Resor till Troia

Bara 45 kilometer söder om Lissabon ligger en av Portugals bäst bevarade hemligheter; halvön Troia. Huvudstadens invånare känner emellertid väl till de kilometerlånga fina sandstränderna som väntar dem på nära håll och de tar därför gärna den korta turen med färjan från Setubal över till Troia för att få njuta en avkopplande dag vid den blåa Atlanten.

Sandstränder så långt ögat kan nå

Ända sedan antikens dagar har Troia med sitt vackra läge och milda klimat varit ett eftertraktat resmål. När du inte lägger dig på den 18 kilometer långa sandstranden kan du på halvöns östra sida gå på upptäcktsfärd bland ruiner av romerska badhus, gravkamrar samt anläggningar där dåtidens populära fisksås garum framställdes. En del av halvön ingår dessutom i Reserva Natural do Estuário do Sado, ett fågelrikt reservat som erbjuder många enastående naturupplevelser. Havet omkring Troia är dessutom känt för sin fasta population av delfiner som du med lite tur kan se från land eller på närmare håll från turbåtar.

På sommaren är Troia tack vare det ganska överkomliga avståndet från Lissabon, Sesimbra och inte minst Setubal ett mycket populärt utflyktsmål, men även då ska det inte mycket mer till än en kort promenad eller cykeltur för att hitta ostörda stränder och skogar.  Behöver du ett avbrott i dagdrivarlivet på stranden kan du gå en runda på halvöns golfbana som räknas som en av de bästa i Portugal. När denna bana invigdes på 1980-talet bidrog den till att ge Troia ett drag av exklusivitet. Senare har det även byggts kasino, lyxhotell och resorts på Troia som därmed fortfarande lockar till sig Europas elit. 

Troia har dock något för alla typer av resenärer. Vill du uppleva orörd natur och koppla av på en del av landets längsta sandstränder så är en resa till Troia i Portugal perfekt. Den obestridliga huvudattraktionen är naturligtvis de långa stränderna ut mot Atlanten och den rika naturen in mot lagunen på motsatta sidan av halvön. Kvällarna kan avnjutas på trevliga restauranger med utsikt över havet. Med det korta avståndet till Lissabon har du dessutom perfekta möjligheter att kombinera en avkopplande badsemester med sightseeing i en av Europas vackraste huvudstäder.

Boka en resa till Troia i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra hotell i Troia och resten av Portugal. Hos Escapeaway använder vi vår mångåriga erfarenhet när vi handplockar hotell och andra semesterbostäder till vårt program med resor till Troia. Kombinera ditt boende med en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna Lissabon respektive Faro. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester i Portugal rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du allt på samma gång blir det till en paketresa som naturligtvis är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Troia