borgen har även varit huvudsäte för en del av de tidiga tempelriddarna som fick borgen tillskriven genom ett episkopalt beviljande 1319 då borgen av påve Johannes XXII betraktades som en stadig defensiv och strategisk skans i ett område fyllt av - bokstavligt talat – okristna fiender. Ännu idag vakar borgen vackert över staden och det kringliggande solstekta landskapet.

Staden har även en rad andra historiskt intressanta byggnader såsom den neo-manuelinska barockkyrkan Igreja Matriz från 1600-talet. Från borgens murar kan man även se naturreservatet Sapal de Castro Marim (ett våtmarksområde med stort fågelliv) och de två stränderna Praia Verde och Praia da Alagoa.

Algarvekusten

Vissa hävdar, med god grund, att Algarvekusten som sträcker sig omkring 200 kilometer från den spanska gränsen i öster till Parque Natural do Oeste i väster är att betrakta som Algarveregionens största sevärdhet. Kusten som domineras av fantastiska stränder, hemlighetsfulla laguner, spektakulära klippformationer och sanddyner lockar varje år tusentals besökare både lokala och internationella och utgör utan tvekan det största resmålet i Algarveregionen och har på sätt och vis blivit synonym med den.

Information om Algarve

Jag har här nedan samlat lite information och fakta om Algarve, inklusive klimat, väder, geografi, befolkning och huvudstäder, som enbart är avsedda att tjäna som inspiration för din semester i Algarve. Om du vill läsa mer om regionen rekommenderar jag dig att besöka vår blogg, som innehåller många spännande artiklar om hela Portugal. Ha kul och trevlig resa!

Geografi och befolkning

Algarve är Portugals sydligaste region på det portugisiska fastlandet och sträcker sig från den sydligaste delen av Tejodalen i norr till den sydligaste gränsen av den iberiska halvön i söder.

Regionen har omkring 451 005 invånare fördelade på 5412 kvadratkilometer. Därutöver tillkommer några av de i genomsnitt 7 miljoner utländska turister, som varje år besöker regionen, och som bidrar till att göra Algarve till den mest populära destinationen i Portugal. När man lägger till de omkring 3 miljoner portugisiska turister som varje år besöker regionen, så kommer man upp i mer än 10 miljoner turister som varje år besöker Algarve.

Algarves södra kustlinje är hela 155 kilometer lång och kallas oftast för Algarvekusten. Här hittar du några av Portugals bästa stränder, spektakulära klippformationer och spännande kalkstensgrottor. Regionen rymmer också den 170 kvadratkilometer stora naturparken Rio Formosa och Monchique-bergen, som når upp till 902 meter.

Regionen har 16 kommuner, kallade municipios. Dessa municipios är Faro, Lagos, Albufeira, Tavira, Silves, Alcoutim, Lagoa, Olhão, Vila Do Bispo, São Bras de Alportal, Loulé, Portimão, Castro Marim, Vila Real do Santo Antonio, Monchique och Aljezur.

Klimat och väder

Algarve har ett fantastiskt klimat med torra, varma somrar och milda vintrar, som speciellt för oss nordbor känns lockande på en iskall vinterdag. Regionen är också en av de platser i Europa, som har flest antal soltimmar.

De varmaste månaderna i Algarve är inte överraskande juli och augusti med i genomsnitt 24 grader, tätt följda av september med 23 grader. De kallaste månaderna i Algarve är januari och februari med medeltemperaturer på 12 respektive 13 grader, följda av december med i genomsnitt 14 grader. Men man ska komma ihåg att det ofta känns varmare än temperaturmätaren indikerar, eftersom solen är stark.

Vad angår antal soltimmar, är det inte bara juli och augusti, som ligger i topp – båda med i genomsnitt 12 soltimmar om dagen – även maj och juni kommer upp i 12 soltimmar om dagen i genomsnitt. Efter dessa fyra sommarmånader kommer september och april med i genomsnitt 9 soltimmar om dagen. I januari och februari, som är de månader i Algarve med minst antal soltimmar, ligger genomsnittet på 5 soltimmar om dagen.

De varmaste månaderna för att bada eller simma vid den berömda Algarvekusten är augusti och september med i genomsnitt 21 grader, därefter kommer juli med i genomsnitt 20 grader och oktober med 19 grader. Men till och med månaderna med de lägsta badtemperaturerna, januari och februari, har medeltemperaturer på 14 grader, vilket gör att Algarvekusten attraherar badgäster året runt.

Om du vill undvika nederbörd på din resa, är det bäst att resa i juni, juli, augusti och september, då det bara regnar i genomsnitt 10 mm. Mest nederbörd faller i november och december med i genomsnitt 100 mm, efterföljd av oktober med i genomsnitt 80 mm.

