Resor till Algarve

Algarve, som är den sydligaste av de portugisiska regionerna, är berömd för sin 150 km långa kust, och för att ha några av Europas finaste sandstränder. Reser du till Algarve, ankommer du normalt till Faro flygplats, och härifrån kör du snabbt och enkelt på moderna vägar fram till ditt hotell i Algarve.

Vänder du blicken österut, hittar du Sotaventokusten, och de vita fiskeorterna Olhão och Tavira. Här hittar du också många vidunderliga, öde sandstränder.

De flesta väljer dock att åka mot västkusten, där du hittar det "typiska" Algarve, med branta klippväggar och ljusa sandstränder. Det är också här du hittar de stora turiststäderna, såsom Vilamoura, Albufeira och Praia da Rocha. Området runt Albufeira är den stora turistmagneten i Algarve - här ligger hotellten tätt och utbudet av restauranger, barer och butiker är stort. I den gamla stadsdelen, och på stranden där fiskarna tidigt på morgonen rensar sina nät från nattens fångst, kan du dock fortfarande känna av den ursprungliga charmen och atmosfären. Åker du istället ännu längre väster ut, hittar du Kap São Vicente, och en råare del av Algarve, med branta klippkuster och stränder som är perfekta till surfing på grund av de höga vågorna.

Det finns cirka 100 attraktiva sandstränder på Algarvekusten, som ligger nere vid Atlanten, och på grund av de varma havsströmmarna, i kombination med Algarvekustens läge i lä från de norra bergen, kan temperaturerna ofta vara mycket höga även på vintern. Placerat på sydspetsen av Europa, med den Atlanten som närmaste granne, intar Algarve en avundsvärd position, med ett av de behagligaste och mest rena klimaten på den europeiska kontinenten. 

Algarve är lika med sol, sommar, ljummet badvatten och ljusa sandstränder - men Algarvekusten är också ett perfekt resmål om du vill kombinera detta med kultur, historia och natur. Varje år valfärdar resenärer till regionen Algarve i södra Portugal, och det är inte utan grund! Här finns alltid något att göra, och det är inte svårt att utöva aktiviteter som t.ex. golf, surfing, vandring, cykling och alla former av vattenaktivitet.

Letar du efter resor till Algarve, kan du i här på Escapeaway söka och jämföra priser på resor till Algarve från alla flygbolag och hotell i databasen. Skriv bara in när du vill resa, och du får en samlad översikt med alla resor och erbjudanden.

Resmål i Algarve

 • Albufeira
  27 hotell
  Albufeira har allt det du och din familj kan tänkas önska er för att få en avslappnande badsemester på den populära Algarvekusten. Här kan ni njuta av några av Europas vackraste sandstränder, liksom här finns ett rikt urval av nöjen för både ... barn och vuxna. Läs mer
 • Alvor
  3 hotell
  Alvor kan skryta med en av Algarvekustens längsta sandstränder där du kan njuta av det varma, soliga klimatet till fullo. När du inte slänger dig i den mjuka sanden finns det massor att se och uppleva i närområdet.
 • Armacao de Pera
  2 hotell
  Det största attraktionen i Armacao de Pera, är utan tvekan den kilometerlånga sandstranden! De flesta reser hit för att njuta av den gyllene sanden, men om du och familjen vill har lite omväxling från strandlivet, finns många andra aktivitetsmöjligheter ... i området. Läs mer
 • Carvoeiro
  6 hotell
  I Carvoeiro ligger de vitkalkade husen hela vägen ner till kanten av Algarvekustens karaktäristiska klippor, som inramar en gyllene sandstrand med Blå Flagg. Detta före detta fiskeläge har bevarat mycket av sin ursprungliga, avslappnade atmosfär, ... men har faciliteter till den moderna resenären. Läs mer
 • Faro är den huvudsakliga inkörsporten till Algarve tack vare den närliggande internationella flygplatsen, regionens enda. Det är dock inte enbart de bra flygförbindelserna som gör Faro till ett av Algarves mest intressanta resmål. Med utgångspunkt ... i Faro kan du uppleva allt det bästa som Algarve-regionen har att erbjuda med allt från kilometerlånga sandstränder till välrenommerade restauranger. Läs mer