Resor till Serpa

Serpa är en sömnig lantbruksstad med vita hus belägen på en höjd i det sydöstra hörnet av Alentejo, som huvudsakligen är känt för sina krämiga ostar. Du kan resa till Serpa med Escapeaway och bo på noga utvalda hotell med stil och charm.

Med enbart 30 kilometer till den spanska gränsen är Serpa en strålande bas för att utforska den sydöstra delen av Portugal, såväl som resmål i Spanien, bland andra Sevilla, Cordoba och Cadiz, liksom det är möjligt att besöka huvudstaden Lissabon och Algarves vackra kuster.

Historia

Staden är omringad av en mur som grundades runt år 400 f.Kr, av ett av den Iberiska Halvöns ursprungliga folkslag, Turdelos. Känt av romarna under samma namn, erövrades Serpa så småningom av Geraldo Sem-Pavor år 1166, för att sedan tas över av morerna, och återigen vinnas tillbaka av romarna år 1232. Serpa motstod tappert angrepp genom flera hundra år, fram till en kort spansk ockupation ägde rum 1707-08. För den som besöker Serpa sjungs det ibland serenader av stadens traditionella sångare vilka är äkta efterföljare till medeltidens trubadurer.

Sevärdheter

Byggd år 1463 är klosterkyrkan Santo Antonio i Serpa värd ett besök, för att se det lilla klostret och flamboyanta azulejo glaserade kakelplattor från 1700-talet, som ger St. Francis liv. Serpas slott är av moriskt ursprung, och återuppbyggdes av Kung Dinis på sent 1200-tal, men skadades starkt av den spanska invasionen år 1707. Invändigt är det arkeologiska museet fullt av kulturfynd från stenåldern, yngre stenålderna, romartiden och den moriska tiden i staden. Inbyggt i Serpas murar, går en slank akvedukt som förser palatset för länsgrevarna av Ficalhos med vatten från en jättestor brunn.

Upplevelser i närheten av Serpa

Beja, endast 8 kilometer väster om Serpa, kan skryta med ett praktfullt kloster från 1700-talet och ett förhistoriskt slott, som var del av en romersk huvudstad med namnet Pax Julia. I söder ligger den vackra vitkalkade staden Mertola, med sitt imponerande slott på bergstoppen och en unik kyrka i morisk stil.

För fler upplevelser i denna del av Portugal, läs gärna om resor till Alentejo och få inspiration till din semester.

Så bokar du en resa till Serpa

Med Escapeaway kan du få en problemfri och säker resa till Serpa, med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vår intelligenta sökmotor dammsuger nätet efter de bästa priserna på reguljärflyg och kombinerar dem med våra noga utvalda hotell i Portugal. Det hela bokas som en paketresa med resegaranti så att du även är ekonomiskt tryggad. Du kan även inkludera en hyrbil i paketresan för att få all den frihet och flexibilitet som en hyrbil ger. Trevlig resa!

>> Se alla hotell i Alentejo-regionen
>> Läs även om lyxresor till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Serpa