Viktigaste städerna

Faro

Faro är Algarves huvudstad och regionens näststörsta stad med omkring 50 000 invånare. Det är också i Faro, man hittar regionens mest trafikerade flygplats med omkring 5,6 miljoner passagerare om året. Flygplatsen ligger ca. 4 kilometer väst om Faro centrum och har direktflyg till Stockholm med bl a SAS.

Portimão

Portimão, belägen på den västra delen av Algarvekusten, är Algarves största stad med omkring 55 600 invånare. Staden är speciellt känd för sina många sportevenemang, som äger rum på stadens kust, såsom strandfotboll, kite-surfing och surfing. Staden är också känd som en av punkternak längs rutten i det världsberömda Dakar-rallyt.

Olhão

Olhão, belägen på den östra delen av Algarvekusten, har omkring 15 000 invånare. Staden är bland annat känd för sin rika historia och som fiskecentrum. Den är också känd för sitt läge nära den berömda naturparken Ria Formosa.

Albufeira

Albufeira, belägen på den centrala delen av Algarvekusten, är en av Algarvekustens mest populära städer, vilket gör att stadens invånarantal på omkring 20 000 stiger dramatiskt under sommaren, då antalet invånare kan nå ända upp på 300 000 på grund av de många turisterna. Staden är särskilt känd för sin vackra strand och kust samt sin gamla, historiska stadskärna med dess många barer och restauranger.

Tavira

Tavira, belägen på den sydöstra delen av Algarve, har omkring 10 600 invånare. Staden är bland annat känd för sin rika feniciska, romerska och moriska historia och den så kallade ”romerska bron”, som egentligen är morisk och som förbinder de två delarna av staden. Staden är också känd för att husera flera stora golfresorter i närheten.

Silves
Silves, belägen på den mittvästliga delen av Algarvekusten, har omkring 11 000 invånare och var tidigare huvudstad för Algarveregionen. Staden är bland annat känd för sin dramatiska historia, som både har bjudit på romerska, visigotiska och moriska herravälden, som det än idag finns spår av i staden.

Lagos

Lagos, som ligger i det sydvästra hörnet av Algarvekusten, har omkring 22 000 invånare; ett tal som stiger dramatiskt på sommaren, precis som i andra populära städer på Algarvekusten. Staden är bland annat känd för sina fantastiska möjligheter för surfing och andra vattensporter. Staden rymmer även en intressant historia som viktig trafikpunkt under portugisernas upptäcktsresor på 1400-talet då Henrik Sjöfararen ofta bodde i staden.

Lagoa

Lagoa, belägen på den västra delen av Algarvekusten, har omkring 7250 invånare och är bland annat känd för några av Algarvekustens bästa och mest berömda stränder inom nära räckhåll, häribland Praia da Marinha, som blev korad till en av Europas 10 vackraste stränder, och som bara ligger 7,8 km från staden.

Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António, belägen på den östra delen av Algarvekusten, har omkring 10 500 invånare. Staden är ett viktigt centrum för handel och fiskeindustri på östra Algarvekusten, men är också ett favoritresmål med många fina stränder i området och för sin närhet till Spanien.

Semester mitt i naturen på Algarve

De flesta förknippar Algarve med förtrollande vita sandstränder, blå laguner, varma somrar och milda vintrar vilket gör Algarvekusten till ett populärt semesterresmål. Men Algarve har även en annan sida som inte så många turister känner till. Reser man runt i regionen och tar en paus från den varma sanden och de sköna vågorna kan man uppleva en storslagen natur. Här slingrar små floder sig genom dalgångar, stora rovfåglar svävar över fälten och Atlanten visar sig från sin mer våldsamma sida när vågorna slår mot de majestätiska klipporna.

Algarve har inte mindre än fem nationalparker som var för sig erbjuder imponerande naturupplevelser åt sina gäster. Genom nationalparkerna löper ett stort nätverk av vandringsstigar längs vilka man kommer djur och växtlivet nära. En annan möjlighet är att Escapeaway hjälper dig med att arrangera en hyrbil så ni kan ta er runt till olika naturupplevelser. Packa med en god lunch i bilen som ni sen kan äta i den fridfulla naturen och njut en kvällsmåltid tillagad av färska råvaror på en av de lokala restaurangerna.

Väljer du att boka din semester till Algarve genom Escapeaway så kan vi erbjuda idylliska hotell och gästhus vilka ofta ligger mitt i den vackra naturen. Vi strävar efter att erbjuda övernattningar utanför turistområdena och där det inte är ovanligt att bli tilltalad med förnamn av hotellets personal.

Vad tycker gästerna om i Algarve?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 153 recensioner